Cum alegi corect soluţia pentru lentile de contact

Cum alegi corect soluţia pentru lentile de contact

Ionelia Olteanu

Cei care poartă lentile de contact trebuie să fie conştienţi de riscurile la care se expun dacă nu ţin cont de anumite recomandări. Este esenţial să se înţeleagă importanţa îngrijirii lentilelor, pentru că, fără o atenţie sporită, există riscul apariției infecţiilor oculare ce pot duce chiar la orbire.

În ultima vreme, igiena lentilelor nu mai reprezintă o problemă, datorită apariţiei unor dispozitive noi de îngrijire ce includ un singur flacon cu soluţie. De asemenea, pentru persoanele care sunt prea comode, există şi varianta lentilelor de unică folosinţă.

Așadar, este nevoie de foarte puţin timp, cheltuieli şi probleme pentru a putea avea grijă de ochii tăi şi pentru a evita complicaţiile.

ochi cu lentile

Înainte de a cumpăra orice tip de soluţie pentru lentile, trebuie să ceri sfatul unui oftalmolog/optometrist. Se poate întâmpla ca unele produse să nu fie compatibile cu anumite lentile de contact, lucru care poate duce la deteriorarea produsului, dar şi a sănătății ochilor.

La ce trebuie să fii atentă când îți alegi soluția pentru lentile? Să aibă toate ingredientele necesare pentru o bună îngrijire a acestora, în funcție de modelul pe care îl porți. Astfel, poți găsi substanțe care curăță, dezinfectează, clătesc, deproteinizează, lubrifiază. În căutarea unor soluții cât mai bune, am descoperit Lensa.ro, de unde poţi achiziţiona atât lentile de contact, cât şi produsele de îngrijire a acestora.

Pe lensa.ro găsești o varietate de substanțe destinate îngrijirii lentilelor, nu-ți rămâne decât să te hotorăști care este optimă pentru tine.

Ce soluții să alegi pentru lentilele de contact

Soluția salină acționează ca un agent de clătire ce pregătește lentila pentru purtare. Aceasta îndepărtează reziduurile de pe suprafața lentilei și elimină urmele altor soluții de curățare ce pot irita ochii. O funcție principală a soluției saline este că menține lentilele umede, dar trebuie să ții cont de faptul că soluția se folosește doar la recomandarea medicului oftalmolog.

Soluțiile multifuncționale conțin lubrifianți, iar scopul lor este să păstreze lentilele curate și dezinfectate. De asemenea, au o capacitate dovedită de a omorî germenii, sunt compuse din agenți de curățare care îndepărtează microbii și mențin lentilele de contact în siguranță timp de până la 30 de zile. Sunt concepute pentru a curăța și dezinfecta în mod adecvat, ușurând considerabil procesul de întreținere a lentilelor. Soluţia Cooper Vision All In One Light este alegerea perfectă deoarece curăţă eficient lentilele moi, îndepărtând depunerile. Un singur flacon are funcţia de a curăţa, dezinfecta şi clăti, fiind recomandat şi pentru cei cu ochii sensibili. 

solutie de curatat lentile

Soluţie pentru lentile Cooper Vision All in One Light, 36 de lei

În cazul utilizării soluțiilor pe bază de peroxid de hidrogen, specialiștii din domeniul îngrijirii oculare recomandă ca, mai întâi lentilele să fie curățate cu soluție salină. Peroxidul de hidrogen este un agent eficient de dezinfectare, dar este toxic pentru cornee, de aceea este importantă folosirea soluției saline, pentru a evita leziunile oculare.

Soluțiile pe bază de peroxid de hirogen nu conțin conservanți, de aceea sunt potrivite pentru cei care sunt sensibili la alte substanțe ce se regăsesc în soluțiile multifuncționale. În acest caz, cea mai bună alegere o reprezintă soluţia AO Sept Plus, disponibilă pe Lensa.ro, care are capacitatea de a dezinfecta, curăţa şi clăti mult mai eficient lentilele de contact. Datorită faptului că nu conţine conservanţi, poate fi folosită pentru toate tipurile de lentile. 

solutie lensa

Soluţie întreţinere lentile de contact AO Sept Plus, 54 de lei

Pentru hidratarea, curăţarea, clătirea şi dezinfectarea lentilelor de contact moi este recomandat produsul ReNu MultiPlus, de pe lensa.ro, care omorară microbii în doar 4 ore şi ajută la menţinerea confortului. De asemenea, ai neapărat nevoie de suportul de plastic de la Lensa pentru păstrarea lentilelor în siguranţă.

solutie lentile lensa

Bausch & Lomb Soluţie întreţinere lentile de contact Renu-Multi Purpose, 37 de lei

suport pentru lentile

Suport pentru lentilele de contact, 5 lei

Cum se utilizează soluţia pentru curăţat lentile?

1. Întâi de toate este important să te speli pe mâini pentru a nu transfera germeni pe lentile şi, implicit în ochi. Şterge mâinile cu un prosop care să nu lase scame.

2. Apoi ia câte o lentilă pe rând şi curăţ-o cu soluţia pe care ţi-a recomandat-o medicul. Aşază lentila în palmă, aplică o cantitate generoasă de soluţie şi freacă uşor folosind degetul arătător, cu o mişcare circulară.

3. După ce au fost curăţate, lentilele se aşază în recipientul de păstrare care trebuie să fie plin cu soluţie.

4. Timpul de dezinfectare este diferit, de la un produs la altul, aşa că este recomandat să verifici pachetul pentru detalii şi indicaţii.

Intră pe site-ul Lensa şi descoperă produsele care să ţi se potrivească şi pe care poţi să le foloseşti cu încredere! Și pentru că vrem să știm cum este viața ta cu lentile, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Îți mulțumim pentru răbdare! Ai câștigat o soluție de întreținere Zenoptic de la lensa.ro. Vei primi toate detaliile despre cum vei intra în posesia premiului pe adresa de email lăsată în formularul nostru.

1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.