Tudor Chiriliă, apel controversat la Klaus Iohannis: "De ce disperarea preoților de a sluji este mai ascultată decât disperarea actorilor de a juca?"

Cristina Gherghina

"De ce noi nu putem să ne facem profesia, aşa cum preoţii o fac pe a lor?"

"De ce noi nu putem să ne facem profesia, aşa cum preoţii o fac pe a lor?"

"Acum eu înţeleg, domnule Iohannis şi domnule Orban, parlamentari sau miniştri, că v-aţi gândit cu toţii că biserica poate să îşi ţină slujbele în aer liber, în curţile lor, cu respectarea măsurilor de distanţare, deşi eu am o îndoială că aţi reuşit să explicaţi bine tuturor creştinilor ce înseamnă asta.

Mai înţeleg şi că biserica e o organizaţie puternică care a făcut lobby în sensul ăsta. La fel cum înţeleg că există mulţi creştini care au nevoie de rugăciune şi cărora intimitatea propriei case nu le este de ajuns în această perioadă. Nu o spun în sens ironic.

Dar oare de ce disperarea preoţilor de a sluji este mai ascultată decât disperarea actorilor de a juca? Care este oare diferenţa între teatru în aer liber şi o slujbă în aer liber? De ce credeţi dumneavoastră că lucrătorii din teatru nu pot avea grijă de publicul lor într-un spaţiu deschis? De ce noi nu putem să ne facem profesia, aşa cum preoţii o fac pe a lor?"

"Suntem cetăţeni ai României şi munca este un drept fundamental"

"Suntem cetăţeni ai României şi munca este un drept fundamental"

"De ce, dacă intenţionaţi să deschideţi centre comerciale sub 15000 de mp care au magazine de până la 500 de mp care pot funcţiona, noi nu putem, de exemplu, să jucăm spectacole de unul, două sau trei personaje în faţa unui public de cincizeci de pesoane sau chiar 75 cu respectarea distanţei de un metru şi jumătate?

Oare de ce nu putem folosi vara asta şi în favoarea actorilor, mai ales a celor independenţi? De ce nu elaboraţi împreună cu actorii şi tehnicienii din teatre un set de reguli care să îi poată ajuta să-şi facă meseria? Bun, teatrul nu aduce voturi, actorii nu vorbesc în fiecare duminică în faţa credincioşilor.

Am înțeles. Dar suntem cetăţeni ai României şi munca este un drept fundamental. Şi, oricât vi s-ar părea de ciudat, cunosc mulţi actori care preferă să joace decât să apeleze la indemnizaţii", a spus Tudor Chirilă la final.

Sursă foto: Facebook 

Surse foto: Facebook

Articolul urmator Îți mai aduci aminte de "nea Popa" din serialul "La Bloc"? Cum arată și ce face acum, la 69 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.