Nu le mai dați acest desert copiilor! Ce spune chef Cătălin Scărlătescu despre dulcele iubit de milioane de români

Nu le mai dați acest desert copiilor! Ce spune chef Cătălin Scărlătescu despre dulcele iubit de milioane de români

Lorena Pintilie

Cunoscutul chef Cătălin Scărlătescu a vorbit de curând despre singurul desert pe care îl detestă. Ba mai mult, le-a recomandat părinților să nu le ofere copiilor acest dulce de casă pe care, „îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera”, potrivit bucătarului.

Faimosul jurat de la „Chefi la cuțite”, Cătălin Scărlătescu, a transmis recent un mesaj tuturor părinților din România cu privire la unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume. Cheful se declară inamicul total al unui produs foarte întâlnit și pe mesele românilor și afirmă că cei mici nu ar trebui să mănânce așa ceva.

Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru un cozonac făcut de chef Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu: „Nu le mai dați copiilor clătite!

Copiii, și nu numai, iubesc clătitele, mai ales cele umplute cu diverse creme, însă, chef Cătălin Scărlătescu spune că acestea nu sunt cea mai bună alegere, mai ales când vine vorba despre sănătatea celor mici. El a tras un semnal de alarmă spunând că clătitele, fie ele subțiri sau tip pancake, sunt nocive.

Nu le mai dați clătite copiilor! E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun. Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită pentru a mânca o dulceață bună?”, a transmis acesta în cadrul unei emisiuni.

Știm din numeroasele sale intervenții din timpul preselecțiilor de la „Chefi la cuțite” că nu a fost niciodată un fan al acestui tip de dulce. „Nu înțeleg cum vă plac! E un aluat crud, poate puțin încălzit. Nu e nici copt, nici prăjit, nici fiert. Cum puteți mânca așa ceva?”, a spus de nenumărate ori de-a lungul existenței emisiunii în cadrul căreia este jurat.

Acesta și-a amintit încă un motiv pentru care detestă clătitele. Pe când era încă un bucătar începător, Scărlătescu s-a îndrăgostit de fiica patronului unui restaurant unde muncea. Ca pedeapsă din partea tatălui tinerei, fostul concurent de la "America Express" a fost obligat să gătească peste 1000 de clătite.

Am rămas cu o traumă!”, a mărturisit vedeta.

Cum a reușit Cătălin Scărlătescu să slăbească?

Fanii renumitului bucătar îl admiră nu numai pentru cunoștințele sale culinare, ci și pentru faptul că a reușit să slăbească aproximativ 50 de kilograme în mai puțin de un an. Întrebat cum a ajuns la această performanță, Scărlătescu a dezvăluit că a renunțat la mai multe alimente care îi făceau rău, printre care, cele mai importante fiind panificațiile și patiseriile.

Împins de viața sa agitată, cheful ajunsese să mănânce pe fugă tot soiul de „prostii” după cum le numește. „Mâncam pe fugă, toată ziua numai sendvișuri pline de mezeluri”, a declarat el în trecut.

Lipsa alimentelor gătite din dieta sa l-a dus pe acesta pe o pantă accelerantă spre kilograme în plus. La un moment dat, din cauza greutății sale excesive, colegii săi de televiziuni i-au pus porecla „Marele alb”, făcând aluzie la formele sale rotunjoare și la tunica albă de bucătar. Dar, de când a renunțat la pâine și a început să fie mai atent la alimentația sa, bucătarul a reușit să dea jos nu mai puțin de 50 de kilograme.

Cum să te îmbraci dacă ai brațele groase. 10 trucuri de urmat

Chef Scărlătescu le-a recomandat urmăritorilor săi să aibă mai multă grijă de sănătatea lor și să se concentreze pe gătitul unor produse de calitate, chiar dacă poate sunt ușor mai scumpe. „Eu am slăbit şi vă recomand să vă uitaţi bine pe ce daţi banii. Nu vă zgârciţi cu stomacul vostru! Investiţia cea mai mare este ce băgaţi în voi. (…) Pe vremuri, lumea îmi zicea Marele Alb. Cum de ce? Păi eram gras ca un porc. De acolo vine Marele Alb. Nu știi ce e Marele Alb? Aveam 148 de kilograme și eram foarte gras”, a mai explicat Cătălin Scărlătescu.

Surse foto: Freepik, Facebook - Chef Catalin Scarlatescu, YouTube - Chefi la cuțite 

Surse articol: Fanatik, DcNews, YouTube - Chefi la cuțite 

Articolul urmator
Schimbarea numelui după căsătorie: află în ce condiții mai poți călători în străinătate cu actele pe numele anterior
Schimbarea numelui după căsătorie: află în ce condiții mai poți călători în străinătate cu actele pe numele anterior
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.