Veste șoc! Prezentatoare TVR, condamnată la închisoare

Cristina Gherghina

Veste șocantă în lumea televiziunii! Fosta prezentatoare de la TVR, Ema Pendiuc, a fost condamnată la închisoare la 5 ani de închisoare, în același dosar în care tatăl ei, Tudor Pendiuc, fost primar al orașului Pitești, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție. 

Cu toate acestea, decizia dată de magistrați nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel București. 

ema pendiuc

Sursă foto: Facebook 

Dosarul în care Emanuela Ema Pendiuc a fost condamnată, este cunoscut sub denumirea de "Publitrans" și a fost deschis în anul 2015, atunci când Tudor Pendiuc, edilul Piteștiului, a fost acuzat de luare de mită în dosarul cu un prejudiciu de 6 milioane de euro. 

Potrivit DNA, SC Publitrans 2000 SA, societatea de transport public local din orașul Pitești trebuia să aducă 80 de autobuze noi în parcul auto pe care Consiliul Local urma să le achiziționeze. 

Tată-fiică, acuzați în același dosar de corupție

 Atât Tudor Pendiuc, cât și fiica lui, Emanuela Ema Pendiuc sunt acuzați în același dosar de corupție. Tudor Pendiuc a fost condamnat la 8 ani de închisoare din cauza modului în care acesta a cumpărat cele 80 de autobuze, potrivit Știrimondene.ro

tudor si ema pendiuc

Sursă foto: Imgur 

Tudor Pendiuc a încălcat prevederile legale pentru încheierea, executarea și prelungire contractului de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și societățile private CNCD SA și SC Girexim Universal SA. Cu toate că firmele trebuiau să dețină autobuzele, acestea au fost cumpărate în leasing, fiind plătite din profitul din urma contractului de asociere. 

Tudor Pendiuc a cumpărat din mita primită un apartament în valoare de 130.900 de euro, pe numele fiicei sale, care în prezent a fost confiscat de procurori. 

Prin urmare, fosta prezentatoare TV a fost condamnată la 5 ani de închisoare în urma acuzării pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani. 

În vara anului trecut, Ema Pendiuc a realizat o serie de 10 ediții ale emisiunii "Drumul Succesului" la TVR. De asemenea, a prezentat și realizat și alte emisiuni la Televiziunea Română începând cu anul 2008, precum „Tema Zilei” (TVR 1) şi „Impact” (TVR 3). 

Surse foto: Facebook; Imgur

Articolul urmator Scandalul de proporții dintre Marina Almășan și Leonard Miron continuă! Ce se întâmplă acum cu cei doi foști colegi de la TVR

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.