Ultima oră de la Palatul Buckingham: Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost operat pe inimă

Ultima oră de la Palatul Buckingham: Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost operat pe inimă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 6 mai - Cauza oficială a morții prințului Philip a fost făcută publică.

Ducele de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, a murit de „bătrânețe”, conform unui certificat de deces obținut de The Telegraph și redactat de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupă, încă din 2014, de starea de sănătate a Reginei și a regretatului prinț consort.

Cauza de deces a prințul Philip a fost declarată... „vârsta înaintată” și este o motivație acceptată în cazul unui deces al unui om peste 80 de ani și a cărui sănătate a fost înregistrată în „declin treptat” după ce a fost îngrijit de același medic pentru o perioadă îndelungată de timp, relatează presa.

În plus, analiza lui Sir Thomas demonstrează că nu a existat nicio altă boală sau rănire care să fi contribuit la moartea lui Philip. Acest lucru înseamnă că afecțiunea la inimă din cauza căreia a fost supus unei intervenții chirurgicale în martie nu a contribuit la moartea sa, precizează presa.

 

UPDATE! Casa Regală a Marii Britanii este în doliu. Prințul Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani. 

"Cu durere în suflet, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Majestatea Sa Prințul Philip, duce de Edinburgh", a fost anunțul oficial făcut public în urmă cu scurt timp de reprezentații Casei Regale de la Palatul Buckingham. 

Prințul Philip a fost supus unei operații, reușite din fericire, pentru rezolvarea unei afecțiuni cardiace preexistente, de către medicii de la Spitalul Sf. Bartolomeu, a confirmat puțin mai devreme Palatul Buckingham.

Prințul, acum în vârstă de 99 de ani, va rămâne în spital pentru "tratament, odihnă și recuperare pentru alte câteva zile", este notat în declarația oficială. Până în prezent, Philip a petrecut 16 nopți în spital - cea mai lungă ședere a sa de până acum.

Printul Philip in masina, priveste pe geam afara

El a fost internat inițial la spitalul privat King Edward VII pe 16 februarie ca măsură de precauție după ce s-a simțit rău. Luni, însă, a fost transferat cu o ambulanță la Spitalul St Bartholomew din Londra. Într-o declarație de la acea vreme, Palatul Buckingham a anunțat: „Ducele de Edinburgh a fost transferat astăzi de la spitalul King Edward al VII-lea la spitalul St Bartholomew, unde medicii vor continua să-l trateze pentru o infecție, precum și să efectueze teste și să îl țină sub observație pentru o afecțiune cardiacă existentă".

"Ducele este bine și răspunde la tratament, dar va rămâne în spital până cel puțin la sfârșitul săptămânii". Actualizarea vine la o zi după ce nora lui Philip, ducesa de Cornwall, a vorbit despre starea sa de sănătate în timp ce vizita miercuri un centru de vaccinare din Croydon.

Camilla, în vârstă de 73 de ani, a spus despre soțul reginei: "Am auzit astăzi că se îmbunătățește ușor starea lui, deci este o veste foarte bună. Sperăm la ce e mai bine".

Înainte de aceasta, fiul cel mic al lui Philip, prințul Edward, a vorbit despre starea tatălui său. "Este mult mai bine, mulțumesc foarte mult de întrebare, și așteaptă cu nerăbdare să iasă, ceea ce este cel mai optimist lucru posibil, așa că sperăm să fie cât mai bine curând", a spus el pentru Sky News.

Întrebat dacă Philip a fost afectat de internare, Edward a răspuns: "Doar puțin. Este destul de plictisitor să stai toată ziua și doar să te uiți la pereții goi din spital. Dar am primit niște mesaje de încurajare minunate de la tot felul de oameni și apreciem cu adevărat acest lucru, la fel și el, le-am transmis mai departe. Este fantastic, mulțumesc."

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Aaron Rose Philip: modelul adolescentin în scaun cu rotile, fără identitate de gen face furori pe internet
Aaron Rose Philip: modelul adolescentin în scaun cu rotile, fără identitate de gen face furori pe internet
La ce vârstă vei face ultima oară sex?
Incepe quiz
La ce vârstă vei face ultima oară sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.