Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Totul despre cetăţenia fiicei prinţului Harry şi a lui Meghan Markle, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

În mod normal, cetățenia nu reprezintă vreo problemă sau un subiect de discuție pentru bebelușii din familia regală - unul dintre avantajele înrudirii cu regina fiind cetățenia britanică direct asigurată. Dar cum știm deja că familia ducilor Sussex nu este tocmai tradițională, este firesc ca atunci când vine vorba de al doilea copil al prințului Harry și al lui Meghan Markle, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, chiar și un detaliu la fel de mic precum cetățenia să nu fie ceva simplu.

Sursa foto Instagram

O primă sursă a situației confuze o reprezintă "alianța" mixtă a cetățeniilor părinților, Harry și Meghan - britanico-americană. În 2018, când s-au căsătorit, cei doi au anunțat că prospăta ducesă de Sussex intenționează să devină cetățean britanic, dar procesul în cauză poate dura chiar și câțiva ani. Între timp, desigur, cuplul a ales să se retragă din pozițiile lor de membri activi ai familiei regale și s-a mutat la Los Angeles, punând sub semnul întrebării statutul schimbării de cetățenie a lui Meghan. Deocamdată, se pare că ducesa de Sussex rămâne cetățean american (a votat la alegerile prezidențiale din 2020, deveninf primul membru al familiei regale britanice care a făcut acest lucru), ceea ce înseamnă că și copiii ei ar fi, desigur, pasibili de același gest, când ar veni vremea.

Lilibet s-a născut vineri, 4 iunie, la Santa Barbara Cottage Hospital din Santa Barbara, California, devenind, automat, cetățean american.

Harry, pe de altă parte, rămâne cetățean britanic. În ciuda faptului că în 2020 s-a mutat cu Meghan și cu Archie în SUA, surse au declarat pentru Times că prințul nu intenționează să solicite cartea verde sau o cetățenie dublă. Cetățenia britanică poate fi transmisă generației următoare, în conformitate cu legislația actuală, astfel că orice copil al lui Harry ar fi, prin urmare, eligibil să se califice drept cetățean britanic. Deci, cu excepția oricărei manevre legale neprevăzute, Lilibet deține probabil și acel statut.

Primul copil al cuplului, Archie, născut în Marea Britanie la 6 mai 2019, are dublă cetățenie și, deoarece nici Harry, nici Meghan nu au renunțat public la cetățenia lor în ultimele luni, se pare că Lili va avea statul egale ca american și britanic, de asemenea.

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta