Viața nu a fost ușoară cu ea, dar a luptat și o face în continuare! Stela Bizdu este pusă la grea încercare din nou, după cinci ani de când și-a pierdut piciorul

Viața nu a fost ușoară cu ea, dar a luptat și o face în continuare! Stela Bizdu este pusă la grea încercare din nou, după cinci ani de când și-a pierdut piciorul

Ramona Jurubita

Stela Bizdu este o femeie de 40 de ani care a trăit într-o viață cât alții în 10. Povestea ei este de-a dreptul impresionantă, căci a avut parte de încercări greu de dus, cărora le-a făcut față cu brio. Pe 7 iulie 2023 se împlinesc cinci ani de la cumplitul accident care a lăsat-o fără un picior.

Femeia, care este și mamă a doi copii, a luptat cinci ani pentru a-și obține dreptatea în Instanță și, din păcate, sentința nu s-a finalizat nici până astăzi. Viața ei s-a schimbat brusc atunci, pe 7 iulie 2018, când un tânăr de 20 de ani a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina în automobilul ei parcat regulamentar. Stela Bizdu, în vârstă de 35 de ani la acea vreme, s-a asigurat și a încercat să coboare din mașină. Din păcate, o fracțiune de secundă a fost suficientă pentru ca mașina tânărului să ricoșeze direct în ușa pe care ea o deschisese, prinzându-i piciorul pe care voia să îl pună pe asfalt.

Stela Bizdu alături de cei doi copii ai săi, la o plimbare în parc
Stela Bizdu alături de cei doi copii ai săi

„Eu aveam mașina parcată în paralel cu trotuarul, voiam să cobor din mașină, să iau niște bagaje pentru a le pune în portbagaj. M-am asigurat în oglinda retrovizoare și când am avut intenția să cobor din mașină, n-am apucat să las piciorul jos. O mașină a ricoșat și a intrat în mine. Piciorul meu a fost strivit pe loc, de la gleznă. Amputația este de la jumătatea gambei pentru că medicii a trebuit să salveze ce s-a mai putut”, a povestit Stela Bizdu în trecut.

Acele amintiri cumplite nu vor dispărea niciodată din mintea ei, mai ales că au fost atât de dureroase încât s-au impregnat și pe suflet. Retrăiește durerea de fiecare dată când vorbește despre acea zi tragică.

„Mi-am văzut piciorul la aproximativ un metru distanță de mine, retezat. Cu sandaua, cu tot. Țin minte și ce culoare aveau unghiile. Toată lumea urla în jurul meu. Eu, atunci, eram cu trei copii pe bancheta din spate. Ei n-au pățit nimic.”, a mai spus femeia despre acele clipe cumplite.

Stela Bizdu după ce și-a pus proteză la piciorul vătămat în accidentul din 7 iulie 2018
Stela Bizdu după ce și-a pus proteză la piciorul vătămat în accidentul din 7 iulie 2018

În toți acești ani, i-au fost alături o mulțime de oameni, care au ajutat-o, prin donații să suporte cheltuielile intervențiilor suferite. Soțul ei, care este lângă ea de aproximativ un deceniu, o ajută să ducă o viață normală și împreună se bucură de cei doi copii minunați pe care îi au – George Ianis (7 ani) și Maria (2 ani).

„Nu am știut ca Dumnezeu avea să îmi asculte rugăciunile pe care le spuneam seara de seara înainte de culcare pana la 30 ani, când tot ce îi ceream era să am un soț bun cu care să îmi întemeiez o familie și sa am doi copii, dacă se poate. Astăzi sunt aici, la 40, după un accident in urma căruia era sa îmi pierd viața acum 5 ani….Viața e frumoasa cu bune si cu rele! Și mi-a dat mai mult decât am cerut!!”, a scris ea pe Instagram în data de 24 mai 2023.

Stela Bizdu alături de soțul și copiii săi la un eveniment
Stela Bizdu alături de soțul și copiii săi

O influeceriță a murit din cauza unei intervenții estetice nereușite. ”Această presiune pentru aspectul fizic ne-a lăsat un gol pe care nu îl vom umple niciodată”

Deși în plan personal are tot ce își dorește, Stela Bizdu nu poate să treacă peste indiferența autorităților. Este dezamăgită de modul în care s-a desfășurat ancheta în cazul ei, mai ales că dosarul accidentului în care a rămas fără picior se va relua de la zero.

Pentru a-și descărca sufletul, a vorbit despre toate nemulțumirile pe care le are, într-un interviu acordat publicației Fanatik. De asemenea, a făcut mărturisiri dureroase despre acel an în care a îndurat cele mai grele zile ale vieții sale.

„Accidentul a avut loc în 2018 la ieșirea din pasajul Obor spre Dristor. Mașina era staționată pe partea dreaptă, regulamentar, cu motorul pornit, în rând cu restul mașinilor parcate. Conform expertizei tehnice efectuate ulterior, se pare că inculpatul circula cu o viteză de 97 km/oră. A pierdut controlul volanului de pe banda a-3-a și a intrat aproape perpendicular în mașină. Piciorul meu a fost retezat pe loc.”, a dezvăluit pentru sursa menționată anterior.

Iar greul nu s-a terminat în acea zi, căci au urmat luni întregi de chinuri, în care procesul de recuperare părea interminabil. Iată cum au decurs lunile de după accident:

„Au urmat peste 100 zile de spitalizare, în care pur si simplu m-am luptat cu moartea. Am avut 2 intervenții chirurgicale la nivelul gambei pentru a pregăti piciorul de protezare și de a evita alte infecții. Aveam multe corpuri străine în picior în urma impactului. Le mulțumesc pe această cale tuturor medicilor care mi-au fost alături.

După ce m-am stabilizat din punct de vedere medical, am așteptat vindecarea bontului pentru a putea purta proteza. Calea până la proteză, și după, este una foarte lungă. Zilnic viața unui om cu amputație vine cu foarte multe provocări.
Pentru protezare am ales o clinică din Anglia, singura care m-a convins că îmi voi putea relua anumite activități. Până să ajung în Anglia, la recomandarea acestora, am efectuat peste 30 de zile de recuperare în București. Am făcut recuperare la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stepsbystela (@stela_bizdu)

Din nefericire, femeia nu a putut beneficia de niciun ban de la firma de asigurări, așa că a fost nevoită să se descurce singură cu toate costurile operațiilor și, ulterior, să suporte valoarea protezei. A primit ajutor atât de la apropiați, cât și de la străini, care au sprijinit-o cu donații.

„Pentru că firma de asigurări nu despăgubește absolut nimic până la finalizarea procesului, o mare parte din costurile protezării au fost acoperite din donații.
Țin să menționez că proteza trebuie schimbată la 3 ani. Eu o am deja de 4 ani și jumătate pentru că nu pot acoperi cheltuielile acesteia. Doar ciorapul de silicon trebuie schimbat o dată la 6 luni. „Mai trag de el” până pe la 8 luni pentru că și acesta are un cost de peste 800 euro.”, a explicat Stela Bizdu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stepsbystela (@stela_bizdu)

Deși a fost clar pentru toată lumea că Stela Bizdu a fost o victimă și că nu a avut nicio vină pentru producerea accidentului, se pare că, nici până astăzi, vinovatul nu a plătit pentru greșeala sa.

„Fiind un caz de vătămare corporală deosebit de grav, dosarul penal a fost deschis din oficiu, iar eu m-am constituit parte civilă pentru obținerea de daune morale și materiale, nici măcar mașina nu a fost despăgubită, daună totală, conform actului constatator al firmei de asigurări, care, între timp, a intrat in Faliment! S-a început o anchetă, care azi, după 5 ani de zile, este in același stadiu! Îmi e lehamite!
Am tăcut și nu am făcut public nimic legat de dosar, la sfatul avocatului, pentru a nu deranja judecătorii si procurorii, dar începând de astăzi nu mai am nimic de pierdut!”, a spus ea dezamăgită.

Dosarul respective a fost plimbat între poliție, Procuratură și Tribunal din 2018 până în 2023, iar după sesizarea unor nereguli, autoritățile au hotărât să ia toată ancheta de la zero. Cum să nu ajungă femeia la capătul răbdării, când a observat că oamenii legii nu și-au dat silința să îi facă dreptate?

„Din punctul meu de vedere, s-a dat copy-paste la un alt dosar, din comoditate, asta ar fi varianta blândă, sau, varianta a doua, a fost făcută intenționat pentru favorizarea inculpatului. Din păcate, ambele variante au adus un prejudiciu grav și s-au încălcat drepturile părții vătămate, adică mie, Stela Bizdu.
Sunt foarte multe vicii de procedură și o încăpățânare nejustificată a procurorului de a “remedia” anumite greșeli din dosar. Toate greșelile sunt publicate, puteți vizualiza toate ședințele din Camera Preliminară. Ca o chestie tragico-comică, s-au mai pierdut cel puțin 3 luni pentru desemnarea altui Judecător. Cel desemnat a declarat că vrea să se retragă din proces deoarece tatăl dânsului îl cunoștea foarte bine pe tatăl inculpatului. Au fost inclusiv la evenimente împreună. Măcar a fost sincer. Câtă influență să ai?!”, a mai povestit victima accidentului din 7 iulie 2018.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stepsbystela (@stela_bizdu)

Stela Bizdu a depus inclusiv o plângere la Inspecția Judiciară pentru „malpraxis profesional” și favorizarea infractorului, iar acum așteaptă un răspuns din partea autorităților. Iată ce are de gând să facă mai departe:

„După decizia Judecătorească din 29.06.2023, am întocmit o sesizare către Inspecția Judiciară, CSM. Încă nu am primit un răspuns. Cel mai probabil nu o va citi nimeni, mai ales că are 6 pagini. După răspunsul CSM, voi depune plângere penală împotriva procurorului pentru favorizarea inculpatului. Voit sau nevoit, au încălcat Drepturile Omului! Astfel, după ce voi încheia toți pașii în România, mă voi putea îndrepta spre CEDO.”

În prezent, Stela Bizdu încasează de la stat o indemnizație de 375 de lei, sumă net inferioară cheltuielilor pe care este nevoită să le suporte lunar.

„Of, pentru această indemnizație de 375 de Lei și obținerea Certificatului de Handicap cred că va trebui să facem un alt interviu. Din această indemnizație îmi iau o cremă pe lună pentru tratarea bătăturilor la nivelul amputației.
În primii 3 ani am mers anual în fața Comisiei de Handicap pentru a le demonstra că nu mi-a crescut piciorul. Certificatul era revizuibil la momentul acela, iar între timp a devenit permanent. Nu am Certificat de Handicap Grav, e doar Accentuat. Comisia consideră că dacă avem o proteză, noi persoanele cu amputație, nu este nimic grav.
Nu mi-a fost decontat absolut nimic pentru că C.A.S-ul nu colaborează cu clinicile din străinătate. Oricum, „ajutorul” acordat de către Stat nu ar fi acoperit nici măcar cheltuielile cu transportul și consultațiile. Eu sunt din Tulcea, iar o clinică de protezare se află în Oradea, spre exemplu.
În concluzie, restul cheltuielilor au fost acoperite de către mine și familia mea, deoarece nici nu vreau să apelez la nimeni. Am fost umilită destul în toți acești 5 ani!”, a încheiat aceasta seria dezvăluirilor.

Indiferent de greutățile prin care trece sau a trecut, femeia de 40 de ani continuă să lupte și să rămână încrezătoare. Nu poate ceda în fața obstacolelor, mai ales că are doi copii pe care îi iubește ca pe ochii din cap. Micuții îi fac zilele mai frumoase și o ajută să nu se mai gândească la problemele pe care le are. Important de menționat este că fiul ei cel mare avea doi anișori în momentul producerii accidentului și se afla cu ea în mașină, dar, din fericire, nu a pățit nimic. Fetița, în vârstă acum de doi ani, a venit pe lume la trei ani după ce mămica ei a trecut prin cumpăna vieții sale.

Stela Bizdu este un exemplu de curaj și de putere, fiindcă a reușit să treacă peste orice suferință de dragul familiei minunate pe care o are. Între timp, a devenit o personalitate cunoscută în mediul online, acolo unde postările sale inspiră alte femei să fie luptătoare și să nu se dea bătute în fața greutăților.

O femeie a supraviețuit după ce a fost lovită de un fulger și inima i s-a oprit timp de 13 minute

Surse foto: InstagramInstagram, InstagramInstagramInstagram

Surse articol: FanatikProtvRomaniatv

Articolul urmator
Marcela Fota și-a pierdut soțul la doar doi ani după nuntă, dar a găsit puterea să-și refacă viața și să iubească din nou
Marcela Fota și-a pierdut soțul la doar doi ani după nuntă, dar a găsit puterea să-și refacă viața și să iubească din nou
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.