Romică Țociu și Cornel Palade sunt tot mai rar văzuți împreună. Ce se întâmplă cu relația lor de prietenie de peste 30 de ani

Romică Țociu și Cornel Palade sunt tot mai rar văzuți împreună. Ce se întâmplă cu relația lor de prietenie de peste 30 de ani

Ramona Jurubita

Romică Țociu (60 de ani) și Cornel Palade (70 de ani) formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de pe scena teatrului românesc. Joacă împreună de peste 33 de ani și fac scena să răsune la fiecare spectacol. Această colaborare de lungă durată i-a făcut să devină și cei mai buni prieteni, fiindcă au împărțit zi de zi și bune și rele. Totuși, în ultima vreme sunt văzuți tot mai rar unul în prezența celuilalt. Care să fie motivul?

UPDATE 2 noiembrie 2023: Trecerea timpului nu a făcut prietenia celor doi să se stingă, doar că proiectele profesionale îi țin tot mai departe unul de celălalt. În vara lui 2023, Romică Țociu a plecat peste hotare, alături de fiul său Cătălin, pentru a participa în competiția „America Express”. Această echipă a fost o surpriză pentru toată lumea, căci mulți s-ar fi așteptat să-l vadă pe Romică Țociu luptând pentru marele premiu alături de colegul și prietenul său de-o viață, Cornel Palade. Acesta din urmă a refuzat însă provocarea, invocând motive cât se poate de întemeiate.

Totuși, trebuie să știi că amuzantul Cornel Palade a fost primul care s-a aventurat într-un astfel de show. În trecut, s-a numărat printre concurenții emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, dar și-a dat seama că toate provocările concursului sunt prea grele pentru vârsta și condiția lui fizică. De această dată însă a ales să urmărească peripețiile prietenului din fața televizorului.

Iată ce a declarat Cornel Palade pentru publicația Cancan, referitor la o posibilă participare a sa într-o astfel de cursă plină de aventuri:

„În ceea ce mă privește asemenea aventuri s-au încheiat definitiv. Am devenit inadaptabil, și asta în primul rând datorită vârstei. Vine o vreme în care știi ce poți face și ceea ce nu poți face. Ca atare, nu mai am ce căuta la asemenea emisiuni!

La mine a căzut steagul, gata! Poate la prietenul meu Romică Țociu să se mai întâmple ceva, el să mai țină steagul sus pe partea asta. Urmăresc cu atenție peripețiile prietenului meu. I-am ținut strânși și pumnii și picioarele, dacă pot spune asta! Știu că nu i-a fost deloc ușor, fiindcă a trecut prin destule provocări. A avut mult de alergat și a avut noroc cu fiu-sau, care i-a ținut spatele. A venit de acolo mai slab cu zece kilograme.”

În cadrul aceluiași interviu, Cornel Palade a dezvăluit și planurile de viitor pe care le are alături de Romică Țociu. Le-au pregătit o surpriză fanilor și la finalul lui noiembrie 2023 vor reveni pe o scenă pe care nu au mai urcat de peste 20 de ani. Iată despre ce nouă colaborare este vorba:

„Avem încă planuri noi împreună. Pot anunța deja că revenim la finele lui noiembrie, după mai bine de douăzeci de ani, pe scena „Teatrului Tănase”, într-un spectacol de varietăți in care aparem alături și de alți colegi…nu va fi un fel de reluare a lucrurilor de unde le-am lăsat cândva, fiindcă noi am continuat să jucăm împreună, pe alte zeci de scene. Dar va fi ceva din care vom câștiga și noi, și spectatorii!”

--------------

Știrea inițială

Actorii s-au cunoscut la clubul CFR din Galați, în timp ce Romică Țociu se afla pe scenă, iar Cornel Palade îl privea fascinat din public. În podcastul lui Cătălin Măruță au vorbit despre acel moment special și au descris cu lux de amănunte cum a luat naștere prietenia lor.

„Eram la Teatrul muzical din Galați, iar colegul meu de scenă, Gigi Panainotol, care m-a dus la clubul CFR din Galați, unde era un spectacol. Cel mai mult mi-a plăcut de el (Romică), era haios. Era ce îmi trebuia mie. Mi-a plăcut, am vorbit cu Romică și a doua zi am aranjat să vină la teatru.
Eu știam că dacă el vine, viața mea se schimbă și așa a fost. Mi s-a schimbat orizontul, am o altă perspectivă, aveam altă stare, era energia aia de care aveam nevoie. El venea din altă lume.
Un om e o lume, doi oameni sunt trei lumi. Și lumea mea cu lumea lui, s-au întâlnit și am făcut lumea noastră.”, a dezvăluit Cornel Palade, în podcastul „Acasă la Măruță”.

„Întâlnirea mea cu Cornel cred că a fost pusă la cale de Dumnezeu, pentru că lucrurile pe care le-am făcut împreună numai el le putea ticlui așa de bine, ca noi doi să fim împreună 32 de ani. Eu cred în lucrul ăsta că am fost făcuți unul pentru celălalt.”, a completat Romică Țociu în podcastul publicat pe 2 ianuarie 2022.

Și într-un interviu acordat pentru Viva, Romică Țociu a vorbit cu aceeași emoție despre prima lor întâlnire:

„Eu și Cornel ne-am cunoscut la Galați, unde el era deja actor, iar eu venisem la un festival al brigăzilor regionale CFR din România. Era decembrie 89 și Cornel l-a rugat pe un regizor de la București să le pună în scenă la Teatrul Național de Operă și Operetă Nae Leonard din Galați un spectacol. Cornel voia să lucreze alături de un coleg mai tânăr, iar regizorul a sugerat să meargă împreună până la clubul CFR pentru a vedea „pe unul tare de la Craiova”. Cornel a venit, m-a văzut și m-a plăcut.
De asta am zis că el a fost unul dintre mentorii mei. A fost visul meu, așa că, atunci când am fost întrebat dacă nu vreau să merg, nu am putut rata șansa. Am dat o probă la Nae Leonard, iar în martie, după Revoluție, am ajuns la teatru, și de acolo toată viața mea s-a schimbat.”

Romică Țociu și Cornel Palade, ciocnind o halbă de bere

Citește și: Vedete a căror prietenie a început înainte să guste din cupa celebrității

În 2022, prietenia lor a împlinit 33 de ani. Chiar dacă în prezent nu mai au atât de multe proiecte comune, relația lor este la fel de sudată și, după cum au declarat, nu s-au certat niciodată. Au existat mici dispute, dar niciodată nu au fost supărați.

„De certat… Există peste tot, în toate cuplurile, există certuri. Nu ne-am certat niciodată pe bani, pentru că lucrurile sunt foarte simple la noi. De fiecare dată, el numără banii de trei ori, pentru că e sigur că i-am tras din ei. Ne-am ciondănit pe lucruri minore. Noi nu ne-am certat niciodată, pentru că noi am realizat că cel mai important lucru în cariera noastră este să fim în confort și a contat mai mult publicul pentru noi.”, a spus Romică Țociu în cadrul emisiunii „Teo Show”.

Cornel Palade i-a dat replica prietenului său, făcând o glumă legată de banii pe care îi câștigă împreună și pe care îi împart după spectacole:

„El numără banii și greșește întotdeauna, la mine pune mai puțin. Așa e regula. L-am întrebat de ce nu greșește mai mult. Dacă ar fi mai mult, îi număr și nu zic nimic. (…) Putem să spunem că ne-am certat de la o femeie. Ne-am certat de la nevastă-sa, pentru că am invitat-o la dans și mi-a reproșat că prea o invit la dans mereu.”

Romică Țociu și Cornel Palade la petrecerea de Revelion, cu pălării aurii.

Publicul lor s-a îngrijorat când a observat că se afișează împreună în public tot mai rar. Totuși, actorii au încercat să îi liniștească pe oameni, asigurându-i că prietenia lor este la fel de strânsă ca întotdeauna. Se pare că este vorba doar despre o perioadă în care au primit oferte pentru a se implica în proiecte diferite.

„Noi nu am mai fost văzuți de peste doi ani împreună, pentru că a fost pandemie. Iar eu am avut șansa extraordinară de a participa la „Te cunosc de undeva!” două ediții la rând, și de aici au tras oamenii concluziile. Dar nu este așa.
La noi este ca într-o căsătorie, până când moartea ne va despărți. Niciodată și cu nimeni altcineva nu aș putea să fac asta, decât cu bunul meu coleg și prieten Cornel Palade. Relația dintre noi este extraordinară, ne sunăm în fiecare zi, ne facem planuri, muncim, mai avem spectacole, mai așteptăm proiecte. Important este că suntem împreună și sănătoși.”, a dezvăluit Romică Țociu pentru Viva.

Pentru că proiectele diferite s-au suprapus, nu au mai putut forma o echipă. Asta nu înseamnă că nu vor mai putea fi văzuți împreună pe scenă sau în alte emisiunii TV în viitorul apropiat.

Cornel Palade a fost selectat pentru show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici” de la ProTv, în timp ce prietenul său a rămas în țară, respectându-și contractele semnate aici. A fost implicat și în proiectul „Splah vedete la apă” și este concurent al sezonului 17 al emisiunii „Te cunosc de undeva”, ambele pe Antena 1.

„Nu m-am dus cu Cornel în Dominicană pentru că am fost la Splash până acum o săptămână. Eu am prins acolo, el a prins în partea cealaltă. Încrederea la noi merge până la capăt. La noi n-au fost niciodată situații când n-am avut încredere unul în celălalt. Vorbesc cei 33 de ani. Alții nu stau căsătoriți atât!”, a declarat Romică Ţociu.

Deși între ei este o diferență de vârstă de 10 ani, acest lucru nu s-a simțit niciodată pe scenă. Amândoi sunt extrem de energici și interpretează fiecare personaj cu mult pathos. Cornel Palade a mărturisit că s-a gândit la pensionare, dar ar vrea să mai urce pe scenă încă doi ani.

Citește și: Dani Oțil și Răzvan Simion, prietenie de peste 40 de ani. Ce mărturisiri savuroase au făcut despre anii copilăriei

Surse foto: FacebookFacebookFacebook

Surse articol: EvzImpactSpectacolaA1Cancan

Articolul urmator
Jojo, mai sinceră ca oricând despre relația cu Paul Ipate. "Am rămas împreună la bine și la rău, chiar dacă nu suntem căsătoriți"
Jojo, mai sinceră ca oricând despre relația cu Paul Ipate. "Am rămas împreună la bine și la rău, chiar dacă nu suntem căsătoriți"
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.