Prințesa Diana a fost asasinată? Ce a dezvăluit Michael Mansfield, avocatul familiei regale

Prințesa Diana a fost asasinată? Ce a dezvăluit Michael Mansfield, avocatul familiei regale

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Au trecut peste 20 de ani de când prințesa Diana a închis ochii pe totdeauna, iar moartea ei tragică este considerată încă rezultatul unor intrigi și conspirații. De-a lungul timpului, multe teorii au fost lansate în spațiul public, unii considerând că adevărul poate nu se va afla niciodată.

Dezvăluirile lui Michael Mansfield, avocat în Consiliul Reginei care a luat reprezentat familia regală în ancheta desfășurată de autoritățile franceze în 1997, aruncă în aer Casa Regală a Marii Britanii.

 printesa diana se uita intr-o parte si zambeste subtil

Sursa foto: Getty

Lady D, asasinată?

Conform declarațiilor sale, citate de Express.co.uk, Lady D a fost asasinată și avea "multe motive credibile și absolut de înțeles" pentru a se teme că este spionată, din cauza faptului că reprezenta o amenințare pentru familia regală și întreaga instituție monarhică.

"Am toate motivele să cred că acele decese au reprezentat rezultatul unei crime. A existat o combinație de motive pentru a explica dorința unora de a-i vedea morți pe prințesa Diana și pe Dodi, multe dintre aceste motive fiind repetate de multe ori de Mohamed Al Fayed", a dezvăluit avocatul, care l-a reprezentat și pe afaceristul Mohamed Al Fayed în timpul anchetei.

Unul dintre aceste motive este faptul că Diana ar fi fost însărcinată cu Dodi, iar cei doi plănuiau să se căsătorească. Mohamed Al Fayed a declarat de multe ori în cadrul interviurilor pe care le-a acordat că ambii au fost victimele rasismului, deoarece fiul său era musulman.

printesa diana si dodi al fayed merg stau unul langa celalalt

Sursa foto: Getty

Mansfield mai spune că Lady D urma să dea publicității un jurnal exploziv pentru a demasca cele mai importante persoane din Marea Britanie, implicate în producția și traficul de mine terestre.

"Toată lumea își amintește de campania ei împotriva minelor anti-persoană. Toată lumea își dă seama că implicarea unor britanici în traficul international de arme, în special minele anti-personal, a fost și este corelată cu interese financiare mari", a adăugat acesta. 

Citește și: Lucruri despre Prințesa Diana pe care toată lumea le crede, dar nu sunt adevărate

printesa Diana, in timpul expediție din Angola

Prinșesa Diana, în timpul expediției din Angola. Sursa foto: Captură YouTube

Avocatul spune că accidentul de mașină în care Diana și-a pierdut viata la Paris, pe 31 august 1997, și campania ei împotriva minelor anti-personal au avut o legătură: "Fusese în Angola și urma să meargă în Cambodgia. În Marea Britanie a fost produs un număr mare de mine anti-personal. Ea afirmase că avea un jurnal exploziv și urma să dezvăluie numele celor implicați în piața britanică de armament. Un martor apropiat de prințesă a declarat că aceasta deținea un jurnal și o casetă cu informații cruciale, care au dispărut".

Interesul publicului pentru teoriile conspirației, care au gravitat în jurul morții prințesei, a propulsat cartea autobiografică a avocatului, intitulată "Memoirs of A Radical Lawyer", în topul celor mai bine vândute volume din Marea Britanie în anii '90.

Surse articol: Express.co.uk / TheGuardian / Mirror

Sursa foto principală: Getty

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Viața lui Mihai Găinușă, o poveste marcată de sacrificii: „Am pus munca înaintea familiei”
Viața lui Mihai Găinușă, o poveste marcată de sacrificii: „Am pus munca înaintea familiei”
Ai stofă de regină, de prințesă sau de cerșetoare?
Incepe quiz
Ai stofă de regină, de prințesă sau de cerșetoare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (27)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.