O femeie din Galați a murit după ce a fost tratată de diabet, deși acuza probleme la plămâni

O femeie din Galați a murit după ce a fost tratată de diabet, deși acuza probleme la plămâni

Anca Marcus

O poveste de durere și neglijență medicală zguduie orașul Galați și ridică întrebări fundamentale despre calitatea serviciilor de sănătate în România. O femeie în vârstă de 68 de ani, care a ajuns la Spitalul Județean din Galați în căutare de ajutor pentru dureri la plămâni și insuficiență respiratorie, a murit într-o tragedie care ar fi putut fi evitată. 

În ziua de 9 august, femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, sperând să primească ajutor în ceea ce privește starea sa de sănătate în declin. Radiografiile au confirmat că aceasta avea probleme grave la plămâni, un semnal de alarmă serios pentru cadrele medicale. Cu toate acestea, ce s-a întâmplat ulterior a fost de neimaginat. 

Familia devastată face acuzații de malpraxis

În loc să primească îngrijire adecvată pentru afecțiunile pulmonare grave, pacienta a fost diagnosticată și tratată pentru diabet. Familia femeii, martoră la suferința sa continuă și la lipsa de îmbunătățire a stării de sănătate, a luat legătura cu medicul care se ocupa de cazul acesteia. Cu toate că și-au exprimat îngrijorarea cu privire la direcția greșită în care se îndrepta tratamentul, li s-a spus că diabetul era problema principală și că pacienta este în continuare investigată. 

După două săptămâni de agonie pe un pat de spital, femeia și-a dat ultima suflare, lăsând în urmă o familie devastată. Acum, aceștia acuză medicii de malpraxis și cer dreptate pentru pierderea neașteptată a mamei, soției și bunicii lor. Mai mult decât atât, aceștia susțin că au existat probleme la instalația de oxigen la care pacienta a fost conectată. 

Mi s-a spus că are un diabet care poate fi tratat, că este în continuare investigată și că nu ar prezenta, nicidecum, un pericol pentru viața ei. Văzând că starea sa se degradează, am luat legătura din nou cu medicul curant, care a fost vizibil deranjat prin faptul ca am indicat eu prin părerea mea neprofesională, că ar avea o afecțiune pulmonară”, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate. 

Autopsia dezvăluie cauza decesului

Avocatul familiei femeii, Alexandru Cosmin Lăcătuș, a solicitat o autopsie, iar rezultatele au fost șocante. Certificatul constatator al decesului a dezvăluit că motivul insuficienței cardiorespiratorii care a dus la deces a fost o bronhopneumopatie obstructivă cronică acutizată, o afecțiune gravă a plămânilor. 

Mai exact, înseamnă că plămânii femeii erau grav afectați de o boală, ceea ce îi punea în dificultate capacitatea de a respira și de a funcționa în mod corespunzător. Acest lucru confirmă ceea ce pacienta a semnalat inițial când a ajuns la spital - probleme pulmonare serioase. 

De aici, noi deducem faptul că, așa cum și pacienta a reclamat când a ajuns la spital, (ea) avea probleme pulmonare care, ulterior, din cauza modului deficitar în care a fost îngrijită de personalul medical, au dus la decesul acesteia”, a spus avocatul Alexandru Cosmin Lăcătuș. 

Acum, familia femeii cere să fie găsiți vinovații pentru această tragedie evitabilă. Orașul Galați și întreaga țară privesc cu atenție acest caz, iar autoritățile sunt chemate să facă lumină în această anchetă pentru a asigura că astfel de tragedii nu se vor mai întâmpla în viitor. 

Surse foto: Facebook

Surse articol: Spynews, Știri pe Surse, România TV, Observator News

Articolul urmator
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
Cine a fost iubitul tau intr-o viata anterioara?
Incepe quiz
Cine a fost iubitul tau intr-o viata anterioara?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.