Care sunt lentilele de contact potrivite nevoilor tale

Care sunt lentilele de contact potrivite nevoilor tale

Redactor Andreea Baluteanu

Nu putem nega faptul că lentilele de contact sunt una dintre inovațiile medicale care ne-au ușurat extrem de tare viața. Pentru toate femeile care au fost descurajate, din variate motive, de ideea de a purta ochelari, delicatele pelicule cu dioptrii au apărut ca o salvare binevenită.

Cu toate acestea, înainte de a te îmbarca în călătoria peste măsură de plăcută a unei purtătoare de lentile de contact, noi îți recomandăm să identifici care sunt cele mai potrivite modele pentru nevoile tale!

Cum stabilești care sunt cele mai potrivite lentile de contact pentru tine

Desigur, primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a-ți găsi lentilele de contact este să mergi la un consult oftalmologic. Astfel, vei afla care sunt valorile dioptriei, raza de curbură și diametrul lentilelor, informații de care vei avea nevoie pentru a putea stabili cu precizie ce produs ți se potrivește. Împreună cu oftalmologul/optometristul vei avea garanția că ești gata să alegi în cunoștință de cauză.

femeie lentile de contact

Dar acești pași, deși obligatorii în alegerea lentilelor, nu sunt singurii care trebuie bifați atunci când decizi ce produs îți este destinat. Astfel, pentru a beneficia de lentilele de contact cu care să fii perfect compatibilă, este necesar să îți adresezi o întrebare: „cât de des voi purta lentilele de contact?”. 

Lentilele de unică folosință

Astfel, dacă ai de gând să porți lentilele de contact ocazional, fie pentru că nu ai nevoie de ele zilnic, fie pentru că apelezi și la ochelari, concomitent, cea mai bună soluție pentru tine se vor dovedi lentilele de contact de unică folosință.

Această opțiune este ideală și pentru persoanele care au un stil de viață energic, care călătoresc des, sunt extrem de active social și nu vor să apeleze la o variantă care presupune curățare și igienizare zilnică. În acest sens, lentilele de contact de unică folosință nu necesită un spațiu special de stocare și de curățare și sunt foarte ușor de aplicat și de îndepărtat, putând să le iei cu tine peste tot, fără complicații. De asemenea, prezintă avantajul de a se potrivi atât celor care au nevoie de lentile zilnic, cât și celor care nu apelează la ele decât ocazional.

Dacă ai bifat criteriile de mai sus, vei descoperi că lentilele de contact de unică folosință Bausch & Lomb Soflens Daily Disposable, de pe lensa.ro, ți se vor potrivi perfect. Au o dioptrie cuprinsă între -9 și +6,50, rază de curbură de 8,60 de mm și diametru de 14,20 de mm. Nivelul de apă este de 59% și vor corecta miopia și hipermetropia. Confortabile și cu o mobilitate extrem de ridicată, ușurează schimbul lacrimal și oferă o hidratare optimă. Pachetul conține 30 de lentile, așa că nu trebuie să te îngrijorezi că te vor lăsa la greu!

lentile unica folosinta

Bausch & Lomb Soflens Daily Disposable unica folosinta - 30 lentile / cutie – 78 de lei

Lentilele reutilizabile

De partea cealaltă, persoanele care au nevoie zilnică de lentile de contact se vor îndrepta mai degrabă spre cele reutilizabile. Trebuie să specificăm aici că există și probleme de vedere care nu pot fi corectate decât cu acest tip de lentile, dar vei discuta, cu siguranță, acest aspect cu medicul tău.

Lentilele de contact reutilizabile sunt mai avantajoase din punct de vedere economic și sunt extrem de eficiente, iar îngrijirea și curățarea lor nu pun probleme. Va trebui să le păstrezi într-un suport special pentru lentile de contact și să le igienizezi cu o soluție de curățare, dar vei vedea cât de repede îți vor intra în reflex aceste gesturi!

Dar și lentilele de contact reutilizabile se împart în mai multe categorii, iar alegerea va depinde, din nou, de necesitățile tale, dar și de preferințele personale. 

În primul rând, ai la dispoziție lentile de contact lunare, care trebuie înlocuite o dată la 30 de zile. Alcon / Ciba Vision Air Optix Aqua au dioptrie cuprinsă între -10 și + 6, rază de curbură de 8,60 de mm și diametru de 14,20, cu un nivel de apă de 33% , fiind potrivite pentru miopie și hipermetropie. Beneficiind de un material revoluționar care permite să treacă cu până la de 5 ori mai mult oxigen, ele lubrifiază, mențin hidratarea ochiului și păstrează confortul acestuia.

air optix lentile

Alcon / Ciba Vision Air Optix Aqua lunare 6 lentile / cutie – 107 lei

Există lentile de contact cu perioadă de utilizare de 1 an, în cazul cărora nu va trebui să îți faci prea curând griji că trebuie să le schimbi. Este cazul Cooper Vision Zero 6 RX anuale, cu dioptrie cuprinsă între -30 și + 30, rază de curbură între 8,1 și 9,6 mm și diametru între 13,5 și 15 mm, cu un nivel de apă de 38,6%. Potrivite pentru miopie și hipermetropie, lentilele de contact anuale oferă același confort sporit, posibil grație tehnologiei PC, care include un material unic, pe bază de molecule de fosforicolină (PC), prezentă în mod natural în membrana celulelor umane.

lentime anuale

Cooper Vision Zero 6 RX anuale - 1 lentila / cutie – 250 de lei

Există multe tipuri de lentile de contact, tocmai de aceea trebuie să identifici modelul compatibil cu nevoile tale. Noi îți recomandăm lensa.ro, acolo unde vei corecta și vei evidenția privirea cu stil! Și pentru că vrem să știm cum este viața ta cu lentile, te rugăm să completezi formularul de mai jos.  

Îți mulțumim pentru răbdare! Ai câștigat o soluție de întreținere Zenoptic de la lensa.ro. Vei primi toate detaliile despre cum vei intra în posesia premiului pe adresa de email lăsată în formularul nostru.

Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.