O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic

O elevă de 18 ani a primit o nouă șansă la viață! Medicii din Iași au îndepărtat cu succes o tumoare pe care o avea la nivelul creierului mic

Ramona Jurubita

Minunile există, iar chirurgii din Iași au dovedit-o în nenumărate rânduri. Aceștia au mai adăugat un miracol pe lista celor înfăptuite la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, după ce au reușit să salveze din ghearele morții o tânără de 18 ani, care are toată viața înainte și o mulțime de visuri.

Andreea Breabăn din Suceava este elevă în clasa a XII-a și se pregătea liniștită pentru Bacalaureat, când a început să se simtă din ce în ce mai rău. Aceasta a recunoscut că a ignorat primele simptome ușoare, până când nu a mai putut sta acasă și a ajuns de urgență la spitalul din Iași. Acolo, echipa de neurochirurgi i-a depistat imediat tumoarea gigant pe care o avea pe creierul mic.

Operația a fost un succes, iar acum fata se află în proces de recuperare. Analizele următoare vor arăta dacă s-a terminat coșmarul care a marcat-o sau dacă va fi nevoită să urmeze un tratament oncologic în viitor.

„Încep să mănânc din nou. Îmi revin. Greu. Nu știu. Nu mă așteptam să fie o problemă atât de mare. Eu știam că am probleme de mult timp și nu aveam echilibru și îmi tremura mâna, dar nu știam că am această problemă atât de gravă.”, a mărturisit eleva de 18 ani, potrivit BZI.

Andreea Breabăn zâmbitoare pe patul de spital după operație, alături de mama ei, Mihaela Andreea Breabăn, care o veghează.
Andreea Breabăn pe patul de spital după operație, alături de mama ei Mihaela Andreea Breabăn.

Pentru că mai are puțin până când va da examenul maturității, Andreea Breabăn știe deja ce vrea să facă mai departe și are planuri serioase de viitor. Visul ei de a ajunge fizician se poate concretiza acum, după ce medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a o salva.

„S-a intervenit chirurgical. S-a reușit o rezecție maximală a acestei tumori, microscopic totală a acestei tumori, cu o evoluție foarte bună postoperatorie. Așteptăm rezultatul anatomopatologic și în funcție de asta va urma sau nu tratamentul adjuvant, adică oncologic. Un copil care își dorește o carieră de fizician a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul creierului mic. Din păcate, nu am putut să-i facem ventriculostomie endoscopică, adică o cale anatomică de deblocare a lichidului cefalorahidian, datorită faptului că spațiul era atât de comprimat încât nu permitea introducerea unui endoscop de 4 mm diametru.

Împreună cu echipa medicală pe care o coordonez ne considerăm niște oameni normali care facem ceea ce trebuie să facă un medic. Pentru asta ne-am educat, pentru asta am fost educați, pentru asta ne educăm în continuare și ne vom educa până nu vom mai putea ține bisturiul în mână.”, a declarat dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași pentru BZI.

„Abia începe viața”

Mihaela Breabăn, mama tinerei operate, se bucură că fiica ei a primit o nouă șansă la viață. Le este recunoscătoare medicilor pentru efortul depus, mai ales că au primit-o în spital deși nu aveau locuri disponibile.

„Am plecat de acasă și nu ne-am mai întors. Am ajuns foarte departe aici, cu ajutorul lui Dumnezeu și a unor oameni minunați care au redat viața copilului meu. Era singura opțiune. Vreau să vă spun că domnul doctor a primit vestea doar prin telefon, de la Suceava, nici măcar nu aveam loc în secția dumnealui. Au preluat-o, iar a doua zi i-au făcut drenajul pentru că presiunea în creier era foarte mare, și după două zile au operat-o. Operația a fost destul de dificilă, pentru că ne-a explicat domnul doctor că celulele care susțineau creierul erau foarte afectate. Fără operație nu ar fi supraviețuit.

Am plecat de acasă și nu ne-am mai întors, am ajuns aici, cred că ghidați de Dumnezeu. Era singura șansă, singura posibilitate ca să trăiască. O minune. A renăscut a doua oară. Abia începe viața. Mulțumim că ne-a dat șansa asta, să înceapă a doua viață. Viața ei. Să simtă și ea că oamenii sunt minunați, sunt aproape de ea și o susțin. Este un copil deosebit. Așteptăm să dea Bacalaureatul.”, susține Mihaela Breabăn, mama Andreei.

Cazul Andreei Breabăn este unul fericit. Tânăra a avut noroc să fie preluată la timp de echipa de neurochirurgi, iar acum se poate bucura de un nou început.

O femeie de 100 de ani a fost operată cu succes la Craiova! „Să operezi o pacientă care are 100 de ani și 9 luni, a fost o provocare"

Surse foto: FreepikFacebook

Surse articol: Bzi, DoctorulzileiMonitorulsv

Articolul urmator
O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica
O elevă de 17 ani de la liceul teologic din Piatra Neamț a fost găsită fără suflare în cadă. Provenea dintr-o familie destrămată și locuia cu bunica
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.