Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Sfaturi de viață de la Michelle Obama

Joi, 03.11.2016
de Alexa Galgau

Familia Obama este o adevărată sursă de inspirație pentru oamenii din întreaga lume, datorită înțelepciunii și toleranței de care a dat dovadă în toți acești ani în care Barack Obama a fost președintele Americii. Michelle Obama a reușit întotdeauna să servească drept un model demn de urmat, fiind o femeie puternică, inteligentă și dornică să își împărtășească viziunea asupra vieții, în special cu tinerii care se află la început de drum.

Astfel, ea s-a remarcat de fiecare dată când a ținut un discurs la festivitățile de absolvire ale unor universități de prestigiu din America și a reușit să ofere niște sfaturi pe care cu toții ar trebui să le urmăm dacă vrem să ajungem departe.

Citește și tu cele mai valoroase sfaturi de viață pe care le-a transmis mai departe Michelle Obama, Prima Doamnă a Americii!

Sfaturi de la Michelle Obama

Michelle Obama a susținut recent ultimul ei discurs în calitate de Primă Doamnă a Americii și, ca de obicei, a reușit să impresioneze publicul cu vorbele ei pline de înțelepciune. De-a lungul anilor, ea a câștigat respectul unui segment tot mai mare de public, pentru că a reușit să îmbine eleganța și rafinamentul cu puterea și inteligența, devenind astfel una dintre figurile feminine iconice ale Americii secolului XXI.

Iată câteva sfaturi de viață pe care le-a oferit Michelle Obama în câteva dintre discursurile pe care le-a ținut la universitățile americane:

1. Atunci când te confrunți cu diverse provocări, nu trebuie să le privești neapărat ca pe niște dezavantaje. Dimpotrivă, ar trebuie să înțelegi că experiența pe care o capeți prin înfruntarea și depășirea obstacolelor este, de fapt, unul dintre cele mai mari avantaje pe care le poți avea. A avea tot ce ți-ai putea dori pe lume, fără a depune efort, se poate dovedi mai degrabă un lucru negativ decât un avantaj, pentru că atunci când te lovești de un obstacol (și te lovești până la urmă, nu ai cum să treci prin viață fără piedici), e foarte probabil să nu știi cum să reacționezi și să cedezi psihic. Fiecare eșec poate fi un câștig, pentru că niciodată nu pierzi în totalitate, ci oricând poți și să înveți ceva. Viața este plină de obstacole și dificultăți, dar, atât timp cât ți se oferă șansa să evoluezi, să devii mai bun, trebuie să profiți din plin!

2. Nu trebuie niciodată să îți pierzi speranța, deoarece aceasta poate fi salvarea ta în nenumărate situații. Cel mai important este să nu îți pierzi drumul și să nu îi lași pe alții să te modeleze în funcție de cum consideră ei că ar trebui să fii sau să te comporți. Atunci când îți menții acel ceva unic, doar al tău, și mergi înainte, chiar și contra curentului, poți ajunge mai departe decât ai visat vreodată. Și cine ar putea să ne dea mai bine acest sfat decât Michelle Obama, acum Prima Doamnă a Americii, ai cărei strămoși au fost asupriți și a cărei familie s-a confruntat mereu cu discriminarea și rasismul?

3. O lecție importantă pe care mulți oameni trebuie să o învețe este că nu e o rușine să cerem ajutor atunci când nu știm ceva. Din păcate, noi suntem mai degrabă învățați să ne prefacem că știm și să nu ne îndatorăm nimănui, dar acest orgoliu nu ne duce nicăieri. Michelle Obama ne aduce aminte că în viață vom avea multe momente de cumpănă, iar capacitatea de a cere ajutor este o dovadă de putere, nicidecum de slăbiciune. Succesul presupune hărnicie și ambiție, dar și capacitatea de a face compromisuri și de a recunoaște că este nevoie de ajutorul cuiva pentru a reuși pe deplin.

4. Atunci când tot ceea ce faci are la bază credință și iubire, atunci când te străduiești întotdeauna să îți menții excelența și demnitatea, nu ai cum să dai greș. Succesul este garantat atunci când mergi „la luptă” cu intențiile corecte și când nu îți uiți principiile, chiar dacă aceasta este calea cea mai dificilă. Până la urmă, dacă la sfârșitul zilei nu ai nimic să îți reproșezi, pentru că ai făcut absolut tot ce puteai face, deja se poate spune că ești mai aproape de succes decât mulți alți oameni, chiar dacă nu avansezi foarte repede pe drumul tău.

Avem multe de învățat de la Michelle Obama, Prima Doamnă a Americii, care cu siguranță va rămâne în istoria acestei țări ca una dintre cele mai înțelepte femei care au locuit vreodată la Casa Albă.

Află și care a fost primul job al lui Barack Obama!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!