Povestea tragică a Mălinei Olinescu. Legătura dintre moartea ei și moartea tatălui ei

Povestea tragică a Mălinei Olinescu. Legătura dintre moartea ei și moartea tatălui ei

Ramona Jurubita

Toți ne amintim de tragedia care a avut loc pe 12 decembrie 2011 când toate televiziunile au început să vorbească despre moartea fulgerătoare a Mălinei Olinescu. Artista s-a sinucis atunci aruncându-se de la etajul șase al blocului în care locuia. Se pare că aceasta ar fi repetat gestul tatălui său, petrecut înainte cu treizeci de ani ca familia să retrăiască aceeași durere și pentru ea.

Solista de muzică ușoară a avut și o melodie intitulată „Pot să zbor”, care descrie perfect ultima zi din viața ei. Unul dintre versuri conține chiar și sintagma „scena se repetă”, exact cum s-a repetat și scenariul morții sale.

„Pot să zbor, dacă vreau, ating un nor. Sunt un fulg aprins de dor.“, cânta Mălina Olinescu într-una din piesele ei.

Cântăreața a recurs la acest gest necugetat chiar cu o lună înainte să împlinească 37 de ani și a lăsat un gol imens în sufletele celor care au iubit-o, dar suferința familiei a fost de nedescris pentru că apropiații nu au înțeles niciodată de ce Mălina Olinescu a dorit să moară la fel ca actorul Boris Olinescu, tatăl său. Nici cauza morții lui nu a fost stabilită cu exactitate, au existat doar presupuneri legate de un accident. Se pare că ar fi alunecat în timp ce se afla la etajul zece al unui bloc.

Moartea Mălinei Olinescu, încă un mister

Nici la zece ani după tragicul incident, nimeni nu s-a lămurit cu privire la motivele care au împins-o pe îndrăgita artistă să comită o astfel de faptă. Această situație ne poate duce cu gândul la un alt îndrăgit artist român, Ioan Luchian Mihalea, care a fost găsit mort în anul 1993 în apartamentul său, după ce fusese strangulat și avea urme de lovituri pe întreg corpul. Apropiații familiei au dezvăluit că înainte cu câțiva ani și mama acestuia a fost omorâtă tot prin strangulare și tot în urma unui jaf.

Aceste morți suspecte și trase la indigo încă stârnesc controverse în rândul oamenilor care au admirat creațiile celor doi artiști. Și în prezent se fac speculații referitoare la ce s-a întâmplat de fapt în casele artiștilor înainte să își dea ultima suflare.

Mălina Olinescu și-a anunțat moartea

Cântăreața suferea de depresie severă și i-a amenințat în mod repetat pe cei din familie că își va lua viața, dar nimeni nu a luat-o în serios. Situația trebuia să le dea de gândit, având în vedere că Mălina Olinescu mai încercase o dată să se sinucidă, luând o supradoză de medicamente, în anul 2007 când a divorțat. S-a speculat și în 2011 că tot o despărțire ar fi fost cauza gestului său imprudent, mai exact separarea de de iubitul ei, Sebastian Truță.

Depresia vedetei nu a fost cauzată doar de trăirile din plan sentimental, ci și datorită faptului că muzica ei nu mai era apreciată ca în vremurile bune. Ea a fost respinsă chiar și de Televiziunea Română, cea care a lansat-o, iar casele de discuri nu au dorit să mai colaboreze cu ea, pe motiv că nu are melodii comerciale.

„Am fost lăsată pe afară, să latru la lună. M-am supărat, m-am enervat, am zis că mă las de muzică și, câteva luni, chiar nu am mai fredonat nici o notă. M-am închis total în mine.”, a mărturisit artista în anul 2008, pentru Formula AS.

Mălina Olinescu a avut și câteva episoade în care a încercat să se vindece și a început să își dezvolte o nouă pasiune, psihologia, dar nici studierea materiei preferate nu a ajutat-o să scape de boala secolului, așa cum mai este numită depresia. În cele din urmă, cântăreața de muzică ușoară a vrut să își ia viața pentru a doua oară și de această dată, nimeni nu a putut să o oprească. Vecinii și cunoscuții ei au văzut că nu se afla într-o stare tocmai bună, dar nu s-au băgat în familia lor și nu au încercat să o ajute să își revină.

„A slăbit foarte mult după divorţ și avea des depresii. Stătea mai mult pe internet.", a povestit un apropiat al familiei.

Și un alt prieten de-al Mălinei Olinescu, artistul Călin Geambașu, a făcut la acea vreme declarații despre moartea suspectă. El este cel care a dezvăluit că vedeta suferea și din cauza unei sarcinii extrauterine, pentru că își dorea un copil, dar nu reușise să îl aibă până la 37 de ani.

„S-a certat cu iubitul ei. Ea era o perfecţionistă, își dorea perfecţiunea și pe plan sentimental și nu o putea obţine. În rest, era împlinită pe plan profesional. Acum era cu un băiat, de vreo doi-trei ani. Era o persoană consecventă, nu căuta relaţii pe bani, voia copii, era tristă că avusese o sarcină extrauterină. Planul sentimental era nemulţumirea ei. Ultima oară am văzut-o acum două zile. Era fericită total, m-a invitat în casă, mi-a arătat că renovase. Și, din senin, a apărut o ceartă cu iubitul și nu a mai făcut faţă.", a povestit cântăreţul Călin Geambașu.

În 2021, la 10 ani de la moartea fulgerătoare, Călin Geambașu a făcut o nouă declarație controversată, în care o acuza pe mama Mălinei Olinescu, Doina Spătaru, că nu vrea să facă public actul emis de INML, în care este menționată cauza morții. Artistul susține că nu a fost vorba despre o sinucidere și că femeia nu dorește să spele imaginea fiicel sale, lăsând pe toată lumea să creadă că a fost o sinucigașă.

„În acel act pe care Doina îl are acasă stă tot adevărul, Mălina nu s-a sinucis, deși inițial asta a fost părerea tuturor. A fost un accident, o confuzie din cauza pastilelor de somn!

De ce Doina, mama ei, nu face public raportul INML, finalizat la câteva luni după deces? Așa ar îndepărta dubiile ce planează asupra momentului (2 pastile de somn + echivalentul a 2 beri au produs efectul hipnotic care a condus la confundarea patului cu balconul – scrie negru pe alb în act). În realitate, pe Doina nu o interesează amintirea corectă a Mălinei. Eu am văzut acel act de la INML. Ca părinte, ca mamă, aș fi arătat acel act, dar ea a lăsat să planeze ideea că Mălina ar fi o sinucigașă, așa cum toți, inițial, ne-am speriat în șocul momentului. Are răspunsul de la INML și refuză să-l arate. I-am cerut și public, m-au certat și părinții mei, de parcă adevărul ar fi un lucru rău.”, a explicat Călin Geambașu pentru Impact.

Mălina Olinescu și Călin Geambașu în aceeași poză

Mălina Olinescu și Călin Geambașu au fost extrem de apropiați și într-o perioadă s-a zvonit că ar fi fost frați de fapt. Ei au petrecut multe momente împreună, dat fiind faptul că erau colegi la „Școala vedetelor”. Cel mai mare regret al cântărețului este că nu a aflat dacă Mălina Olinescu i-a fost soră sau nu după ce au ieșit la iveală informații conform cărora tatăl lui și Doina Spătaru, mama regretatei artiste, ar fi fost mai apropiați decât se credea în realitate și ar fi avut o relație extraconjugală.

„Am pierdut şansa să aflu dacă Mălina era sora mea. Prietena ei cea mai bună, Adriana Junie, a curăţat peria de păr a Mălinei şi nu am mai avut cum să obţin material pentru a face testele ADN. Mălina şi Adriana erau cele mai bune prietene, iar eu i-am botezat ei copilul, după ce ea nu a mai fost, deşi Mălina trebuia să facă acest lucru. Toţi spuneau că noi doi am putea fi fraţi. Ciudat era faptul că eu nu simţeam pentru ea decât o dragoste protectoare şi nu îmi doream decât să o protejez părinteşte şi nu altfel. Însă toată lumea spunea că am fi ba rude, ba iubiţi. Noi însă nu ne-am sărutat niciodată, nici nu am simţit acest lucru.”, a povestit Călin Geambașu.

Sfârșitul ei a fost comparat multă vreme și cu moartea celebrei Mădălina Manole, care a fost găsită fără suflare de soţul său, chiar în vila din Otopeni unde locuiau împreună, după ce a ingerat o substanță toxică.

Citește și: Ce se întâmplă la 11 ani de la moartea Mădălinei Manole. Detaliile sunt dureroase!

Surse foto: Facebook, Youtube

Surse articol: ClickAdevarulHistoriaImpact

Articolul urmator
Dezvăluirile emoționante ale fiicei lui Ivan Patzaichin după 2 ani de la moartea lui
Dezvăluirile emoționante ale fiicei lui Ivan Patzaichin după 2 ani de la moartea lui
Cât de tragică este viața ta?
Incepe quiz
Cât de tragică este viața ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.