Selma Blair despre dependența de alcool, care a durat zeci de ani, începând de la numai 7 ani: "Nu știu dacă aș fi supraviețuit copilăriei fără alcoolism"

Selma Blair despre dependența de alcool, care a durat zeci de ani, începând de la numai 7 ani: "Nu știu dacă aș fi supraviețuit copilăriei fără alcoolism"

Alida Enache

Selma Blair, acum în vârstă de 49 de ani, a lansat o carte de memorii, "Mean Baby". Aceasta vine în întâmpinarea cititorilor săi cu o poveste traumatizantă de viață, o poveste presărată cu dependența de alcool, abuzuri sexuale și tentative de suicid.

Actrița americană, care în 2018 a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, și-a deschis sufletul după mulți ani în care s-a luptat cu alcoolismul și a povestit amănunțit experiența sa cu boala. Într-un interviu acordat pentru publicația People, aceasta a explicat cum și de ce a prins gustul alcoolului încă din copilărie.

Imagine cu Selma Blair îmbrăcată cu un sacou negruSursa foto: Instagram

"Nu știu dacă aș fi supraviețuit copilăriei fără alcoolism. De aceea este o problemă pentru atât de mulți oameni. Devine un confort uriaș, o ușurare imensă la început, poate chiar în primii ani pentru mine, pentru că am început de foarte tânără cu asta și mi-am găsit confortul, un mecanism de coping.", a mărturisit ea.

Imagine cu cartea lui Selma Blair, Mean BabySursa foto: Instagram

În cartea sa, Selma Blair relatează și care a fost prima sa beție: "Prima dată când m-am îmbătat am avut o revelație. Întotdeauna mi-a plăcut Paștele. În timp ce luam înghițituri mici de Manischewitz, băutură care îmi era permisă pe tot parcursul sărbătorii, o lumină m-a pătruns, umplându-mă cu căldura lui Dumnezeu.

Imagine cu scrisoarea lui Selma Blair pentru mama saÎn traducere: "Dragă mamă, M-am comportat urât pentru că alți oameni s-au comportat urât cu mine. Chiar dacă i-am tratat rău pe alții, nu am intenționat să fac asta și cu tine. Nu îmi place să mi se spună ce să fac. Am și eu drepturi. P.S: Nu cred că această scrisoare este drăguță."

Sursa foto: Instagram

Dar în anul în care am împlinit șapte ani, când practic aveam Manischewitz la discreție și nimeni nu era atent la cât consumam eu, am pus lucrurile cap la cap: sentimentul nu avea nicio legătură cu Dumnezeu, ci era vorba despre beție. M-am gândit: "Ei bine, asta este o dezamăgire imensă, dar din moment ce se pare că pot obține căldura lui Dumnezeu cu o sticlă, mulțumesc Domnului că există una chiar aici". M-am îmbătat în acea seară. Foarte tare. În cele din urmă, ajuns în patul surorii mele Katie. Dimineața, nu-mi mai aduceam aminte cum a ajuns acolo."

Imagine veche cu Selma Blair alături de mama sa

Selma Blair și mama sa

Sursa foto: Instagram

În plus de asta, ea a mai explicat că obișnuia să ia înghițituri mici și rapide de fiecare dată când i se activa anxietatea: "De obicei, abia dacă mă amețeam. Devenisem o alcoolică expertă, mă pricepeam să-mi ascund secretul".

Dependența de alcool a venit, bineînțeles, cu multe urmări drastice. Tot în cartea sa, artista expune unele dintre cele mai traumatizante momente pe care le-a trăit în trecut. Aceasta a suferit abuzuri sexuale în nenumărate rânduri.

Imagine cu Selma Blair în Los Angeles, California, 18 martie 2022

"Nu știu dacă amândoi m-au violat. Unul dintre ei cu siguranță a făcut-o. M-am făcut mică și am tăcut. Doar am așteptat să se termine. Aș vrea să pot spune că ceea ce mi s-a întâmplat în acea noapte a fost o anomalie, dar nu a fost așa. Am fost violată de mai multe ori, pentru că eram prea beată ca să rostesc cuvintele "Te rog. Oprește-te". Doar o singură dată a fost violent. După fiecare întâmplare, eram liniștită, dar rușinată."

 Imagine cu Selma Blair și sora sa în timp ce fac un selfieSelma Blair și sora sa, Lizzie

Sursa foto: Instagram

Vedeta din "Cruel Intentions" nu a reușit să vorbească despre cele mai negre momente din viața sa cu nimeni altcineva în afară de terapeutul său până de curând. Ea a hotărât să își aștearnă suferința pe foaie pentru a se elibera, dar și pentru a inspira alți oameni care se confruntă cu alcoolismul să îi calce pe urme și să caute vindecarea.

"Faptul că am scris asta m-a făcut să mă opresc din drum. Trauma mea era mai mare decât aș fi crezut eu. Nu mi-am dat seama că toată viața mea se concentra în jurul agresiunilor suferite. Eram atât de rușinată și vinovată. Sunt recunoscătoare pentru că m-am simțit atât de protejată, cât să pot pune totul pe foaie. Și pentru că pot lucra cu un terapeut ca să mă elibera cu adevărat de acea povară a rușinii.", a mai declarat ea în interviu.

"Este foarte greu.Am scris cartea pentru fiul meu... și pentru oamenii care încearcă să găsească cea mai adâncă gaură în care să se târască până când trece durerea.", a mai adăugat.

 Imagine cu Selma Blair și fiul său Arthur în timp ce se joacăSelma Blair și fiul său, Arthur (10 ani), pe care îl are alături de Jason Bleick

Sursa foto: Instagram

Dependența de alcool pe care a dezvoltat-o încă de mic copil i-a afectat artistei tot parcursul existenței. Problema sa a continuat și în adolescență și în tinerețe și pe toată perioada maturității. Într-un final, în 2016, cu greu, vedeta a reușit să-și înfrângă boala, iar de atunci nu s-a mai atins de alcool.

"Mă aflu într-un loc bun. Nu-mi vine să cred că toate acestea s-au întâmplat în viața mea și că eu sunt încă aici și sunt bine.", a concluzionat ea.

În urmă cu câteva luni, se vehicula în presă că Selma a obținut un ordin de restricție împotriva fostului ei iubit, Ronald Carson (52), după ce acesta ar fi atacat-o și a încercat să o ștranguleze.

Citește și: Starea de sănătate a lui Celine Dion îi îngrijorează pe fani. Ce dezvăluiri recente a făcut despre boala ei

Surse articol: Justjared, People, Dailymail

Surse foto: Getty, Instagram

Articolul urmator
Dani Oțil și Răzvan Simion, prietenie de peste 40 de ani. Ce mărturisiri savuroase au făcut despre anii copilăriei
Dani Oțil și Răzvan Simion, prietenie de peste 40 de ani. Ce mărturisiri savuroase au făcut despre anii copilăriei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.