Rapperul american Coolio a murit la 59 de ani

Rapperul american Coolio a murit la 59 de ani

Ramona Jurubita

Doliu în lumea muzicii rap! Cântărețul american Coolio a murit la vârsta de 59 de ani, pe 28 septembrie 2022. Managerul său, Jarel Posey, a confirmat vestea pentru Variety, spunând că interpretul celebrei piese „Gangsta's Paradise” a fost găsit fără suflare în casa unui prieten.

A mers la baie și, pentru că nu se mai întorcea, amicul său a intrat după el, găsindu-l întins pe podea.
Nu se cunoaște momentan cauza oficială a decesului, dar medicii ajunși de urgență la fața locului au presupus că a suferit un stop cardiac. Nu au putut face nimic pentru el, așa că au constatat decesul.

Artistul s-a născut pe 1 august 1963 și a avut o carieră muzicală impresionantă, pe care a început-o la sfârșitul anilor 1980. A devenit celebru când a lansat melodia „Gangsta's Paradise” în 1995. Aceasta a apărut pe coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds”, cu Michelle Pfeiffer în rol principal.

Pe numele său real, Leon Ivey Jr, a intrat în istorie cu reluarea refrenului „Pastime Paradise”, o melodie de Stevie Wonder lansată în 1976. A dat lovitura cu un astfel de proiect muzical, iar milioane de exemplare din „Gangsta's Paradise” au fost vândute atunci în întreaga lume.

Pe 8 august 2022, starul a sărbătorit pe scenă 27 de ani de la relansarea acestei melodii.

Cele mai cunoscute albume ale rapperului sunt: „It Takes a Thief” (1994), „Gangsta's Paradise” (1995) şi „My Soul” (1997), iar single-urile ce vor rămâne multă vreme în amintirea fanilor sunt: „Fantastic Voyage”, „C U When U Get There” şi „1, 2, 3, 4 (Sumpin' New)”.

Producătorul muzical a fost pasionat și de actorie, dar și de gastronomie, motiv pentru care a lansat un serial online intitulat „Cookin' with Coolio”. A mai scris și o carte de reţete culinare.

Rapperul Coolio, purtând ochelari de soare și bijuteriile care îl reprezintă, în timp ce stă lângă o plăcuță pe care sunt anunțate ora și prețul spectacolului său.

La concertele sale se strângeau mii și milioane de oameni, fiindcă făcea întotdeauna atmosferă și reușea să transmită publicului foarte multe emoții. Ultima lui postare de pe Facebook, încărcată pe 16 august, arată cât de apreciat a fost, este și va fi, chiar și post mortem.

De menționat este faptul că rapperul american a avut concerte și în România. Prima dată a urcat pe o scenă de la noi în 1996 la Cerbul de Aur, în Brașov. Apoi ne-a vizitat țara de mai multe ori și a cântat atât în București, cât și în Constanța. Artistul a fost de fiecare dată bine păzit de o firmă de securitate, iar organizatorii evenimentelor la care a participat au spus că este mai puțin pretențios decât alte vedete străine care au pășit pe pământ românesc.

Deși a avut cererile sale, acestea nu au fost exagerate. De exemplu, când a concertat în Mamaia, a cerut șampanie, tequila, răcoritoare, apă şi miere pentru a-şi drege vocea. Singura cerință specială a fost un prosop negru pe care l-a folosit pentru a-și șterge transpirația. Se pare că nu îi plăceau șervețelele de hârtie.

Plecarea lui din această lume a lăsat un gol imens în sufletele celor care au crescut și au trăit fiecare moment special pe melodiile compuse și interpretate de el.

Citește și: Rapper-ul Jon James a murit la 34 de ani

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: VarietyJustjaredTheguardianAdevarul

Articolul urmator
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
A murit cea mai în vârstă femeie din România! Viorica Hogaș și-a luat adio de la cele lumești la vârsta de 108 ani
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.