Povestea tulburătoare de viață a lui Leighton Meester, fosta mare iubire a lui Sebastian Stan

Povestea tulburătoare de viață a lui Leighton Meester, fosta mare iubire a lui Sebastian Stan

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Îți mai amintești povestea de iubire dintre actorul româno-american Sebastian Stan și frumoasa actriță Leighton Meester? Dacă ai fost fan al serialului „Gossip Girl”, cu siguranță nu ai uitat de capricioasa Blair Waldorf și de atrăgătorul Carter Baizen.

Dragostea dintre Leighton și Sebastian Stan s-a înfiripat pe platourile de filmare și a durat aproape doi ani, până în 2010. La vremea aceea, Leighton Meester avea 23 de ani, iar Sebastian Stan, 26 de ani, aceștia formând unul dintre cele mai fermecătoare cupluri de la Hollywood.

Ești cel mai frumos lucru pe care l-am văzut”, posta actrița pe pagina de Facebook a lui Sebastian, în vreme ce el îi declara: „Nu mă mai satur de dragostea ta”.

leighton cu sebastian stan

Sursa foto: Pinterest

Din păcate, pasiunea nu a durat chiar atât de mult, iar Leighton, aleasă de multiple reviste printre cele mai frumoase 100 de femei din lume, l-a părăsit pe actor, căsătorindu-se în 2013 cu un alt coleg de breaslă, Adam Brody.

Cine a fost influențat de „Gossip Girl” și nu cunoaște prea multe amănunte din viața lui Leighton, și-ar putea forma impresia că actrița este una dintre răsfățatele sorții. În realitate, viața ei, mai ales în copilărie, a fost presărată de evenimente dramatice, iar Leighton s-a luptat să ajungă la faima pe care o are acum.

Părinții lui Leighton au făcut închisoare

Chiar înainte de nașterea lui Leighton, părinții săi, Constance Lynn și Douglas Jay Meester, au fost arestați pentru trafic de droguri. Connie era însărcinată cu Leighton când a fost condamnată la închisoare în Texas.

Leighton Meester a văzut lumina zilei în Fort Worth, Texas. Connie a primit o permisiune de trei luni, pentru a sta cu fetița nou-născută într-un centru, însă apoi s-a întors la închisoare, să-și termine sentința.

Drama părinților săi a influențat-o profund pe micuța Leighton. Peste ani, avea să declare: „M-a făcut să nu judec pe nimeni și să am o minte deschisă. Și cred că mi-a dat capacitatea să apreciez și mai mult lucrurile pe care le am acum”.

Din fericire, pedeapsa lui Connie Meester a fost comutată și ea a stat închisă doar 16 luni, apoi și-a putut recupera relația cu fiica sa. Mai târziu, actrița a declarat că are o legătură foarte apropiată cu mama ei: „Este întotdeauna alături de mine, indiferent ce problemă am. Femeia asta știe totul, jur”.

După cum vom vedea, nu a fost chiar așa, pentru că între cele două a izbucnit un adevărat scandal în 2011.

Crescută de bunici și martoră la divorțul părinților

După ce mama sa a revenit la închisoare, Leighton a fost crescută de bunicii paterni. Când părinții au fost eliberați, și-au reluat viața obișnuită, alături de cei doi copii, micuța Leighton și fratele său, Douglas Logan Meester, cu trei ani mai mare. Leighton a susținut întotdeauna că a avut parte de o educație absolut normală alături de părinții săi și nu s-a gândit niciodată la ei ca la niște foști condamnați.

Nu poți acuza pe nimeni - în special pe părinții tăi - pentru ce s-a întâmplat în trecut, pentru că oamenii se schimbă. Familia mea are o istorie nebună. Probabil că este una dintre cele mai nebunești de care am auzit vreodată. Privesc acum în urmă și o văd într-o lumină frumoasă. Nu au lipsit greutățile, dar mă jucam pe afară, mergeam pe plajă. Au fost momente fericite și distractive”, a declarat Leighton pentru Huffpost.com.

Timp de 6 ani, familia a locuit în Marco Island, Florida. Apoi, un alt eveniment a tulburat copilăria lui Leighton: în 1992, părinții ei au divorțat. La 11 ani, împreună cu mama și frații săi (între timp se născuse și fratele mai mic, Lex Meester), s-a mutat la New York.

Greutățile din anii de școală

Încă de când era în școală, la Professional Children's School din New York, Leighton și-a început cariera de model, în cadrul unei agenții de modeling (Wilhelmina) deținută de cunoscutul designer de modă Ralph Lauren. Leighton a lucrat cu Sofia Coppola, care la acea vreme i-a fost fotograf în campanie. De asemenea, Meester a realizat reclame pentru Tamagotchi și Clearasil și a fost model pentru Limited Too, alături de Amanda Seyfried.

În acei ani, a locuit cu mama ei în apartamente sărăcăcioase, închiriate în West Village, apoi în Inwood, în partea cea mai nordică din Manhattan. „Am muncit mult, chiar dacă eram doar un copil. Mi s-a părut normal", a declarat ea într-un interviu acordat revistei Marie Claire.

Leighton nu a considerat că trebuie să-și plângă de milă. „Poți să iei ce-ți dă viața și să folosești ca scuză ca s-o dai în bară. Dar eu întotdeauna am făcut față dificultăților pe care mi le-a dat viața. Mă consider norocoasă. Nu am fost mințită niciodată. Și am fost iubită."

Sacrificiile pe care le-a făcut pentru a urma actoria

La 14 ani, Leighton Meester s-a mutat în California și a urmat liceele din Beverly Hills și Hollywood. Apoi s-a transferat la o mică școală privată și a absolvit cu un an mai devreme decât alți adolescenți. Locuia cu mama sa într-un apartament din Hollywood și supraviețuiau din sumele modeste trimise de bunicul ei și din onorariile primite la prezentările de modă. Tânăra încerca, printre picături, să ia lecții de actorie, dar nu-i plăcea să lucreze cu cei de vârsta sa, ci prefera adulții. „Nu îmi păsa de chestiile copilărești. Eram îngrijorată că nu avem bani de gaz sau de mâncare. Acestea erau preocupările mele”, povestește ea.

leighton in perioada gossip girl

Sursa foto: Pinterest

S-a concentrat pe studiu și pe muncă și a evitat să-și facă prieteni. Până la 18 ani, nu a avut niciodată un iubit. „Când vezi cum reacționezi când suferi”, explică ea, „atunci știi din ce ești făcut.”

Lupta pentru a deveni cunoscută

În 1999, Leighton Meester și-a făcut debutul în actorie, într-un episod din „Law & Order”, apoi în filmul „Hangman's Curse” (2003), în serialul „Tarzan” (de-a lungul a opt episoade) și în „Entourage” (2004 și 2005). Meester a avut roluri episodice în seriile „Crossing Jordan”, „8 Simple Rules”, „7th Heaven” și „24”. De asemenea, a jucat rolul lui Savannah Barnett în serialul „Surface”. În 2006, Meester a apărut în două filme, „Flourish” și „Inside”. Apoi a avut scurte roluri în „Miami” și „Shark” și a jucat rolul feminin din filmul de groază „Drive-Thru”.

Adevăratul succes a venit abia în 2007, când s-a lansat primul sezon din „Gossip Girl”, o dramă îndrăzneață, bazată pe romanele scrise de Cecily von Ziegesar, despre viața adolescenților privilegiați dintr-un liceu din New York. Seria, creată de Josh Schwartz și Stephanie Savage, a rulat timp de șase sezoane, 120 de episoade, din 19 septembrie 2007 până la 17 decembrie 2012 și a înregistrat audiențe foarte mari.

gosiip girl

Sursa foto: Pinterest

Odată cu „Gossip Girl” au început momentele de glorie ale lui Leighton Meester. A jucat în mai multe filme, mai ales comedii, alături de nume cunoscute, precum Gwyneth Paltrow, Adam Sandler Robert Downey Jr. sau Robert Duvall. A câștigat premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul din „Like Sunday, Like Rain” la Festivalul de film independent din Williamsburg din 2014. Tot în 2014, actrița și-a făcut debutul teatral pe Broadway, într-o adaptare a romanului lui John Steinbeck, „Șoareci și oameni”.

În anul 2009, Leighton și-a început și cariera de cântăreață, lansând primul single, „Somebody to love”, iar pe 9 septembrie 2014 a fost anunțat albumul său de debut, „Heartstrings”.

Procesul împotriva mamei sale

Deși se bucura deja de o imagine publică, Leighton a continuat să treacă prin tulburări care i-au întunecat viața. Nimeni nu și-ar fi imaginat că actrița va ajunge să se judece cu propria mamă, mai ales pentru bani.

În 2011, mama și fiica și-au intentat reciproc acțiuni în instanță. Motivul principal a fost reprezentat de acuzațiile lui Connie: aceasta a susținut că Leighton i-a promis, printr-un contract verbal, 10.000 de dolari lunar, pentru îngrijirea medicală a lui Lex, fratele mai mic al actriței, care avea multiple probleme de sănătate. Dar vedeta nu și-ar fi ținut promisiunea, trimițând doar 7.500 de dolari; în plus, ar fi acuzat-o pe Connie că îl abuzează pe Lex și ar fi anunțat serviciile sociale. Pentru a sublinia că merită bani de la Leighton, Connie i-a reproșat că și-a sacrificat propria fericire, pentru a o însoți când era mică la Los Angeles, ca să studieze actoria.

La rândul său, Leighton a arătat că nimic din ce susține mama sa nu este adevărat, că ea a trimis bani, pe care Connie i-a investit în „proceduri estetice, în botox și extensii de păr”.

Actrița a susținut că își va sprijini în continuare fratele, plătindu-i serviciile medicale și taxa școlară, dar nu a promis niciodată că va da 10.000 de dolari pe lună.

În noiembrie 2011, Connie a renunțat la despăgubirea de 3 milioane de dolari pe care i-o solicita lui Leighton. De altfel, judecătorii nu i-au dat câștig de cauză în nici măcar una dintre plângerile făcute.

Leighton, printre cele mai frumoase 100 de femei din lume

Din momentul în care a devenit cu adevărat cunoscută, în „Gossip Girl”, cariera lui Leighton Meester a avut un traseu ascendent. Pe lângă film și muzică, și-a continuat și evoluția în modeling, fiind declarată printre cele mai frumoase femei din lume de către revistele People, Maxim și FHM. A ajuns pe coperta a numeroase reviste internaționale de modă și a apărut în foarte multe reclame.

leighton

În 2010, Meester a devenit imaginea produselor pentru păr Herbal Essences. A urmat o campanie de frumusețe pentru brandul coreean eSpoir. Vera Wang a ales-o să fie imaginea parfumului Lovestruck în 2011, afirmând că „frumusețea, talentul și spiritul lui Meester vor inspira toate tinerele care sper să se bucure de acest nou parfum pasional și nou”.  În 2013, Leighton a lucrat ca ambasador global pentru compania de îngrijire a pielii Biotherm.

Meester este populară pe social media și promovează produse de înfrumusețare și wellness pe Instagram. Ea are 5,4 milioane de urmăritori pe Instagram și 1,7 milioane de urmăritori pe Twitter.

Nu a uitat niciodată de cei mai puțin norocoși

Leighton Meester este o femeie puternică, dar lucrurile prin care a trecut au lăsat urme adânci în sufletul său. Și-a dorit întotdeauna să ajute persoanele care suferă și a dedicat mult timp filantropiei.

A participat la campanii umanitare, susținând organizația Salvați Copiii împreună cu Isabella Rossellini și Maribel Verdú. În 2008, a fost purtătorul de cuvânt al campaniei „Viața nu poate să aștepte”, care a avut drept scop motivarea femeilor pentru a-și urma visurile. De asemenea, a colaborat cu Safe Horizon în 2009 pentru a sensibiliza opinia publică în ceea ce privește violența în familie.

În 2015, Meester a organizat o licitație caritabilă cu articole de modă și accesorii personale pe eBay. Încasările au fost donate organizației de caritate Many Hopes, care construiește școli și case pentru copii în Kenya.

Leighton este voluntar la organizația nonprofit Feeding America din 2017. În mai 2019, actrița a colaborat cu Feeding America și Los Angeles Food Bank pentru a ajuta familiile aflate în nevoie. „Împreună, am pregătit coșuri alimentare pentru familii, care au putut astfel să primească alimente de bază, cum ar fi fructe, orez și cereale”, a scris Meester într-o postare pe Instagram.

la feeding america

Sursa foto: Pinterest

O viață sentimentală marcată de singurătate

Este incredibil că o femeie atât de frumoasă și de talentată ca Leighton Meester să aibă o dificultăți în ceea ce privește viața romantică, dar chiar așa a fost. După cum a mărturisit pentru revista Seventeen, Leighton a căutat multă vreme o persoană care să i se potrivească: „Nu mi-a plăcut niciodată nimeni până acum. Chiar și când mă întâlneam cu anumiți băieți, totul rămânea la un nivel superficial și era întotdeauna o ușurare când ne despărțeam”.

De asemenea, ea a dezvăluit că singura dată când a fost rănită a fost atunci când s-a despărțit de Sebastian Stan. Relația lor a început în 2008 și a fost plină de pasiune, iar lumea îi vedea deja căsătoriți. Cu toate acestea, peste doi ani, Leighton și Sebastian s-au despărțit. Chiar și atunci când a suferit din cauza acestei rupturi, Leighton a transformat acest lucru într-o lecție de viață: „Am fost cu adevărat tristă când s-a sfârșit, dar asta m-a învățat multe despre mine, despre iubire și despre viață - și asta este bine”.

În cele din urmă, Leighton Meester și-a găsit alesul, căsătorindu-se în secret cu actorul Adam Brody, pe care l-a întâlnit în 2011, pe platourile de filmare pentru pelicula „The Orangers”. Din 2015, cei doi au împreună o fetiță, Arlo Day.

leighton cu adam brody

Strălucirea lui Leighton a fost adesea doar o fațadă

Deși petrece mult timp în lumina reflectoarelor, Leighton Meester nu a avut o viață ușoară și a suferit adesea de singurătate. În octombrie 2014, Leighton a mărturisit într-un interviu că „piesa muzicală L.A. este reprezentativă pentru primii mei ani ca actriță, când totul părea strălucitor și perfect, dar, în realitate, era doar o fațadă”.

Actrița a declarat: „Piesa este atât de optimistă... dar total falsă. Este vorba despre a trăi în L.A. și de arăta în ochii celorlalți că, uite, am crescut, am lucruri materiale, am o casă și prieteni și sunt un adult! Dar eu sunt doar extrem de singură”. Ea a descris această piesă ca fiind „foarte personală” și a sperat că oamenii care o vor asculta vor fi capabili să înțeleagă vremurile dureroase prin care a trecut cândva actrița. 

Surse foto: Getty, Pinterest

Articolul urmator
Ce mare a crescut băiețelul lui Reghe. Cât de mult seamănă cu tatăl său
Ce mare a crescut băiețelul lui Reghe. Cât de mult seamănă cu tatăl său
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.