Revine Mona Nicolici în televiziune, după 20 de ani de pauză? "N-aș putea să spun ce anume emisiune mi s-ar potrivi"

Revine Mona Nicolici în televiziune, după 20 de ani de pauză? "N-aș putea să spun ce anume emisiune mi s-ar potrivi"

Ramona Jurubita

Mona Nicolici (54 de ani), fosta vedetă a Observatorului de la Antena 1, a dezvăluit acum, după aproximativ 20 de ani de la retragerea de la pupitrul știrilor, care sunt motivele ce au făcut-o să pornească pe un nou drum. A fost una dintre cele mai bune prezentatoare TV de după anii '90, dar se pare că în prezent nu deschide prea des televizorul. Totuși, nu s-a ferit să vorbească și despre o posibilă revenire pe micile ecrane.

Recent, a acordat un interviu pentru Ego, unde a oferit detalii prețioase atât din viața profesională, cât și din cea de familie. De doi ani este realizatorul unei emisiunii radio la Europa FM, iar ce se întâmplă acum în televiziune o face să stea departe de buletinele de știri.

„De când a început pandemia, să te uiți la un jurnal de știri sau la o dezbatere, pe mine, și nu sunt singura, mă duce într-o zonă a fricii, a panicii. Nu m-am detașat de televiziune, am fost în miezul problemelor, dar scopul meu atunci când eram în fața camerei era, întotdeauna, să pot să-i ajut cumva pe cei care mă urmăreau. (...) Cred că trebuie să existe un echilibru în toate. Și să fim conștienți de faptul că, noi, jurnaliștii, avem puterea de a construi o lume. Și, poate, ar trebui ca fiecare dintre noi să ne trezim dimineața cu întrebarea: Eu ce lume vreau sa construiesc azi?”, a explicat ea.

Mona Nicolici într-un pulover roșu în carouri

Când a fost întrebată dacă s-ar vedea din nou lucrând în televiziune, s-a ferit să ofere un răspuns categoric. Totuși, a dat de înțeles că nu exclude această variantă. Iată însă ce ar convinge-o să stea din nou în lumina reflectoarelor:

„Am învățat că e mai bine să las uși deschise. N-aș putea să spun ce anume emisiune mi s-ar potrivi, mi-ar plăcea să aibă legătură cu sustenabilitatea, care este domeniul in care lucrez de mulți ani si pe care mă străduiesc să-l promovez și la radio Europa FM, unde de doi ani realizez o emisiune pe un subiect despre care se spunea că nu prezintă interes pentru oameni. Dar, iată că publicul emisiunii „Misiunea Verde” crește, de la an la an și am devenit „piesa de rezistență”. Aș prefera să pot arăta în România exemple de oameni responsabili, care fac proiecte pe termen lung, care sunt inovativi, care prețuiesc natura. (...) În România, încă refuzăm să fim responsabili, uneori din lipsă de înțelegere, alteori din nepăsare. Nici nu mai luăm atitudine. Suntem într-o pauză de reacție, nu reacționăm în niciun fel la modul în care autoritățile își fac treaba, de pildă. Singura grijă e doar pentru ziua de mâine. La „iarna cumplită” care va veni. Pentru că asta auzim din presă. Situația e dificilă, da, dar în loc să ne concentrăm pe soluții, asistăm pasivi la cum se construiește o adevărată psihoză. Si nu vreau să particip la ea.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Nicolici (@mona_nicolici)

Din declarațiile sale, reiese că nu are de gând să se alăture proiectelor de televiziune care prind la public în prezent, fiindcă nu o reprezintă. În ciuda acestui fapt, a dat de înțeles și că nu ar spune „nu” unei noi provocări, pentru că are mai multă experiență acum.

„Oricare dintre noi, prezentatorii vechi de știri, am putea reveni pe micul ecran. Cu toții am câștigat mai multă experiență profesională, dar și de viață. Eu am trecut prin toate zonele, nu am ratat nimic, de la televiziune, o meserie liberală, la o instituție guvernamentală, am avut si experiența unei campanii electorale, am lucrat mult timp și într-o corporație, am colaborat cu ONG-uri, acum sunt antreprenor. E foarte interesant să poți privi viața din toate perspectivele. Înțelegi altfel lumea.”, a argumentat. 

De când a plecat din televiziune, și-a dedicat timpul copiilor săi, Maria (20 de ani) și Vlad (27 de ani), dar și unor proiecte care nu au neapărat legătură cu presa. În mare secret a divorțat de afaceristul Mihai Nicolici, bărbatul care a făcut-o mamă de două ori, iar acum formează un cuplu cu chef Cezar Munteanu. Cei doi au împreună un restaurant în capitală, iar vedeta își îndreaptă mare parte din energie și spre această afacere.

„Sunt peste 20 de ani de la plecarea mea din Antenă, care a avut legătură și cu nașterea fiicei mele, Maria. Apoi am fost o vreme la B1 TV. Eu am construit timp de 14 ani „Țara lui Andrei”, în Petrom, mi-am dorit să construiesc proiecte care să facă bine celor din jur. Acum sunt la radio. De doi ani și jumătate. Și îmi place ce fac. Probabil că, dacă o să doresc să revin în televiziune, o să se și întâmple. Mi-a lipsit adrenalina. Au fost ani de zile în care mă culcam cu gândul la jurnal și mă visam că sunt acolo. Dar, dacă mă uit în urmă, pot spune că am avut dreptate să fac schimbarea, la timpul potrivit.”, a mărturisit ea.

Una dintre cele mai mari realizări ale sale este evoluția copiilor ei. În prezent se bucură de ascensiunea lor și îi sprijină în tot ce își propun. Fiul ei Vlad este acum concurent la Vocea României de la ProTv, iar Mona Nicolici l-a susținut din culise, în ziua în care a reușit să întoarcă scaunele juraților Irina Rimes și Denis Roabeș, solistul trupei The Motans. Vedeta a vorbit cu mândrie despre realizările lui și ale surorii sale, care este atrasă tot de lumea artelor.

„Vlad este un artist complet, cântă, dansează, își dorește să facă music-hall. Sper că și în România se va dezvolta acest gen de spectacol, mai mult decât până acum. Universitatea de Artă Teatrală încă nu are o secție de music-hall, dar există o tânără generație de actori, foarte buni pe zona asta. Românii au nevoie de music-hall pentru că este o formă de artă care îți dă energie bună.
Ambii mei copii, Vlad și Maria, au ales calea artei si sunt mândră că au avut curajul să facă ce doresc. Și eu am cântat de mică, mi-am dorit sa devin actriță, dar n-am avut sprijinul necesar să merg pe acest drum. Ei au ales această cale, care e dificilă, mai ales în România. Vlad este actor și muzician, iar Maria a ales să devină regizor, este studentă anul III la UNATC.
Mă gândesc că e o combinație bună între frați. Ar putea, chiar, să lucreze împreună, la un moment dat. Ar fi putut pleca sa studieze în străinătate, dar nu au vrut. Au spus că aici au treabă de făcut, deși, în timp, au fost momente în care au regretat că n-au plecat. Muncesc enorm.”, a povestit fosta prezentatoare TV pentru Ego.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Nicolici (@mona_nicolici)

Cei doi copii au moștenit de la ea empatia și dorința de a schimba lumea în bine. Important de menționat este faptul că au vrut întotdeauna să se facă remarcați prin munca lor și nu au profitat că mama lor este una dintre figurile emblematice ale televiziunii din România.

„Amândoi fac voluntariat, au preluat spiritul „Țării lui Andrei” de a încerca să schimbe în bine lumea. Da, a existat presiunea numelui meu, însă s-au luptat să-și câștige singuri reputația. Nu e meritul meu că Vlad e actor sau că a ajuns la „Vocea României”. E munca lui, de dimineață până dimineață, uneori, un efort pe care lumea nu îl cunoaște.”, a spus realizatoarea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Nicolici (@mona_nicolici)

Mona Nicolici este din Turnu Măgurele, județul Teleorman și a absolvit Facultatea de Instalații în cadrul Universității de Construcții din București, în 1993. Drumul ei s-a schimbat când a ales să urmeze cursurile unui masterat în Relații Publice și Comunicare. De aici și până la a obține un loc în televiziune a mai fost doar un pas. Timp de 11 ani, a fost jurnalist de televiziune, ocupând pe rând posturile de: redactor de știri, producător, editor și prezentator.

În 2006, s-a retras de pe sticlă și a condus, timp de 14 ani, departamentul de sustenabilitate și CSR al OMV Petrom. A revenit în presă abia în anul 2020, când a preluat cârma emisiunii „Misiunea Verde” de la radio Europa FM. Vocea ei poate fi auzită în fiecare duminică, de la ora 12:00.

Citește și: Schimbare de carieră pentru Adriana Bahmuțeanu. Vrea să devină psiholog

Surse foto: Youtube, Facebook, Facebook

Surse articol: EgoLibertatea Pentru FemeiRomaniatvViva

Articolul urmator
Ana Morodan revine la TV după problemele cu legea! "Nu puteam să apar pe post râzând şi distrându-mă"
Ana Morodan revine la TV după problemele cu legea! "Nu puteam să apar pe post râzând şi distrându-mă"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.