Se luptă de 5 ani cu o afecțiune incurabilă, dar nu se consideră un om bolnav. Prin ce suferințe a trecut Cristina Joia

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Cristina Joia, cunoscutul designer de la emisiunea "Visuri de la cheie", s-a făcut rapid plăcută în fața telespectatorilor datorită șarmului și talentului său, iar ideile ei creative au înfrumusețat multe cămine pentru oameni greu încercați de soartă.

Designerul și-a deschis sufletul în emisiunea lui Cătălin Măruță și a vorbit sincer despre lupta pe care o duce de cinci ani de zile cu o boală incurabilă. Deși suferă de o afecțiune rară, Cristina Joia nu se consideră un om bolnav sau o victimă și este recunoscătoare că are alături de ea oameni dragi care o susțin necondiționat. Afltă totul despre suferințele Cristinei Joia, în galeria foto!

Surse articol: Fanatik / Unica / Cancan

Sursa foto principală: Instagram / Instagram

În așteptarea diagnosticului

În așteptarea diagnosticului

Cristina Joia a povestit despre greutățile cu care s-a confruntat de-a lungul celor cinci ani de când a primit diagnosticul crunt din partea medicilor. Designerul a vizitat mai multe clinici și a făcut multe investigații până când doctorii au reușit să îi spună clar de ce boală suferă. A trecut printr-o perioadă lungă de incertitudini în care aproape că își pierduse speranța că va afla care este cauza simptomelor sale.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Unul dintre cei mai iubiți actori români, diagnosticat cu o boală incurabilă: ”Simt că sfârșitul îmi este aproape”

A trecut prin două operații chirurgicale

A trecut prin două operații chirurgicale

După două intervenții chirurgicale, în cele din urmă Cristina Joia a aflat că suferă de endometrioză toracică. Designerul a ajuns pe masa de operație în urma unui pneumothorax spontan, despre care medicii nu au știut inițial care este cauza. Acesta a recidivat ulterior și astfel s-a ajuns la diagnosticul final.

"Începusem să am dureri în piept, nu mai putea respira. Nu știu exact cum apare boala asta, este incurabilă. Este ca un fel de cancer, dar este benign. Aveam penumothorax, nu mai funcționa plămânul drept. Nu fumez, nu merg la sală, nu ridic greutăți. Plămânul meu era perforat. Endometrioza este o boală des întâlnită, dar cea pelviană, nu cea care se urcă pe plămâni. A trebuit să fac o rezecție, nu e ca plămânul cu care m-am născut", a dezvăluit Cristina Joia, în cadrul emisiunii "La Măruță".

Sursa foto: Instagram

A renunțat la visul de a rămâne însărcinată

A renunțat la visul de a rămâne însărcinată

Endometrioza toracică este o boală incurabilă ce a făcut-o pe Cristina Joia să renunțe la visul de a rămâne însărcinată. Designerul și soțul său s-au resemnat la un moment dat cu gândul că nu vor putea deveni părinți pe cale naturală, după ce vedeta a apelat de mai multe ori la serviciile clinicilor de fertilizare in vitro, însă din păcate, fără succes. 

"Cu 2-3 ani în urmă îmi era rău. E o senzație forte ciudată, ca și cum ai înghiți sticlă pisată. La un moment dat, într-unul dintre controale, o doctoriță mi-a spus că nu apuc să fac copilul, sau apuc să-l fac și n-apuc să-l cresc. Am făcut 2 fertilizări in vitro și 4 inseminari artificiale", a povestit designerul de la "Visuri la cheie".

Sursa foto: Imgur

Citește și: Ce face și cum arată acum Silvia Dumitrescu. Artista suferă de o boală incurabilă

A adoptat un copil

A adoptat un copil

Cristina Joia și soțul ei au adoptat un băiețel în urmă cu câțiva ani, iar micuțul le-a întregit familia și i-a făcut să descopere bucuria de a fi părinți. Inițial, designerul s-a lovit de nepăsarea autorităților în procesul de adopție, însă nu a renunțat și a continuat să lupte pentru visul de a deveni mamă. Bogdănel a cucerit-o pe loc, iar vedeta a știut din prima secundă că micuțul va merge acasă alături de ea și soțul ei.

"Dormea când am ajuns la el. Și doamna de acolo ni l-a adus așa cu ochii cârpiți. Bogdan nu a mai putut articula niciun cuvânt, eu îi adusesem o mașină cu telecomandă. Când a văzut mașinuța a început să se joace. Iar eu am intrat în jocul lui. Atât, fără cuvinte mari: 'eu sunt mami!' sau ceva de acest gen. După ce ne-am jucat vreo câteva ore, Andrei s-a încălțat cu balerinii mei să nu mai plec. Nu am să uit în viața mea asta", a spus Cristina Joia, conform Wowbiz.

Sursa foto: Imgur

Surse foto: Instagram, Imgur

Articolul urmator Copilăria dureroasă a lui Connect-R. Vezi prin ce suferințe a trecut artistul

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.