Renunță la titlul regal, din dragoste pentru un om de rând

Renunță la titlul regal, din dragoste pentru un om de rând

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 31 octombrie: Mult așteptatul eveniment a avut loc luni, pe 29 octombrie,la The Meiji Shrine în Tokyo. Prințesa Ayako din Japonia s-a căsătorit luni cu Kei Moriya în cadrul unei ceremonii tradiționale ținută la altarul dedicat memoriei bunicii și bunicului miresei, în prezența a aproximativ 1000 de persoane.

Mireasa a avut nu una, ci două ținute tradiționale, în ziua ce a mare: un kimono galben pal (până la sosirea la altar) și unul roșu, purtat în timpul ceremoniei. Mirele ei a avut o ținută alcătuită din pantaloni în dungi, un sacou și o pălărie din mătase ce a aparținut tatălui miresei, regretatul Prinț Takamodo.

Este nu prima, ci a doua oară în ultimii 2 ani când se întâmplă asta în familia imperială japoneză: Ayako, în vârstă de 27 de ani, cea de-a treia fiică a prinţului Norihito de Takamado, văr al împăratului Akihito, decedat în 2002, a decis să renunțe la statutul regal în favoarea dragostei.

prințesa Ayako

După cum au anunțat zilele acestea reprezentanţii oficiali ai casei imperial, prințesa se va logodi cu un bărbat care nu este de viță nobilă. Este vorba despre Kei Moriya, în vârstă de 32 de ani, angajat al companiei de transport NKY Line. Ayako urmează astfel exemplul lui Mako, verișoară a ei și fiica cea mare a prinţului Akishino şi nepoată a împăratului Akihito, care în luna mai 2017 a făcut exact același lucru.

Viitorii miri s-au cunoscut în urmă cu un an – mama ei, prinţesa Takamodo, este cea care le-a făcut cunoștință -, se vor logodi pe 12 august, iar nunta va avea loc la Tokyo, pe 29 octombrie.

tineri insuratei

Prinții William și Harry ai Marii Britanii s-au căsătorit cu femei obișnuite și și-au păstrat, fără probleme, titlurile regale. Cu toate acestea, lucrurile nu stau la fel și când vine vorba de familia imperială japoneză, ci sunt mult mai stricte: Ayako trebuie să părăsească familia regală, în urma deciziei sale de a se mărita cu iubitul său, Kei Moriya.

Prin căsătoriile prințeselor Mako şi Ayako cu oameni din popor, numărul membrilor familiei imperiale scade la 17, lucru care sporește responsabilităţile celor rămaşi. În urma renunțării la titlul regal, Ayako se va alege cu o rentă de 1 milion de dolari.

Surse foto: Getty, Unsplash

Articolul urmator
O poveste de dragoste la care mulți doar visează: Mălina Avasiloaie se iubește nebunește cu stomatologul Alin Gabor
O poveste de dragoste la care mulți doar visează: Mălina Avasiloaie se iubește nebunește cu stomatologul Alin Gabor
Ce titlu regal ți se potriveşte?
Incepe quiz
Ce titlu regal ți se potriveşte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.