Totul despre Alice Keppel, strămoașa Camillei, amanta regelui Edward al VII-lea

Totul despre Alice Keppel, strămoașa Camillei, amanta regelui Edward al VII-lea

Alida Enache

Da, stră-stră-străbunicul prințului Charles și stră-străbunica Camillei s-au iubit cu mare patos în urmă cu mai bine de 100 de ani. Deloc surprinzător, nu-i așa? Până la urmă, este vorba doar despre un alt exemplu care susține ideea că istoria se repetă la nesfârșit, dacă luam în calcul triunghiul amoros Diana-Camilla-Charles.

Camilla, actuala Regină Consoartă a Regatului Unit, acum în vârstă de 75 de ani, nu este prima din familia sa care a avut o aventură cu un membru al familiei regale. Stră-străbunica sa, Alice Keppel, a fost preferata faimoasă amantă a regelui Edward al VII-lea.

Alice Frederica Edmonstone, zisă și Freddie sau "Freddie cocheta", s-a născut într-o familie de rang înalt în anul 1868. Tatăl ei, Sir William Edmonstone, era baronet și amiral în Marina Regală, iar mama sa a fost Mary Elizabeth.

 Imagine cu Alice Keppel (1869 - 1947), soția locotenent-colonelului George Keppel și amanta lui Edward al VII-lea, pe vremea când era Prinț de Wales.

Ea a crescut la castelul Duntreath din Scoția și s-a căsătorit la 23 de ani cu locotenent-colonelul George Keppel, un ofițer regal britanic. Bineînțeles, era recunoscută pentru frumusețea sa orbitoare pe meleagurile sale și prin împrejurimi. Avea păr castaniu, ten deschis, ochi mari și albaștri, talie mică și un piept voluptuos. Da, acestea erau cele mai "râvnite" trăsături ale perioadei respective, așa că nu este de mirare că mulți bărbați au încercat să o cucerească.

În plus de asta, Alice era o persoană foarte bună, inimoasă și generoasă. Nici măcar cu dușmanii ei nu se putea comporta urât sau nedrept.

"Era luminoasă, strălucitoare... Nu numai că avea darul fericirii, dar excela în a-i face pe alții fericiți. Semăna cu un brad de Crăciun încărcat cu cadouri pentru toată lumea", a declarat fiica ei, Violet.

Alice și George s-au mutat în Londra câțiva ani mai târziu după nuntă, iar acolo au dus o viață de vis. Făceau parte din cercurile sociale de top ale orașului, iar asta doar pentru că stră-străbunica Camillei muncea din greu pentru a se ridica pe scara ierarhică. Ce făcea ea mai exact? Ei bine, a început să aibă aventuri cu bărbați cu influență. E simplu!

Imagine cu Locotenent-colonelul George Keppel împreună cu soția sa Alice și fiica sa, Violet, în timpul unei excursii într-un parc, 1907.
Locotenent-colonelul George Keppel împreună cu soția sa Alice și fiica sa, Violet, în timpul unei excursii într-un parc, 1907.

Și uite așa, cu timpul, banii și legăturile i-au permis să prospere ca gazdă mondenă, iar la 29 de ani îl cunoștea pe prințul Albert Edward. Asta se întâmpla în anul 1898, pe când el avea 56 de ani. Relația lor a durat exact 12 ani, de la încoronarea lui ca rege Edward al VII-lea până în momentul în care acesta a murit, în 1910.

Cu siguranță că acum te întrebi dacă George Keppel, soțul lui Alice, știa despre aventurile soției sale. Ei bine, da! Știa și nu avea nicio problemă cu asta. Cei doi au avut o căsnicie fericită, chiar dacă poate părea neconvențională din multe puncte de vedere.

Ei au avut împreună două fiice, pe Violet și Sonia (străbunica Camillei), care au descris mariajul părinților lor ca fiind unul fericit și liniștit, presărat cu multe momente de amuzament.

George a avut, de asemenea, mai multe aventuri. Despre relațiile soției sale, el a spus că: "Nu mă deranjează ce face, atâta timp cât se întoarce la mine în cele din urmă". Mai mult de atât, bărbatul a fost foarte susținător în ceea ce privește infidelitățile soției sale. Ori de câte ori i se spunea că regele îi va face o vizită lui Alice, el pleca de acasă, discret, și îi lăsa pe cei doi împreună.

Se poate, totuși, ca bunăvoința sa să fi avut legătură și cu toate beneficiile pe care le-a avut pe urma relației soției sale cu regele Edward al VII-lea? Alice primise din partea regelui acțiuni la o companie de cauciuc, în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, iar George un job foarte bine plătit, sub conducerea lui Sir Thomas Lipton.

Și soția regelui Edward al VII-lea a fost la fel e încântată de aventura celor doi. Spre deosebire de Prințesa Diana, care simțea că mariajul ei era "aglomerat cu noi trei", referindu-se la Charles și la amanta sa de atunci, actuala soție, Camilla, Regina consort Alexandra a Danemarcei a găsit-o pe Alice foarte "utilă". Nu se cunoaște exact motivul pentru care femeia s-ar fi bucurat că soțul ei îi este infidel, însă aceasta a menționat, la un moment dat, că a preferat-o pe Keppel dintre toate amantele lui de dinainte. Se pare că și ea avea o preferată, nici nu-i de mirare că relația lui Edward al VII-lea a durat 12 ani.

Alice a fost întotdeauna discretă în legătură cu aventura sa, însă era recunoscută pentru că reușea să îl domolească pe rege în momentele în care își pierdea cumpătul. Chiar l-a determinat să cumpere un set de animale Faberge pentru Alexandra, știi că aceasta obișnuia să le colecționeze. Mai mult de atât, uneori îl ajuta și să aleagă cadouri deosebite pentru regină.

Amanta regelui a fost și o influență cheie asupra politicii regale. Aceasta se asigura că Edward al VII-lea are întotdeauna o bună dispoziție și găzduia numeroase evenimente cu Partidul Liberal. Era, într-adevăr, un consilier de încredere și chiar și viceregele Indiei a lăudat-o.

"Au existat una sau două ocazii în care regele era în dezacord cu Ministerul de Externe și am reușit, prin intermediul ei, să îl sfătuiesc pe rege în vederea acceptării politicii guvernului. Ea a fost foarte loială regelui și patriotică în același timp.", a spus el.

Frenezia avea să se oprească, totuși, în anul 1910, odată cu moartea regelui Edward al VII-lea. Deși Alice a încercat să aibă grijă de el, starea de sănătate a bărbatului nu era deloc îmbucurătoare. Acesta s-a stins în ziua de 6 mai 1910, pe patul din camera sa, în timp ce nimeni alta decât Alice îl privea cum se ducce. Femeia a fost atât de șocată de decesul bărbatului, încât a devenit isterică și a fost nevoie să fie scoasă cu forța din cameră.

După ce toată acestă aventură a luat sfârșit, Regina văduvă Alexandra nu și-a mai dorit prezența lui Alice în curtea sa, motiv pentru care familia Keppel a început să se mute din loc în loc timp de mai mulți ani.

În 1925, Alice și George s-au stabilit într-o vilă, deținută cândva de Galileo lângă Florența, Italia, și au continuat să se vadă cu membrii din înalta societate britcanică, printre care și Winston Churchill.

Epoca în care amantele regilor erau acceptate de către soții a luat sfârșit odată cu moartea stră-străbunicii Camillei. În 1936, când nepotul lui Albert, Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o femeie divorțată, Alice ar fi spus: "Lucrurile se făceau mult mai bine pe vremea mea".

Alice Keppel a murit în 1947, iar George, care ar fi mărturisit pe patul de moarte că nu poate trăi fără ea, a urmat-o două luni și jumătate mai târziu. Căsnicia lor a durat 56 de ani.

Citește și: Cum arăta Camilla Parker în tinerețe. Nu este de mirare că i-a picat cu tronc prințului Charles!

Surse foto: Getty

Surse articol: Townandcountrymag, ArchiveNyTimes, Dosaresecrete

Articolul urmator
Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat
Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat
Ce tip de amantă ești?
Incepe quiz
Ce tip de amantă ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.