Cum este Viața cu lentile: studiul de piață DivaHair si Lensa.ro care ne-a răspuns la toate întrebările

Cum este Viața cu lentile: studiul de piață DivaHair si Lensa.ro care ne-a răspuns la toate întrebările

Redactor Andreea Baluteanu

Ochelari sau lentile de contact? Așa sună una dintre întrebările care ne frământă tot mai mult. Înainte de a da verdicte, DivaHair a dorit să afle răspunsul direct de la tine, așa că am inițiat alături de Lensa.ro, magazinul online de optică, un studiu de piață care să ne ajute să aflăm răspunsul la această întrebare.

Mai mult de 300 de participanți au răspuns inițiativei noastre, ajutându-ne să obținem răspunsul la cele mai importante întrebări: care sunt avantajele lentilelor de contact, care sunt cele mai mari temeri ale utilizatorilor lor, și, cel mai important, ce preferă, lentile de contact sau ochelari. Din septembrie și până acum, în aprilie, am tot adunat răspunsuri și îți putem în sfârșit prezenta cum arată Viața cu lentile, direct de la cei care se bucură de ea.

lentile de contct

Cea mai mare parte a respondenţilor au recunoscut că preferă lentilele de contact în fața ochelarilor, într-un procent covârșitor: de aproape 14 ori mai mulți oameni apelează la lentilele de contact, în raport cu ochelarii. Desigur, am avut parte și de un număr de participanți care au recunoscut că nu au încercat lentilele de contact, dar că sunt extrem de curioși și de doritori să o facă.

Dar pe noi nu numărul ne-a convins, cât argumentele oferite. Întrebați fiind care sunt avantajele lentilelor de contact, participanții la studiul nostru s-au grăbit să ne ofere răspunsuri cât se poate de obiective. Cei mai mulți dintre respondenți au accentuat cât de important e că lentilele de contact au de partea lor estetica, conferă un efect natural și nu ascund frumusețe de ochi. Mai departe, aliatele vederii noastre au impresionat și prin comoditate: nu se aburesc, pot fi aplicate în orice anotimp, presupun o libertate de mișcare mai mare și pot fi purtate și atunci când faci sport. Mai mult, scapi de grija de a-ți uita ochelarii, de a-i rupe (tu sau prichindelul tău, așa cum am aflat din poveștile participanților la studiu), poți purta și ochelari de soare sau de ski. Cu alte cuvinte, beneficiile sunt nenumărate!

Pentru că am vrut să fim obiective, am întrebat, desigur, și care sunt cele mai mari temeri ale persoanelor care au ales lentilele de contact. Riscul infecțiilor, inflamațiilor sau iritațiilor oculare s-a aflat pe primele locuri, urmat de posibilitatea uscării sau sensibilizării ochilor. Bineînţeles, nu au lipsit nici grijile de ordin practic: multe dintre actualele sau viitoarele purtătoare de lentile de contact se tem să nu le uite în ochi, să nu se afle cumva în situația de a nu le mai putea scoate sau să nu cumva să le cadă. Însă ceea ce ne-a încântat a fost faptul că foarte mulți dintre respondenți afirmau cu mâna pe inimă că nu se tem de nimic, pentru că poartă deja de ceva timp lentile de contact și nu au avut de-a face nici cu cel mai mic inconvenient.

În ceea ce privește locul de unde respondenții își achiziţionează lentilele de contact, majoritatea au indicat drept sursă cabinetul oftalmologic, deși din spate vin puternic cei care preferă să le cumpere din mediul online, dorind să profite de promoțiile existente și de prețurile promoționale, de diversitatea modelelor disponibile și, bineînțeles, de comoditatea și ușurința achiziției.

La final, noi vă mulțumim pentru răspunsurile oferite și pentru faptul că ați acceptat să participați la studiul nostru de piață. Împreună, am descoperit frumusețea vieții cu lentile și ne-am convins că acestea sunt cu adevărat cea mai bună opțiune!

Tu ce părere ai despre studiul nostru?

Surse foto: IStock

Cum este viata ta in aceasta etapa?
Incepe quiz
Cum este viata ta in aceasta etapa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.