Tudor Chirilă, reacție după ce Firea a decis închiderea teatrelor: ”Să se închidă și bisericile”

Tudor Chirilă, reacție după ce Firea a decis închiderea teatrelor: ”Să se închidă și bisericile”

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Decizia primarului Capitalei de a închide teatrele și a anula evenimentele culturale din cauza coronavirusului nu a fost pe placul unor vedete. De exemplu, Tudor Chirilă a reacționat prompt la această hotărâre, pe care o bănuiește că ar ascunde răfuieli politice. Cântărețul a arătat că instituțiile de cult sunt mult mai periculoase din punctul de vedere al extinderii epidemiei, în special în rândurile vârstnicilor. Ca atare, ar fi mai indicat să se închidă bisericile, decât instituțiile de cultură.

tudor chirila

Sursa foto: Facebook

Bisericile sunt mai periculoase decât teatrele

Într-o postare recentă pe Facebook, Tudor Chirilă a arătat că ar fi indicat să se închidă și bisericile, pentru a preveni epidemia de coronavirus, în special în rândul persoanelor vârstnice, care sunt cele mai vulnerabile.

”Firea a inchis teatrele. Bisericile raman deschise, desi persoanele in varsta sunt cele mai sensibile la Coronavirus. Din pacate, toata faza asta cu epidemia va fi mai mult un prilej de rafuieli politice decat de actiuni responsabile.”, a scris cântărețul pe pagina sa oficială.

Într-un videoclip postat pe 10 martie, Chirilă, care s-a implicat în acțiuni civice încă din timpul protestelor antiguvernamentale din 2018, a făcut un apel la solidaritate și la responsabilitate socială.

”Eu cred că trebuie să avem grijă de cei vârstnici. Toți avem bunici, părinți și cred că ei ar trebui să fie primii care să încerce să se izoleze și să intre în contact cu cât mai puțină lume.

Epidemia are o fază foarte perversă, în care mulți contaminați umblă liber și pot da mai departe, fără să se fi declanșat foarte limpede la ei simptomele.

Bătrânii sunt într-un mare pericol și cred că este important să-i convingem pe cei pe care îi avem pe lângă noi să frecventeze mai puțin locurile care ar putea să-i pună în pericol, și mă refer chiar la biserici, piețe, moluri.”

chirila cantareti

Sursa foto: Facebook

Cântărețul a îndemnat oamenii să-și tempereze rudele care vor să se întoarcă din Italia

”Fiecare dintre cei care are o rudă în Italia care dorește cu orice preț să se întoarcă și e contaminată sau în pericol de contaminare ar putea să facă un efort să... Pentru că altfel vine îndemnul de a înțelege că poți să periclitezi sănătatea celor dragi, dacă ți se spune dintr-un cadru apropiat.

Întotdeauna noi, românii, avem tendința să sfidăm autoritățile. Este adevărat că autoritățile de cele mai multe ori ne dezamăgesc.”

Partea bună este că politicienii pot vedea acum cât de problematică este situația sistemului de sănătate în România.

”Este prima dată când politicienii noștri nu se mai pot trata în altă parte. Și este prima dată când pot să vadă pe pielea lor spitalele pe care le-au făcut.”

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Ce mai face Claudiu Bleonț după ce a cochetat o vreme cu politica: ”Nu a fost să fie”
Ce mai face Claudiu Bleonț după ce a cochetat o vreme cu politica: ”Nu a fost să fie”
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.