Regulile pe care Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii trebuie să le urmeze cu rigurozitate

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Titulatura de Prima Doamnă a Americii implică numeroase roluri: fashion icon, gazdă, dar și personalitate preocupată cu munca ce are caracter umanitar. Are de îndeplinit diverse sarcini și trebuie să le ducă la bun sfârșit în timp ce se află sub lupa critică a presei.

De asemenea, este jumătatea celui mai puternic bărbat din țară, însă nu are ea însăși un rol politic. În mod surprinzător, Primele Doamne nu sunt plătite oficial pentru munca lor de la Casa Albă, chiar dacă au multe de bifat pe lista de atribuții.

Prima Doamnă nu poate face lucruri la propria alegere. Există anumite reguli pe care trebuie să le urmeze cu rigurozitate pentru a respecta tradiția americană și a se face plăcută în fața publicului. Unele dintre acestea sunt simple, însă există câteva reguli absolut absurde, ce par să nu aducă nici un folos. S-ar putea să crezi că această titulatură este una fabuloasă, dar cine știe, până când vei finaliza articolul s-ar putea să îți schimbi părerea. Vezi despre ce este vorba, în galeria foto!

Surse articol: The List.com / ABC News / The Guardian

Poate decora doar anumite zone ale Casei Albe

Poate decora doar anumite zone ale Casei Albe

Primele Doamne primesc sarcina, descurajantă am putea spune, de a redecora Casa Albă atunci când se mută. Ele pot adăuga note personale doar anumitor încăperi, în special la cele de la etajele al doilea și al treilea. Camerele cu iz istoric, precum cea în care a locuit fostul președinte Abraham Lincoln, sunt de neatins. 

Kate Andersen Brower, autoarea cărții "First Women: The Grace and Power of America's Modern First Ladies din America", a explicat cum decurge acest procedeu, conform ABC: "Unele părți sunt în esență camere istorice și aparțin poporului american și nu familiilor care locuiesc acolo."

Potrivit Slate.com, dacă președintele sau Prima Doamnă doresc să facă modificări în camerele publice, este necesară aprobarea din partea Comitetului pentru Conservarea Casei Albe.

Sursa foto: Wikipedia

Nu poate păstra cadouri

Nu poate păstra cadouri

Ai putea crede că darurile pe care Prima Doamnă sau președintele Americii le primesc le aparțin. În realitate, cadourile primite din partea guvernelor străine aparțin statului american. Administrația Națională a Arhivelor și Evidențelor le păstrează, apoi acestea sunt trimise la o bibliotecă prezidențială. Dacă președintele sau Prima Doamnă doresc să păstreze cadoul, îl pot achiziționa, scrie AOL.

Există însă o excepție de la această regulă. Prima Doamnă are voie să accepte cadouri care provin din interiorul țării și le poate chiar păstra, potrivit Bibliotecii Prezidențiale Ronald Reagan. Cu toate acestea, aceste cadouri trec prin examinări importante de securitate înainte de a ajunge în mâinile soției președintelui. Nimic nu este simplu când ești Prima Doamnă.

Sursa foto: Instagram

Trebuie să aleagă tema pentru bradul de Crăciun

Trebuie să aleagă tema pentru bradul de Crăciun

Practic, toți cei care sărbătoresc Crăciunul visează la un brad demn de Pinterest, dar Prima Doamnă are un alt nivel de presiune asupra ei pentru operațiunea de împodobire. Prima Doamnă Jackie Kennedy a început tradiția brazilor de Crăciun tematici de la Casa Albă.

În 1961, ea l-a decorat cu tema "Spărgătorul de Nuci", potrivit Asociației Istorice a Casei Albe. În 2010, Michelle Obama a optat pentru "Cadou pentru Spiritul Americii", iar Melania Trump a ales tema "Spiritul Americii" pentru petrecerea de Crăciun de anul trecut. 

Nu are voie să deschidă geamuri

Nu are voie să deschidă geamuri

"În Casa Albă, nu poți deschide o fereastră. Sasha (n.r. una dintre fiicele fostei Primei Doamne) a făcut acest lucru o dată și a cineva a strigat imediat să o închidă.", a declarat Michelle Obama pentru Oprah Winfrey, în urmă cu câțiva ani.

Securitatea este o chestiune foarte importantă la Casa Albă. Și Brigitte Macron a vorbit despre acest subiect, după ce a vizitat-o pe Melania Trump, conform Le Monde. "Nici măcar nu poate deschide o ferească la Casa Albă. Nu poate ieși afară (n.r. Melania Trump). Este mult mai constrânsă decât mine.", a declarat Brigitte Macron. 

Surse foto: Wikipedia, Getty, Instagram

Articolul urmator Ce mănâncă foarte des Prima Doamnă a României. Este felul ei de mâncare preferat și chiar îl gătește acasă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.