Reacția Deliei după declarațiile apărute în presă "Nu trăim în Povestea Slujitoarei. Am voie să zic că prefer apa plată și nu minerală"

Reacția Deliei după declarațiile apărute în presă "Nu trăim în Povestea Slujitoarei. Am voie să zic că prefer apa plată și nu minerală"

Alida Enache

Care este rolul femeii în societate, până la urmă? Trebuie sau nu trebuie să facă ea copii pentru simplul fapt că este... femeie? Ei bine, după comentariul recent al Deliei, în care a mărturisit că nu are de gând să devină mămică în viitorul apripiat, întregul internet a luat foc, iar decizia sa a fost aspru criticată de internauți, dar și de nume cu greutate din showbiz-ul românesc.

Nu vrea să devină mămica și cu asta, basta!

Delia Matache, acum în vârstă de 40 de ani, a pornit,  fără să aibă cea mai mică intenție, o adevărată revoltă în mediul online și nu doar, după ce în urmă cu câteva zile a declarat că nu are de gând să facă copii vreodată. Decizia sa a fost aspru criticată de internauți, dar și de numeroase vedete care, pur și simplu, nu sunt de acord cu o astfel de mentalitate.

„De ce nu fac? Nu știu, dar cred că ar trebui felicitați oamenii care nu fac, pentru că toată lumea face, suntem foarte mulți și chiar nu mai avem nevoie să fim foarte mulți. Ne-am atins scopul, ne-am înmulțit destul de mult, e plină planeta de noi. Nu suntem prea simpatici așa, adică facem mult rău, consumăm multă hrană, consumăm foarte multe chestii, facem rău, poluăm.

De ce să fac? Încă unul? Nu, frate. Lasă să nu fie, nu stau eu bine fără stres și fără obligații? Nu plec eu de acasă când vreau și mă întorc când vrea inimioara mea? Nu fac eu în viața asta ce vreau eu? Ba da! Deci, vrei complicații? Fă un copil!”, a transmis ea pe TikTok, în timpul unui live în care răspundea la întrebările fanilor ei.

După cum era de așteptat, declarația sa a creat stupoare în mediul online, iar printre cei care au simțit nevoia să reacționeze și să o contrazică se numără și Adina Alberts, care a asigurat-o pe cântăreața că încă mai are timp să se răzgândească.

''Un copil nu-ți blochează viața. Un copil nu-ți taie aripile. Un copil este energie nouă, pură. Este sens, direcție și motivație în viață. Este IUBIRE și ÎMPLINIRE! Nu cunosc nicio femeie care să fi luat decizia de a nu avea copii și care să nu fi regretat până la urmă. Este doar un sfat pe care ți-l ofer cu prietenie! Delia, mai e încă timp😉😄'', a scris ea pe pagina personală de Facebook.

La postarea ei, a reacționat și solista Lora, care a încercat să îi ia apărarea colegei sale de breaslă.

"Draga mea dragă, sfaturile prietenești de o astfel de intimitate, pe uterul si viața altei femei, nu se dau pe Facebook. În "meseria" ei are mai multă "energie nouă" decât ar putea duce un om fără această vocație, deci nu are cum să îi lipsească ceva ce are din belșug. Cred că s-a săturat să răspundă la întrebarea asta. A epuizat toate motivele și cred că cel mai cinstit e să înțelegem că există și această perspectivă. Pup", a scris ea într-un comentariu.

Însă Lora nu este singura care a empatizat cu Delia și care i-a susținut felul de a gândi. Cabral, Iulia Albu, Mircea Badea, Dan Negru, dar și Mihai Bendeac au sărit imediat în apărarea vedetei.

Imagine cu Delia în timp ce face un selfie

„Au apărut tot felul de reacții, de la stupide, la Doamne, ferește. În primul rând, nu este treaba nimănui! Cred că de asta am ajuns în punctul în care suntem pentru că, efectiv, oamenii nu se pot concentra pe ei înșiși, pe ce au de făcut ei cu viața și corpul lor

Consider că problema majoră pe care o avem nu sunt oamenii care decid că nu vor să aibă copii, ci oamenii care decid să aibă copii, pentru că, după părerea mea, mai bine de jumătate dintre ei nu ar trebui să aibă", a spus Mihai Bendeac pe Instagram.

„Nimic nu ne încântă mai mult decât treburile care nu ne privesc. E josnică întrebarea „de ce nu aveți copii?”. E armă in multe dispute, am auzit-o chiar și-n campania prezidențială și văd iureșul stârnit acum de Delia cu declarația ei despre copii.

Doar un mitocan intră in intimitatea unui cuplu. Am doi copii și nu e treaba mea de ce alții nu au. În redacțiile media de unde pleacă astfel de întrebări e ca la război: cei bătrâni, șefii care nu se văd și care câștigă banii îi îndeamnă pe cei tineri, reporterii care se văd și câștigă prost să pună astfel de întrebări.

De asta, nu-i judecați pe reporterii tineri când pun întrebări tâmpite. Nu judecați fațada până nu vedeți interiorul. Și-n media e ca-n război: cei bătrâni îi trimit pe cei tineri la luptă. „De ce nu aveți copii” e intimitatea în care nimeni nu trebuie să intre. Totuși, oricât de ticăloși am fi, "fiecare copil care se naște ne arată ca Dumnezeu încă nu e dezamăgit de oameni", a scris și Dan Negru pe pagina personală de Facebook.

Reacția Deliei după declarațiile apărute în presă

Bineînțeles, după tot haosul creat în mediul online, dar și după ce au apărut numeroase declarații controversate în presă, Delia a simțit nevoia să le răspundă persoanelor care i-au criticat decizia. Aceasta a postat un mesaj pe pagina de Instagram, unde le explică tuturor că are dreptul să-și facă propriile alegeri și, de asemenea, le mulțumește celor care i-au luat apărarea și au susținut-o.

''Vă mulțumesc foarte mult pentru mesajele de susținere, pentru videoclipurile pe care le-ați făcut, dar nu e nevoie să mă apere nimeni. Nu am nevoie să fiu apărată. Într-o lume normală la cap nu am nevoie să fiu apărată, dacă vreau sau nu să mănânc ceva, să mă îmbrac cumva. Nu puteți să-mi luați apărarea că am răspuns unor întrebări pe un live, nu suntem acolo, nu, mă sperie. Nu am nevoie să fiu apărată pentru că am răspuns unor întrebări. Nu trăim în Povestea Slujitoarei. Am voie să zic că prefer apa plată și nu minerală.

Eu nu am vorbit în numele umanități, eu nu am dat sfaturi dacă să faceți sau nu copii, eu am vorbit despre mine. Fiecare să facă ce simte, ce-și dorește și ce iubește. De 20 de ani primesc aceeași întrebare și același gen de tratament, am să răspund de acum încolo în fel și chip.", a declarat ea.

Citește și: Sunt împreună de peste 9 ani, dar foarte rar au vorbit despre relația lor. Ce spune acum Delia despre soțul ei, Răzvan Munteanu

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: Click, Libertatea, Profm

Articolul urmator
Reacția lui Tudor Chirilă după ce s-a întâlnit cu un grup de elevi care chiuliseră de la ore. "Oare pentru profesorul în cauză nu contează absolut deloc cunoștințele?"
Reacția lui Tudor Chirilă după ce s-a întâlnit cu un grup de elevi care chiuliseră de la ore. "Oare pentru profesorul în cauză nu contează absolut deloc cunoștințele?"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.