Ce lentile de contact să porți dacă suferi de afecțiuni oftalmologice

Ce lentile de contact să porți dacă suferi de afecțiuni oftalmologice

Ionelia Olteanu

Sănătatea ochilor este adesea afectată de mai mulți factori, fie că este vorba pur și simplu despre trecerea timpului sau despre manifestarea anumitor boli. Multe dintre problemele oftalmologice ale momentului sunt declanșate de un stil de viață nesănătos sau pot avea cauze genetice. În tratarea afecțiunilor oculare, medicii oferă pacienților diverse variante, de la tratamente chirurgicale până la purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact. Multe persoane optează pentru lentile având în vedere că sunt mult mai ușor de purtat.

Viata cu lentile - bruneta cu ochii albastri

Ce lentile să porți, în funcție de afecțiunile oftalmologice de care suferi!

Dacă suferi de miopie - o afecțiune oftalmologică des întâlnită din cauza căreia vederea devine încețoșată când ochiul focalizează la distanță. De obicei, afecțiunea începe să se dezvolte în copilărie sau chiar la începutul adolescenței. Mai mult la naștere, majoritatea copiilor prezintă o ușoară hipermetropie, ce se corectează în timp, de la sine, prin dezvoltarea normală a globului ocular.

lentile lensa

Alcon / Ciba Vision Dailies Aqua Comfort Plus, 78 de lei

lentile de contact lensa

Bausch&Lomb SofLens, 73 de lei

Pentru că această afecțiune nu poate fi tratată, există totuși soluții ce pot face pacientul să vadă aproape normal. Lentilele de contact reprezintă varianta preferată de multe persoană ce suferă de miopie. Acestea sunt mai eficiente și mai puțin riscante decât o intervenție chirurgicală. Ochelarii de vedere nu oferă claritatea vederii periferice sau centrale așa cum o fac lentilele de contact, care pot asigura o vedere excelentă. După un consult amănunțit, oftalmologul/optometristul va putea hotărî forma și puterea lentilelor, în funcție de intensitatea problemei.

Dacă suferi de miopie, Lensa.ro vine în ajutorul tău şi îţi oferă lentilele de contact special concepute pentru această afecţiune. Poţi să optezi pentru lentilele zilnice Vision Dailies Aqua Comfort Plus care, oferă hidratarea optimă ochilor şi asigură o purtare confortabilă pe durata întregii zile. Fiind de unică folosință, aceste lentile sunt extrem de practice, iar cu sistemul Triple Action Moisture ochii rămân hidratați, astfel că nu se vor usca. Sunt recomandate de oftalmologi/optometriști pentru a fi purtate de persoanele cu miopie sau hipermetropie. 

Lentilele lunare Bausch&Lomb SofLens ajută la menţinerea sănătăţii oculare şi la oxigenarea corectă a ochiului, datorită tehnologiei AerGel. Acestea asigură un confort sporit pe toată durata purtării şi sunt stabile pe suprafaţa ochilor, de aceea se potrivesc pentru persoanele care se confruntă cu miopia. 

Un alt viciu de refracție des întâlnit este astigmatismul, manifestat prin dificultatea ochiului de a focaliza pe distanțe mari, dar și mici. Este cauzat de o curbură a corneei, forma sa fiind ovală, în loc de rotundă, lucru care duce la apariția a două imagini diferite la nivelul retinei.

Conform specialiștilor, astigmatismul este o afecțiune cu care majoritatea se naște, și apare mai des la copiii ai căror părinți suferă deja de boală. Diagnosticul se pune în urma unor teste riguroase, iar corecția optică se poate face atât cu ochelari, cât și cu lentile de contact. Alternativa eficientă de corectare a astigmatismului este reprezentată de lentilele rigide, gaz permeabile.

lentile astigmatism lensa

Bausch&Lomb PureVision For Astigmatism, 192 de lei

lentile lensa astigmatism

Johnson&Jhonson Acuvue Oasys For Astigmatism, 110 lei

Lentilele potrivite pentru astigmatism se găsesc pe site-ul Lensa.ro, unde ai ocazia de a alege între cele lunare sau bilunare, în funcţie de recomandările oftalmologului/optometristului. Lentilele de la Bausch&Lomb Pure Vision sunt realizate din silicon-hidrogel și sunt pentru purtare continuă. Menţin sănătatea ochilor și au o mobilitate excelentă pe ochi, ceea ce le face foarte confortabile la purtare. 

Lentilele Acuvue Oasys ajută la corectarea astigmatismului şi sunt alegerea potrivită pentru cei care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului ori în medii în care gradul de umiditate a aerului este redus. Mulţumită tehnicii Accelerated Stabilisation Design, lentila se repoziţionează în timpul clipitului, ceea ce asigură o vedere clară şi naturală. 

Strabismul este o afecțiune oculară în care poziția ochilor nu este paralelă, astfel că pacientul nu poate privi în aceeași direcție. În general, factorii care duc la apariția bolii sunt necunoscuți, dar pot fi menționate ereditatea, viciile de refracție sau afecțiunile neurologice. Este foarte importantă diagnosticarea la timp, deoarece vederea ochiului deviat scade foarte mult dacă nu este administrat un tratament. Această problemă poate fi corectată cu ajutorul unor lentile de contact special concepute și recomandate de oftalmolog/optometrist, care au capacitatea de a corecta vederea.

Lensa.ro îți stă la dispoziție cu o gamă largă de produse care să te ajute să îți corectezi vederea și să ai o privire mai optimistă asupra acestor afecțiuni. Și pentru că vrem să știm cum este viața ta cu lentile, te rugăm să completezi formularul de mai jos. 

Îți mulțumim pentru răbdare! Ai câștigat o soluție de întreținere Zenoptic de la lensa.ro. Vei primi toate detaliile despre cum vei intra în posesia premiului pe adresa de email lăsată în formularul nostru.

 

De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.