Totul despre relația dintre Marilyn Monroe și frații Kennedy

Totul despre relația dintre Marilyn Monroe și frații Kennedy

Sorina Corneanu

Cu 55 de ani în urmă, pe 5 august 1962, lumea a pierdut o legendă a marelui ecran, Marilyn Monroe, care a decedat în urma unei supradoze de droguri. Deși moartea ei a fost oficial considerată sinucidere, există unele speculații care plutesc în jurul președintelui John F. Kennedy. Chiar înainte de a muri, Marilyn a declarat că va face o conferință publică în care va divulga secrete importante legate de relațiile ei cu frații Kenedy. Tocmai de aceea, anunțul privind declarația sa și moartea imediată au ridicat numeroase suspiciuni.

Zvonurile despre presupusa aventură a lui Monroe cu JFK au fost impulsionate în mare parte de momentul renumit în care aceasta i-ar fi cântat „La mulți ani” la cea de-a 45-a aniversare a lui Kennedy, cu doar câteva luni înainte de moartea acesteia. Marilyn Monroe și John F. Kennedy au fost, fără îndoială, cei mai cunoscuți oameni ai epocii lor. Viața lor a fost urmărită și analizată în detaliu.

Paparazzi erau mereu pe urmele lui Marilyn, iar presa a raportat orice fiecare mișcare a divei. În rarele ocazii în care Marilyn și John F. Kennedy au fost văzuți împreună, cei doi erau exclusiv în cadre sociale, înconjurați de multe persoane. Așadar, dovezi clare ale relației lor... nu prea există.

E posibil ca Marilyn Monroe și John F Kennedy să fi avut o întâlnire intimă, dar cu sigurantă nu au avut o aventură, ci s-au întâlnit exclusiv în cadre oficiale, la majoritatea evenimentelor publice. Cu toate acestea, din cauza jurnalistului Robert Slatzer, care a continuat să vândă povești din ce în ce mai provocatoare pentru tabloide, mitul actriței și al președintelui a fost discutat și analizat de atâtea ori încât publicul larg îl acceptă pur și simplu, chiar dacă este fabricat.

O fotografie rară, care îi surprinde pe Kennedy și Monroe împreună, este singura dovadă a unei posibile relații între cei doi.

Deși majoritatea cunoscuţilor refuză să creadă că John Kennedy ar fi implicat în moartea starului, toți susţin că Marilyn ar avut relații sexuale atât cu Bobby, cât și cu Jack. Așa-zisa aventură dintre cei doi a fost dezvăluită după mai mult de zece ani de la moartea președintelui american, însă niciodată până acum nu s-a putut dovedi ceva clar.

Documente desecretizate ale FBI-ului indicau faptul că cei doi au avut o relație de lungă durată, la care a participat, în intimitate, și fratele președintelui, cei trei organizând adevărate orgii. Aventura dintre Marilyn Monroe și frații Kennedy ar fi început în 1959, la Palm Springs, acolo unde celebrul cântăreț Frank Sinatra a invitat mai mulți prieteni apropiați, printre care și Marylin și cei doi frați.

Autorul cărții „Ultimele zile ale lui Marylin Monroe” scrie că moartea vedetei este cel puțin suspectă, cu atât mai mult cu cât s-a format o echipă de investigatori, antrenată să cerceteze direct suicidul, nu cauzele morții. Se pare că astfel s-a încercat să se mușamalizeze o crimă, mai ales că ancheta a fost restrânsă și nu a permis interviuri, interogatorii și alte posibile cercetări suplimentare.

Jurnalistul Seymour Hersh scrie în cartea sa, „The Dark Side of Camelot”, apărută în 1997, că „instabilitatea psihică a actriței a reprezentat o amenințare constantă pentru președinte. O cercetare târzie a dus la acuzarea lui Hyman Engelberg, medicul personal al lui Marilyn Monroe, de moartea divei, căreia i-a oferit un cocktail letal de pastile. Un alt medic ar fi descoperit însă o înțepătură extrem de fină în mâna stângă a actriței, rezultată în urma unei injecții administrate la cererea lui John Kennedy, dar se zvonește că acesta ar fi mușamalizat, în mod evident, toată povestea. 

Descoperă amănuntele morţii frumoasei Marilyn Monroe!

Deși este oficial declarată ca sinucidere, moartea frumoasei Marilyn rămâne un mister pe care puțin probabil să îl dezlege cineva, mai departe de presupoziții. 

Potrivit declarațiilor sale, actorul Peter Lawford le-a făcut cunoștință lui Kennedy și lui Marilyn, în 1954, însă când Kennedy s-a săturat de ea, i-a pasat-o fratelui său. Acest lucru s-a întâmplat în primăvara anului 1962, iar unii martori anonimi pretind că au auzit voci și o ceartă aprinsă între frații Kennedy și starletă, în casa lui Marilyn Monroe, chiar în noaptea morții sale.

Jerry Blaine, un fost agent de serviciu secret al lui Kennedy, a declarat pentru revista People că a fost cu JF Kennedy în timpul a două întâlniri pe care președintele le-a avut cu Monroe: prima la casa lui Lawford din Santa Monica, în 1961, și alta la petrecerea de la New York, dar că nu știe exact ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise, așa că nu poate confirma sau infirma posibila legătură amoroasă dintre cei doi.  

Marilyn Monroe a fost o femeie mereu discretă și decentă, nu spunea niciodată nimic ciudat sau care să fi sunat răzbunător, dar, într-o societate ca aceea de la începutul anilor 1960, să își facă publică relația cu președintele Statelor Unite ar fi putut fi un motiv suficient pentru crimă. 

Al doilea soț al lui Monroe, celebrul jucător de baseball Joe Dimaggio, care a și iubit-o enorm pe actriță, l-a acuzat pe Kennedy de moartea starului. „Fratii Kennedy au folosit-o și au ucis-o. Întotdeauna am știut, sunt convins de asta, dar nu am vrut să încep o revoluție în întreaga țară. Am fost amenințat. Dar frații Kennedy au o reputație incontestabilă de ucigași de femei care nu le mai sunt utile. Deci nu se poate vorbi despre o sinucidere.”

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator
Se știu de la 14 ani și au una dintre cele mai stabile căsnicii din showbiz. Totul despre relația dintre Mihai Bobonete și soția lui
Se știu de la 14 ani și au una dintre cele mai stabile căsnicii din showbiz. Totul despre relația dintre Mihai Bobonete și soția lui
Cat de puternica este relatia voastra?
Incepe quiz
Cat de puternica este relatia voastra?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.