Cum să aplici corect machiajul când porți lentile de contact

Cum să aplici corect machiajul când porți lentile de contact

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Lentilele de contact sunt o alternativă ideală pe care multe persoane o aleg în locul ochelarilor, deoarece acestea îți permit să îți arăți ochii mai mult și să ai o libertate de mișcare superioară. Totuși, ele pot fi destul de inconfortabile atunci când încerci să te machiezi.

Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care nu pot trăi fără lentile, cu siguranță ai experimentat deja roșeața și mâncărimea ochilor cauzate de machiaj. Din fericire, există câteva trucuri pe care le poți include în rutina ta zilnică și care te pot ajuta să eviți orice neplăcere provocată de machiajul care ajunge pe suprafața lentilelor.

femei care se machiaza

Iată cum să aplici corect machiajul când porți lentile de contact!

1. Spală-te pe mâini

Deși pare un lucru evident, puține femei fac acest lucru înainte de a se machia și de a-și pune lentilele de contact. Spală-ți mâinile cu apă și săpun și usucă-le. În acest mod, vei fi sigură că nicio bacterie nu ajunge în ochii tăi când aplici machiajul și când atingi lentilele de contact.

2. Folosește picături pentru evitarea uscării ochilor

Atunci când te machiezi, trebuie să îți ții ochii deschiși pentru perioade mai mari de timp. Acest lucru poate duce la uscarea ochilor și la iritarea acestora, mai ales dacă porți lentile de contact. Evită acest pericol cu ajutorul unor picături pe care să le folosești înainte de aplicarea lentilelor. Atunci când îți cumperi picăturile pentru ochi, asigură-te că pot fi folosite cu lentile de contact. De asemenea, și clipitul des te poate ajuta să îți menții ochii hidratați. Descoperă mai jos soluția recomandată de specialiști!

picaturi lensa

Bausch & Lomb Picaturi oftalmologice Renu Lubricating & Rewetting Drops 8ml, lensa.ro – 19 lei

3. Curăță lentilele și aplică-le înainte de a te machia

Este indicat să îți aplici lentilele înainte de a te machia. În acest mod, vei fi sigură că vezi mai bine, dar și că machiajul nu se va transfera pe lentile sau în ochi, ducând la disconfort și la infecții. Atunci când te demachiezi, scoate mai întâi lentilele, după care înlătură machiajul ca de obicei.

4. Folosește primer pentru pleoape

Primerul pentru pleoape este un gel cu o consistență lejeră ce poate fi aplicat pe pleoape. Acesta îți va fixa machiajul, în special fardul. Primerul împiedică orice tip de machiaj de a ajunge pe suprafața lentilelor de contact, mai ales atunci când te afli într-un mediu cald sau cu o umezeală crescută.

raft cu produse cosmetice

5. Alege farduri cremoase

Fardurile cremoase sunt mult mai compacte decât cele pudră, iar acest lucru scade șansa ca acestea să îți ajungă în ochi. Alege produse pe bază de apă, deoarece cele care au ca bază uleiul pot provoca iritații ale ochiului. Dacă preferi totuși fardurile pudră, ține ochiul închis complet atunci când aplici fardul, cu o pensulă curată. De asemenea, mai poți apela și la o dischetă demachiantă sub ochi, pentru a reține excesul de machiaj și pentru a preveni ca acesta să îți ajungă în ochi.

6. Folosește un tuș-stilou pentru pleoape

Multe tutoriale te sfătuiesc să aplici tuș și pe interiorul pleoapei sau pe „linia apei”. Atunci când porți lentile de contact, riști ca produsul să fie periculos de aproape de lentile, iar posibilitatea de a-ți intra în ochi este mult mai mare. Așadar, alege un tuș-stilou doar pe partea exterioară a pleoapelor și evită folosirea unui tuș lichid, deoarece se poate usca și se poate desprinde de pleoapă, ajungând în ochi.

7. Aplică doar rimel hipoalergenic, fără ulei

Deși ești tentată să alegi un rimel care să îți facă genele mult mai mari, aceste produse conțin, de fapt, microfibre ce îți pot intra în ochi și care îți pot provoca iritații. Mai mult, și mascara rezistentă la apă trebuie evitată, deoarece nu poate fi înlăturată cu un demachiant clasic și necesită un produs mult mai concentrat.

Atunci când folosești rimel și porți deja lentile de contact, utilizează-l doar de la jumătatea lungimii genelor în sus. Aplică rimelul ușor, pentru ca excesul să nu îți intre în ochi. Genele false trebuie neapărat evitate.

8. Cumpără produse cosmetice special concepute pentru lentile

Aproape două treimi din persoanele care poartă lentile de contact sunt femei, așa că multe companii de produse cosmetice răspund acestei cereri uriașe de produse care să nu aibă reacții adverse în contact cu lentilele. Întreabă de aceste cosmetice la magazinele tale preferate și asigură-te că sunt testate oftalmologic.

Dacă te machiezi în fiecare zi, este bine să alegi lentilele zilnice. Astfel, vei fi sigură că nu vei avea nicio neplăcere provocată de machiaj.

lentile de contact

Alcon / Ciba Vision Dailies Aqua Comfort Plus,

lensa.ro,

78 de lei.

lentile de contact zilnice

 

Johnson&Johnson 1 Day Acuvue Moist,

lensa.ro,

235 de lei.

9. Înlocuiește-ți produsele cosmetice la fiecare trei luni

Deși acestea pot părea că rezistă o veșnicie, realitatea este că toate au termen de valabilitate. Tușul și rimelul trebuie înlocuite la fiecare trei luni pentru a împiedica bacteriile care se dezvoltă în interiorul lor să îți ajungă în ochi. Un semn care îți spune că este timpul să îți schimbi mascara este mirosul de benzină pe care îl capătă. În cazul pensulelor pe care le folosești pentru machiajul ochilor, este indicată o spălare săptămânală și o uscare în aer liber.

Este foarte ușor să te bucuri de o viață fără griji atunci când porți lentile. Ține cont de aceste sfaturi atunci când te machiezi și cumpără doar lentile de pe site-urile de specialitate, potrivite nevoilor tale. Pe lensa.ro găsești doar lentile de calitate, verificate și testate oftalmologic.

Și pentru că vrem să știm cum este viața ta cu lentile, te rugăm să completezi formularul de mai jos. 

Îți mulțumim pentru răbdare! Ai câștigat o soluție de întreținere Zenoptic de la lensa.ro. Vei primi toate detaliile despre cum vei intra în posesia premiului pe adresa de email lăsată în formularul nostru.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.