Cât câștigă un lucrător comercial în România? Ce salarii au oamenii care pun produsele la raft și nu numai

Cât câștigă un lucrător comercial în România? Ce salarii au oamenii care pun produsele la raft și nu numai

Anca Marcus

În contextul creșterii costurilor de viață din România, mulți oameni sunt interesați să afle cât câștigă lucrătorii comerciali responsabili de aranjarea produselor pe rafturi și de gestionarea stocurilor în supermarketuri. Salariile pentru această categorie de angajați variază în funcție de companie, iar în acest articol vom analiza remunerațiile oferite în lanțuri precum Mega Image, Kaufland, Lidl, Profi, Pepco și Carrefour.

În România, la începutul acestui an, aproximativ 500.000 de oameni erau în căutarea unui loc de muncă. Mulți dintre aceștia își îndreaptă privirile către mari companii precum Lidl, Kaufland, Profi, Pepco sau Mega Image, sperând că vor găsi oportunități de angajare.

Salariul lucrătorilor comerciali la Mega Image

În cazul Mega Image, salariul net lunar pentru un lucrător comercial începător este de aproximativ 2.100 de lei, la care se adaugă tichetele de masă în valoare de 400 de lei.

Printr-un calcul simplu ne putem da seama că asta înseamnă că un câștig de aproximativ 2.500 de lei lunar. Salariul poate varia în funcție de experiență și vechimea angajatului, dar este, în general, o opțiune deschisă inclusiv pentru cei fără experiență în domeniu. În plus, lucrătorii comerciali de la Mega Image pot beneficia de bonusuri periodice și de un card de reducere pentru produsele din magazin.

Salariile lucrătorilor comerciali în alte magazine

Toate lanțurile mari de supermarketuri, cum ar fi Kaufland, Lidl, Profi, Pepco și Carrefour, oferă în mare parte același nivel de salarizare pentru lucrătorii comerciali.

La început, salariile sunt în jur de 2.000 de lei net pe lună. Cu experiență și vechime, poți câștiga mai mult. Unele lanțuri, ca Profi și Pepco, oferă și tichete de masă de aproximativ 440 de lei pe lună, ceea ce este un bonus bun. Cu o performanță excelentă și promovare în carieră, poți ajunge la salarii mai mari, în special ca șef de tură sau șef de magazin.

De asemenea, angajații beneficiază de reduceri la produsele din magazin, iar în momente speciale, cum ar fi nunți, nașteri sau decese, pot primi sprijin financiar pentru a face față cheltuielilor.

Casier magazin în timp ce scanează produse

Ce face un lucrător comercial? 

Un lucrător comercial are o serie de responsabilități esențiale într-un magazin, cum ar fi asigurarea ordinii și organizării în raionul său, precum și menținerea unei aspect ordonat al magazinului, pentru clienți.

Ei se asigură că rafturile sunt mereu bine aprovizionate, produsele sunt aranjate corect, în stare bună și cu etichetele de preț corecte. De asemenea, lucrează îndeaproape cu echipa din depozit pentru a gestiona stocul de produse.

Un aspect important este abordarea amabilă și disponibilitatea de a ajuta clienții, oferindu-le asistență și îndrumare în cadrul magazinului.

Aceste responsabilități sunt cruciale pentru a crea o experiență plăcută pentru clienți și pentru a menține funcționalitatea eficientă a magazinului.

În supermarketurile din România, lucrătorii comerciali câștigă, în medie, aproximativ 2.000 de lei pe lună, după ce sunt scăzute taxele și impozitele.

Cu toate acestea, fiecare companie are și câteva avantaje în plus. Decizia de a alege să lucrezi într-un supermarket se poate baza pe salariu, dar și pe ce beneficii oferă sau pe oportunitățile de dezvoltare în carieră pe care le pune la dispoziție fiecare firmă în parte.

Un tânar care a luat BAC-ul cu 9.78 s-a angajat ca șofer: „Oamenii îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea.”

Surse foto: Freepik, Pexels

Surse articol: România TV, Playtech, Observator

Articolul urmator
Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de copii care mor în accidente rutiere"
Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de copii care mor în accidente rutiere"
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.