Nu Skin

Viața fascinant de dureroasă a lui Freddie Mercury, omul pe care-l adoră și cei care nu i-au fost contemporani

Cristina Gherghina

Au trecut 28 de ani de când lumea a pierdut una dintre cele mai mari legende a rock-ului. Chiar dacă nu mai este printre noi, vocea inconfundabilă a lui Freddie Mercury continuă și astăzi să trezească emoții și sentimente în noi de fiecare dată când ascultăm hituri precum "We Are the Champions", "Don’t Stop Me Now" sau "I Want To Break Free". 

Este considerat unul dintre cei mai buni cântăreți din toate timpurile, dar și un entertainer înnăscut. Viața sa se îmbină cu destinul trupei sale de suflet, Queen, alături de care a petrecut cele mai frumoase momente. Însă viața nu a fost mereu ușoară pentru acest geniu al rock-ului. Dimpotrivă.

Descoperă în galeria foto cele mai fascinante lucruri legate de viața lui Freddie Mercury, pe care cel mai probabil nu le știai! 

De la un copil rușinos la un zeu al rock-ului

De la un copil rușinos la un zeu al rock-ului

Freddie Mercury, pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe data de 6 septembrie 1946 în Zanzibar, Tanzania. Ulterior, părinții săi au luat decizia de a se muta în Bombay, India, pe vremea când Freddie avea numai 5 ani. 

Acesta a fost trimis la o școală cu internat, unde Freddie s-a aflat că este un copil extrem de talentat, cu înclinații către sport și, mai ales, artă. Chiar dacă părinții săi își doreau ca Freddie să le calce pe urme, artistul a realizat că muzica este adevărata sa vocație.

"Cei din familia noastră sunt, majoritatea, avocați sau contabili, însă Freddie insista că nu e suficient de deștept și că vrea să facă muzică, în schimb. Eu și soțul meu credeam că este doar o fază prin care trece și că îi va veni mintea la cap și se va reapuca de studii. Nu s-a întâmplat", a povestit mama sa într-un interviu.

Sursă foto: Pinterest 

S-a născut cu 4 incisivi suplimentari

S-a născut cu 4 incisivi suplimentari

Freddie Mercury s-a născut cu patru incisivi suplimentari, lucru de care solistul trupei Queen era adeseori jenat. Cu toate acestea, nu a dorit niciodată să își repare dantura deoarece credea că acest lucru i-ar putea afecta abilitățile vocale. Mai mult, în copilărie era adesea ridiculizat pentru felul în care arată, primind porecla de "Bucky" din cauza danturii proeminente.

"Îl puteţi vedea pe Freddie în multe filmări, inclusiv la interviuri, cum îşi acoperă adesea dinţii cu buza de sus sau chiar cu palma. Şi asta pentru că nu îi plăceau dinţii lui, îi ura. Dar nu a vrut să-şi schimbe dinţii, fiindcă se temea că asta ar putea schimba sunetul vocii lui. Acasă, când era cu prietenii, deschidea gura şi râdea fără teamă", a spus într-un interviu, Peter Freestone, asistentul personal al lui Freddie Mercury și omul care l-a cunoscut cel mai bine pe solist.

Sursă foto: Pinterest

Mary Austin, prima și singura sa iubire adevărată

Mary Austin, prima și singura sa iubire adevărată

La începutul anilor 1970, Freddie a avut o relație de lungă durată cu Mary Austin, o prietenă pe care a cunoscut-o prin Brian May, colegul său de trupă. 

A locuit cu aceasta pentru câțiva ani în West Kensington, dar la mijlocul anilor '70 a avut o aventură cu un director american al casei de discuri Elektra Records.

În decembrie 1976, Freddie i-a mărturisit lui Austin adevărul despre sexualitatea sa, punând capăt relației lor amoroase. S-a mutat din apartamentul lor și i-a cumpărat lui Austin un loc al ei în apropiere. În ciuda despărțirii, cei doi au rămas prieteni apropiați pentru tot restul vieții sale.

"Singurul prieten pe care îl am este Mary și nu vreau pe nimeni altcineva", a spus Freddie Mercury despre cea care a fost prima și singura sa iubire adevărată.

Sursă foto: Getty Images

Teama de "Bohemian Rhapsody"

Teama de "Bohemian Rhapsody"

Ceea ce foarte multă lume nu știe este faptul că Freddie Mercury nu se considera un pianist bun. Solistul avea mereu emoții atunci când trebuia să interpreteze "Bohemian Rhapsody" pentru că îi era teamă că va greși partea de pian a melodiei. Din cauza acestei "fobii", artistul a renunțat la pian în cele din urmă și a folosit acel timp pentru a se bucura de mobilitate, alegând să danseze și să alerge pe scenă. 

Sursă foto: Pinterest 

Surse foto: Getty Images

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta