Rețete delicioase
Înapoi la

Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Ramona Jurubita

Ce poate fi mai gustos decât o tocăniță care înglobează toate gusturile toamnei? Dacă vrei să îți încânți papilele gustative cu un asemenea deliciu, trebuie să folosești rețeta lui chef Sorin Bontea!

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la ceaun
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Caracteristici

Celebrul bucătar, fost jurat în emisiunea „Chefi la Cuțite” de pe Antena 1, a dezvăluit publicului său rețeta pentru celebrul gulaș (tocăniță). În mod tradițional, se prepară în ceaun, dar poți face abstracție de acest element dacă nu îl ai sau dacă nu stai la curte. Combinația de gusturi va fi perfectă și dacă ingredientele sunt gătite la foc mic, pe aragaz sau pe plită, într-o bucătărie de apartament. Până la urmă, important este modul de preparare, nu recipientele și ustensilele.

Hai să vedem de ce ai nevoie pentru a te apuca de treabă!

Lista de ingrediente pentru tocănița de toamnă

  • carne de vită tăiată cuburi cât unghia,
  • ceapă,
  • chimen măcinat,
  • chimen semințe,
  • boia iute și dulce,
  • pastă de tomate,
  • cartofi,
  • ulei,
  • ardei gras,
  • morcov.

Gramajele vor fi stabilite de tine, în funcție de cantitatea de tocăniță pe care vrei să o obții.

Modul de preparare pentru tocănița de toamnă

  1. Se călește ceapa cu morcovul până devine galben aurie.
  2. Se adaugă apoi condimentele: boia iute, dulce, chimen măcinat.
  3. Se călește amestecul de legume și condimente timp de 2 minute, după care se adaugă un pic de apă.
  4. Se lasă apoi la fiert încă 3 minute, iar la expirarea timpului se adaugă din nou apă (se repetă de 3 ori).
  5. Se adaugă pasta de tomate, se mai călește 3 minute (dacă scade lichidul, se mai adaugă apă)
  6. Se pune carnea, se călește până prinde culoare.
  7. Se pune apă, cât să acopere toate ingredientele, și restul de condimente: sare, piper măcinat.
  8. Când vita este aproape gata, se adaugă cartofii și ardeii grași.
  9. Se continuă fierberea până când toate ingredientele sunt complet gătite.

Secretul acestui preparat aromat: Chef Sorin Bontea adaugă la final și semințe de chimen prăjite. Iese o bunătate care înglobează aromele îmbietoare ale toamnei!

Hai! Fuga în bucătărie (sau chiar în curte dacă ai un ceaun) să încerci și tu această rețetă simplă și rapidă! Poftă bună!

Tocănița de soia, cea mai gustoasă mâncare vegetariană

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: CiaoManole24A1

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Cât de bună este karma ta?
Incepe quiz
Cât de bună este karma ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.