Ingrediente compot caise:
- 4 - 5 kg caise
- 1 kg zahar
- 3 l apa
- vanilie
Cum prepari compotul de caise?
Simplu. Cam asta ar fi cuvantul ce caracterizeaza acest mod de preparare.
Iei caisele si le curati de coaja si samburi. Le tai in jumatate si le asezi suprapuse, in borcane, cu partea bombata in sus.
E timpul sa faci siropul. Pui apa, zaharul si vanilia intr-o craticioara pe care o asezi pe foc. Amesteci pana se topesc si lasi sa fiarba. Dupa ce s-au topit, pui siropul la racit.
Acum, torni siropul rece peste caise, cat sa le cuprinda, pana la 2 - 3 cm sub gura borcanelor.
Daca caisele sunt mai tari, se pun intregi si ai nevoie de borcane mai mari, deoarece ramane mult spatiu intre ele.
Acum, sanatosul compot de piersici este gata sa il savurezi.