5 mituri despre lentilele de contact pe care să nu le mai crezi

5 mituri despre lentilele de contact pe care să nu le mai crezi

Ionelia Olteanu

Lentilele de contact sunt folosite de obicei pentru a corecta vederea, fiind o alternativă la ochelarii de vedere. Acestea sunt utilizate de peste un secol, timp în care atât proprietăţile, cât şi designul au fost permanent îmbunătăţite. Astfel, lentilele de contact pot avea mai multe roluri. Unul dintre ele este cel terapeutic, corectând problemele de vedere și netezind anumite defecte de formă ale corneei, iar al doilea rol fiind cel estetic, deoarece permite schimbarea culorii irisului sau mascarea unor cicatrici.

Nici lentilele de contact nu scapă de mituri şi informaţii eronate care se răspândesc rapid, chiar dacă nu reflectă realitatea. Iată miturile pe care le auzi tot timpul despre lentile şi care este, de fapt, adevărul!

fata cu lentila

  1. Lentilele de contact sunt incomode

Lentilele de contact moderne sunt concepute în aşa fel încât să fie cât mai confortabile şi mai puţin intruzive. Primele purtări ale lentilelor de contact pot fi incomode pentru unii. Cu toate acestea, ele sunt fabricate din materiale de înaltă tehnologie, cum ar fi silicon-hidrogel. O cantitate mai mare de oxigen pătrunde în ochi, hrănind corneea şi alte structuri, astfel încât cei care le poartă de cele mai multe ori uită că le au iar cei din jur nici nu le observă. La fel se întâmplă şi cu lentilele de la Lensa. Sunt atât de uşor de purtat încât nu îţi vei da seama că le ai.

  1. Lentilele sunt greu de întreținut

Îngrijirea lentilelor de contact nu este la fel de incomodă sau dificilă pe cât credeţi. Lentilele moderne sunt foarte uşor de întreţinut şi de curăţat, iar medicul oftalmolog va oferi cele mai corecte măsuri pentru o utilizare cât mai optimă a acestora. Spre exemplu, lentilele de contact de la Lensa sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii speciale care le permit să fie curate mai mult timp şi să uşureze astfel efortul celor care le poartă.

lentile de contact

Bausch & Lomb Pure Vision 2HD lunare, 149 de lei

lentile lensa

Bausch & Lomb Pure Vision lunare, 121 de lei

  1. Fără lentile de contact la astigmatism

Lentilele de contact moderne sunt capabile să facă faţă unor vicii de refracţie diferite, printre care și astigmatismul, care poate fi corectat de o gamă largă de lentile: de unică folosinţă, bilunare, lunare şi anuale. Lensa pune la dispoziție lentile de contact care să fie potrivite unor astfel de probleme şi pe care specialistul optometrist le poate adapta în cazul a 99% dintre pacienţi. 

  1. Lentilele de contact cumpărate online pot provoca infecţii

Această concepţie greşită poate apărea din cauză că unii purtători nu sunt conştienţi de modul în care ar trebui să aibă grijă de lentilele lor de contact. Acest lucru poate duce la un risc ridicat de infecţie. Din această cauză, indiferent de unde sunt cumpărate lentilele, este extrem de importantă vizita la un medic oftalmolog în mod regulat. Din acest punct de vedere, Lensa garantează originalitatea şi certificarea medicală a produselor, care sunt de înaltă calitate.

  1. Fără machiaj atunci când porți lentile de contact

Purtarea lentilelor de contact nu duce la restricţionarea obiceiurilor în ceea ce priveşte machiajul. Pentru a reduce riscul de complicaţii, trebuie ca lentilele să fie puse înainte de aplicarea machiajului. De asemenea, lentilele trebuie să fie scoase înainte ca machiajul să fie îndepărtat. Produsele cosmetice nu trebuie să vină în contact direct cu lentilele şi este recomandată utilizarea produselor hipoalergenice.

lensa

Lentilele de contact oferite de Lensa aduc purtătorilor ultimele inovaţii în tehnologia lentilelor de contact, care oferă o vedere extrem de clară şi confort în efectuarea activităţilor zilnice. Aceste lentile oferă confort excelent la aplicare şi pe toată durata purtării. Datorită fluxului ridicat de hidrogen, ochii vor fi strălucitori şi sănătoşi.

Avantajele purtării lentilelor Lensa: deshidratare minimă, mobilitate excelentă a lentilelor de contact pe ochi, confort sporit pe toată durata purtării, lentile mai curate.

Și pentru că vrem să știm cu este viața ta cu lentile, te rugăm să completezi formularul de mai jos. 

Îți mulțumim pentru răbdare! Ai câștigat o soluție de întreținere Zenoptic de la lensa.ro. Vei primi toate detaliile despre cum vei intra în posesia premiului pe adresa de email lăsată în formularul nostru.

Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.