Nu Skin

Rodica Popescu Bitănescu: află povestea impresionantă de viață a marii doamne a teatrului românesc

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ajunsă la 82 de ani recent împliniți, Rodica Popescu Bitănescu are o poveste de viață ce ar putea să fie transformată cu siguranță într-un scenariu de film de la Hollywood. Marea actriță este o sursă de inspirație pentru mulți, are o carieră de peste 50 de ani pe scena teatrului românesc și este protagonista unei povești de iubiri așa cum rar întâlnești.

Are un talent incontestabil și este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi. Și-a cucerit publicul cu energia sa pozitivă, zâmbetul larg și, în mod categoric, cu simțul umorului. În 2002, la vârsta de 64 de ani, Rodica Popescu Bitănescu a primit Ordinul Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, însă a bifat și o premieră mai puțin obișnuită, pe timpul comunismului, atunci când a rămas topless pe scenă, în timpul unei piese de teatru.

Începuturile carierei

Începuturile carierei

În 1960, la doar 22 de ani, Rodica Popescu Bitănescu făcea primii pași în cariera actoricească. A absolvit cursurile Insitutului de Artă Teatrală și Cinematografică în 1960 și, timp de câțiva ani, a jucat pe scena Teatrului Național din Iași. Ulterior, s-a întors la București, orașul natal, unde a început să joace la Teatrul Național. Însă adevăratul debut s-a petrecut în anul 1975, când avea vârsta de 27 de ani, în piesa "Comedia fantastică".

O prezență activă pe scena teatrului românesc

O prezență activă pe scena teatrului românesc

Ascensiunea a fost una fulminantă și, pe măsură ce timpul trecea, Rodica Popescu Bitănescu devenea din ce în ce mai populară în fața publicului. Stilul său inconfundabil, cu umorul ușor satiric și zâmbetul nelipsit, i-au adus roluri în piese notabile, precum, "Coana Chiriţa", în 1969, "Hagi Tudose", în 1980, "O batistă în Dunăre", în 1989, "Rendez-vous", în 2001, dar și piese care încă se joacă pe scena Teatrului Național București, precum "Micul infern".

Sursa foto: Captură foto

A făcut topless pe scenă

A făcut topless pe scenă

Rodica Popescu Bitănescu a bifat un moment unic în istoria teatrului românesc. Pe vremea lui Ceaușescu, atunci când scene nud erau complet interzise în actele artistice, Rodica Popescu Bitănescu, atunci în vârstă de 44 de ani, a fost prima actriță care a rămas topless în fața spectatorilor. S-a întâmplat în timp ce juca o scenă.

"Jucam în spectacolul Inocentul, scris de Cristian Munteanu, care era regizor și la radio, și la un moment dat, personajul feminin, adică eu, aveam o scenă în care trebuia cu iubitul meu să mă dezbrac. Eu eram în blugi și aveam un maiou negru cu breteluțe. Și la un moment dat, era lumina semidifuză, că pe timpul ală nu prea era voie, și îmi scoteam cu totul ăsta și rămâneam în sânii goi, așa era scena. Vrea să vă spun că a fost o vânzoleală și o chestie în tot Bucureștiul când jucam spectacolul, toată lumea, toți actorii bărbați ziceau: Băi, se dezbracă Bităneasca! și toată lumea numai la scena aia era.", a mărturisit Rodica Popescu Bitănescu, la Antena Stars.

Sursa foto: Captura foto

De 45 de ani iubește același om

De 45 de ani iubește același om

Rodica Popescu Bitănescu nu a cunoscut împlinirea doar în fața publicului, ci și în viața personală. Îndrăgita actriță are o căsnicie fericită alături de Mircea Bitănescu, de mai bine de 45 de ani. Destinele lor s-au întâlnit într-o zi obișnuită, când actrița a mers să susțină examenul pentru obținerea permisului auto. Rodica Popescu Bitănescu a povestit că soțul ei făcea parte din comisie și, atunci când l-a văzut pentru prima oară, a știut că își vor petrece toată viața împreună.

Sursa foto: Captură foto

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta