Tulburător! Mesajul lui Mihăiță Neșu, la 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat pe viață

Tulburător! Mesajul lui Mihăiță Neșu, la 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat pe viață

Ramona Jurubita

10 mai 2011 a fost cea mai neagră zi din viața lui Mihai Neșu. Celebrul fotbalist a suferit o accidentare în timpul antrenamentelor, după ce un coleg a căzut peste el la un duel aerian și i-a provocat o fractură la vertebrele cervicale. Fotbalistul a rămas paralizat și a fost mult timp internat, iar acum își continuă recuperarea acasă. La acea vreme, medicii i-au spus că va rămâne imobilizat la pat pentru toată viața, însă fiind un luptător din fire, a făcut tot posibilul să se recupereze parțial. Au trecut 10 ani de la nefericitul episod și nu a reușit să se recupereze complet, dar continuă lupta. 

Mihai Neșu, în scaun cu rotile, dar fericit pentru ce a reușit să facă.

Sursa foto: Instagram 

Ambiția l-a făcut pe Mihai Neșu să progreseze și să ajungă astăzi o persoană optimistă care îi ajută și pe alții cu aceleași probleme ca ale lui. El și-a găsit forța interioară care l-a ajutat să nu renunțe la luptă, deși a avut momente în care simțea că nu mai poate. În mintea lui s-au născut tot felul de gânduri negative și a vrut chiar să moară pentru că se simțea neputincios în fața problemei pe care o are.

„După accidentare, nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos. Apoi, văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, am avut gânduri…gen să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp, până prin 2016 am tot căutat să înțeleg de ce mai trăiesc, ce mai am de făcut.”, a declarat Mihai Neșu, în cadrul emisiunii „La cină”.

El are acum o fundație prin care ajută copiii cu dizabilități și de curând a pus bazele construirii unui complex de recuperare neuromotorie pentru micuții cu  probleme din România. I-a venit această idee după ce a văzut ce condiții au copiii cu probleme din Olanda și a decis că este nevoie să avem și noi un astfel de centru de recuperare.

„Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât atunci când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am acest Centru pentru copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare, pentru că pot să le fiu de folos.”, a mai spus el în cadrul emisiunii.

Banii pentru acest complex vin din donații, iar fotbalistul a lucrat la proiectarea lui încă din 2017. Arhitecții au făcut proiectul după ideile sale, pentru că și-a dat seama că este atras de design și arhitectură, mai mult decât de fotbal. Mihai Neșu se bucură că poate fi de folos într-un fel, chiar dacă nu mai face ce știa el cel mai bine și anume să joace fotbal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihai Nesu Foundation (@mihainesufoundation)

„În plus, mi-am redescoperit și pasiunea pentru design și arhitectură. Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare.”, a adăugat fotbalistul.

Deși el și-a pierdut recent ambii părinți, are în continuare o familie numeroasă, formată din mulți oameni care îi sunt alături. A ajuns să îi considere parte din familie și pe cei care se ocupă de sănătatea lui. Nu se simte singur pentru că a învățat să se bucure de orice lucru mărunt și de fiecare persoană care îi calcă pragul.

„E mare familia mea. Eu stau acum acasă cu sora mea care are grijă de mine, am o doamnă asistentă care deja de opt ani, în fiecare dimineață vine să mă ajute să mă îmbrac, îl am pe Mihai care este asistentul meu și unul dintre prietenii cei mai buni, Iulia care e prietena mea cea mai bună și e alături de mine și după vin terapeuții mei și toți cei de la fundație. Acum familia mea sunt și muncitorii de pe șantier.”, a povestit acesta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihai Nesu Foundation (@mihainesufoundation)

Mihai Neșu este recunoscător pentru viața pe care o are și pentru faptul că s-a vindecat, astfel încât să poată face ceva util pentru semenii lui. Deși este blocat într-un scaun cu rotile, el poate scrie pe telefon și poate lucra pe calculator. Mișcarea fizică de care are nevoie o face doar cu ajutorul terapeuților, dar poate lucra pe cont propriu pentru fundație și pentru complexul de la Oradea.

„Când mă uit la trecut și văd ce frumoasă e viața mea și ce mulți oameni sunt în jurul meu, nu pot să fiu decât recunoscător lui Dumnezeu. Chiar dacă mi-a luat mobilitatea, mi-a adus atâția oameni în jur, fiindcă nu-i nimic mai frumos decât să fii înconjurat de oameni și împreună cu ei să încerci să faci bine.”, a spus el vizibil emoționat și fericit pentru tot ce se întâmplă acum în viața lui.

Fotbalistul a jucat de-a lungul carierei sale pentru Steaua București și FC Utrecht. Cu Steaua a jucat de 86 de ori în Liga I. În anul 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea lui Traian Băsescu, cel care era atunci președinte. Cariera lui s-a sfârșit odată cu teribilul accident din 2011.

Citește și: L-a părăsit pe Mihai Neșu în cel mai crunt moment al vieții lui! "Nu pot să stau cu un bărbat paralizat!" Ce s-a ales de Maria

Surse articol: YoutubeCancanDigisport

Sursa foto principală: Instagram

Articolul urmator
Povestea de viață a bunicii Gherghina. Și-a dedicat viața creșterii nepoatei care a făcut-o vedetă în online: „De la doi ani a părăsit-o mama ei. Mi-a lăsat-o în brațe și a plecat"
Povestea de viață a bunicii Gherghina. Și-a dedicat viața creșterii nepoatei care a făcut-o vedetă în online: „De la doi ani a părăsit-o mama ei. Mi-a lăsat-o în brațe și a plecat"
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.