Cum îți alegi lentilele colorate cu dioptrii

Redactor Andreea Baluteanu

Lentilele colorate au căpătat o popularitate tot mai mare în ultima perioadă: cum am putea rămâne impasibile în fața lor, când promit să ne schimbe atât de atrăgător culoarea ochilor, o nuanță pe care eram convinse că nu o vom putea modifica niciodată?

Iar inovațiile în oftalmologie sunt chiar mai impresionante de atât: acum putem beneficia de lentile colorate cu dioptrie, care ne corectează și problemele de vedere. Află din rândurile de mai jos cum să îți alegi superbele lentile colorate, dar și care sunt cele mai bune variante de pe piață!

De ce trebuie să ții cont atunci când îți alegi lentile colorate cu dioptrie

Dacă primul răspuns care îți vine în cap este „le iau pe cele care îmi stau cel mai bine”, află că lucrurile sunt puțin mai complicate, deși nu cu mult. Lentilele colorate cu dioptrii sunt cu un pas în fața celor utilizate doar în scopuri cosmetice, având nu doar rolul de a înfrumuseța, dar și de a corecta miopia, hipermetropia sau astigmatismul, în timp ce îți intensifică sau îți schimbă complet nuanța ochilor.

femeie lentile de contact

În primul rând, este necesar să mergi la medicul tău oftalmolog/optometrist (inginer specialist în adaptarea pacienților la lentile), care va efectua un control în urma căruia îți va prescrie o rețetă, ce conține informațiile de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi lentilele de contact potrivite. Pe lângă dioptrie (puterea lentilelor), îți vei cunoaște acum raza de curbură (gradul de curbură al ochiului) și diametrul lentilelor, valori de care va trebui să ții cont atunci când alegi produsul perfect pentru tine.

După ce ai efectuat acest prim pas necesar, ești liberă să alegi culoarea lentilelor de contact. Specialiștii te sfătuiesc în primul rând să ții cont de nuanța naturală a ochilor tăi, la care să te raportezi, dar și de lookul final pe care vrei să îl obții.

Astfel, dacă ai ochii deschişi la culoare și îți dorești un efect subtil, delicat, este recomandat să alegi lentile în aceeași nuanță, care să intensifice culoarea ta. În cazul în care dorești să experimentezi și ești mai îndrăzneață, optează pentru nuanțe diferite de a ta, dar în același spectru: de exemplu, verde sau gri, dacă ai ochii albaștri. Nu în ultimul rând, pentru fetele cărora nu le este teamă să iasă în evidență, lentilele căprui sau violet vor pune în evidență o piele palidă, cu subton rece, în mod excepțional.

De partea cealaltă, posesoarele de ochi închiși la culoare vor arăta superb în compania lentilelor în nuanțe de miere (honey) sau alună (hazel). Dacă vrei să atragi toate privirile, nu ezita să mizezi pe albastru vivid, pe verde proaspăt sau pe violet!

Reguli de igienă pe care să le respecți în cazul lentilelor colorate

Până acum câțiva ani, exista preconcepția conform căreia lentilele colorate sunt dăunătoare pentru ochi: nimic mai fals! Atât timp cât respecți indicațiile medicului și alegi varianta care ți se potrivește, nu trebuie să îți faci griji.

Cu toate acestea, ca și în cazul lentilelor clasice, este important să pui accent pe igienă. Lentilele de contact colorate trebuie curățate și întreținute cu o soluție specială. De asemenea, nu uita să le înlocuiești după expirarea perioadei de utilizare.

Nu împrumuta lentilele tale de contact colorate prietenei de suflet, doar pentru că tu arăți fabulos cu ele și vrea și ea să emane farmecul tău. Există posibilitatea transmiterii de bacterii, ce pot duce la apariția infecțiilor

Nu în ultimul rând, înlătură imediat lentilele de contact dacă resimți dureri, usturime, dacă ochii ți se înroșesc sau dacă nu le mai poți suporta. Bineînțeles, consultă-ți și medicul oftalmolog/optometristul cât mai repede, în acest caz!

Lentilele de contact colorate de care noi ne-am îndrăgostit

Una dintre cele mai importante reguli atunci când îți cumperi lentile de contact colorate: alege o sursă de încredere. Noi ne simțim ca acasă pe lensa.ro, acolo unde vei găsi cea mai mare selecție de lentile de contact din România. Iată care sunt favoritele noastre în materie de lentile de contact cu dioptrii!

Lentilele colorate de la Bausch & Lomb sunt disponibile cu dioptrie cuprinsă între -6 și 0, au raza de curbură de 8.7 mm și diametrul de 14 mm. Cu un conținut de apă de 38.6%, ele îți vor oferi un confort absolut, fiind moi, cu un aspect natural. Pot fi purtate pentru 30 de zile și sunt disponibile într-o paletă de nuanțe superbe, de la clasicele verde și albastru până la tonuri de topaz și aquamarine.

lentile albastre

Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Pacific - lentile de contact colorate albastre, lunare - 30 de purtări (2 lentile/cutie) – 119 lei

Brandul Soleko ne aduce o varietate mai mare de lentile colorate cu dioptrie cuprinsă între -20 și +20, rază de curbură de 8,6 mm și diametru de 14,2 mm. Moi, cu un conținut de apă de 43%, oferă o senzație de confort absolut și pot fi utilizate pentru 90 de zile. Vei fi pur și simplu fascinată de paleta extrem de diversificată de nuanțe disponibile: noi ne-am îndrăgostit de captivanta  Queen's Trilogy Pearl, cu tonuri de alb fascinante cu care sigur am atrage toate privirile.

lntile cu alb

Soleko Queen's Trilogy Pearl - lentile de contact colorate albe, lunare - 30 de purtări (2 lentile/cutie) – 106,25 de lei, reduse de la 125 de lei

Lentilele colorate de la Adore sunt disponibile cu o dioptrie între -16 și +10, cu raza de curbură de 8,6 mm și diametru de 14 mm. Conținutul de apă este de 38%, iar perioada de purtare este de 90 de zile. Brandul, de origine italiană, confecționează lentilele printr-un proces inovator care garantează o stabilitate extraordinară a culorii și un confort ireproșabil. Culorile sunt naturale, cuceritoare, precum această nuanță profundă de verde.

adore lentile

Adore Dare Green - lentile de contact colorate verzi, trimestriale - 90 de purtări (2 lentile/cutie) – 129 de lei

La Phantasee – Vivid vei regăsi o dioptrie cuprinsă între -8 și 0, cu rază de curbură de 8,6 mm și diametru de 14 mm. Cu conținut de apă de 45% și interval de utilizare de 90 de zile, lentilele schimbă culoarea ochilor, fără a face rabat de la confort. Te vei bucura de un echilibru desăvârșit între natural și tonuri vii și vei beneficia de culori superbe, precum acest violet atât de atrăgător.

lemtine

Phantasee Vivid Violet - lentile de contact colorate violet, trimestriale - 90 de purtări (2 lentile/cutie) – 75 de lei

La ColourVUE – Fusion, dioptria variază între -8 și 0, cu rază de curbură de 8,6 mm și diametru de 14 mm. Cu conținut de apă de 45% și durată de utilizare de 90 de zile, lentilele trimestriale presupun un amestec de culori pentru un efect ușor, dar deosebit, și o purtare confortabilă. Noi am fost vrăjite de nuanța de gri de mai jos, absolut spectaculoasă!

lentile gri

ColourVUE Fusion Grey/Violet - lentile de contact colorate violet, trimestriale - 90 de purtări (2 lentile/cutie) – 69 de lei

ColourVUE – Glamour are dioptrie cuprinsă între -8 și 0, rază de curbură de 8,6 mm și diametru de 14 mm, cu un conținut de apă de 45% și perioadă de utilizare de 90 de zile. Cercul negru din interior și designul aztec fac din această gamă un must-have pentru fetele care vor să iasă în evidență, iar printre culorile tulburătoare vei regăsi și această nuanță superbă de „miere glamour”.

 lentile colorate miere

ColourVUE Glamour Honey - lentile de contact colorate căprui, trimestriale - 90 de purtări (2 lentile/cutie) – 69 de lei

La Solotica – Hidrocor ai avantajul unei varietăți atât de satisfăcătoare: cu dioptrie între -15 și +15, rază de curbură de 8.7 mm, diametru de 14,2 mm, conținut de apă de 38%, lentilele sunt o alegere comodă și versatilă, dar ceea ce impresionează este durata mare de purtare, de 365 de zile. Desemnate cele mai naturale lentile de contact cosmetice de pe piață, sunt disponibile în nuanțe fermecătoare, naturale și îndrăznețe.

hidrocor lentile

Solotica Hidrocor Topazio - lentile de contact colorate albastre, anuale - 365 de purtări (2 lentile/cutie) – 296,25 de lei, reduse de la 395 de lei

Lentilele de contact colorate cu dioptrie sunt una dintre soluțiile la care noi apelăm cu drag, bucuroase că atât sănătatea, cât și frumusețea noastră vor avea de câștigat.

Și pentru că vrem să știm cum este viața ta cu lentile, te rugăm să completezi formularul de mai jos. 

Îți mulțumim pentru răbdare! Ai câștigat o soluție de întreținere Zenoptic de la lensa.ro. Vei primi toate detaliile despre cum vei intra în posesia premiului pe adresa de e-mail lăsată în formularul nostru.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.