Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum faci prăjitura Șuvița lui Băsescu

Miercuri, 29.06.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cum faci prăjitura Șuvița lui Băsescu

Caracteristici

Credeai că politica și cofetăria nu au nicio legătură una cu alta? Te-ai înșelat! De fapt, multe delicii din cofetării poartă numele unor conducători sau oameni importanți din istorie (de exemplu, tortul Joffre). Chiar dacă nu ai fost o admiratoare a lui Traian Băsescu pe perioada cât a fost președinte, noi nu suntem aici să discutăm politică, ci să te învățăm să faci cele mai bune dulciuri, iar prăjitura care poartă numele „Șuvița lui Băsescu” este și gustoasă, și ușor de făcut!

Iată rețeta de care te vei îndrăgosti indiferent de afilierea politică!

Prăjitura Șuvița lui Băsescu: o prăjitură minunată

Prăjitura „Șuvița lui Băsescu” este o combinație delicioasă de foi de cacao cu foi de nucă, între care pui o cremă savuroasă cu ness, iar deasupra întinzi frișcă și creezi „șuvițele” din ciocolată topită la bain-marie.

Ingrediente pentru blaturile de cacao:

  • 2 ouă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 2 linguri de apă;
  • 240 ml ulei;
  • o lingură de pudră de cacao;
  • 3 linguri de făină;
  • o linguriță de bicarbonat cu puțină lămâie.

Ingrediente pentru blaturile de nucă:

  • 4 albușuri de ouă;
  • 6 linguri de zahăr;
  • 4 lingurie de făină;
  • 100 g nucă măcinată.

Ingrediente pentru cremă și topping:

  • 4 gălbenușuri de ouă;
  • un ou întreg;
  • 8 linguri de zahăr pudră;
  • 2 lingurițe de ness;
  • o lingură de lapte;
  • 250 g unt;
  • 200 g frișcă;
  • vișine din compot sau din vișinată;
  • o tabletă de ciocolată amăruie.

Mod de preparare:

1. Pentru a face blaturile din cacao, mai întâi trebuie să separi ouăle și să amesteci gălbenușurile cu zahărul, apoi să adaugi uleiul în fir subțire și să amesteci într-un singur sens, ca să nu se taie, exact ca la maioneză. Bate albușurile spumă tare cu cele două linguri de apă, până când poți să întorci vasul cu spuma și aceasta să nu curgă din el. Adaugă la această spumă gălbenușurile, bicarbonatul, pudra de cacao și făina. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și coace două blaturi subțiri din acest aluat, la 180 de grade Celius, până devin aurii și trec testul cu scobitoarea.

2. Pentru blaturile de nucă, bate albușurile spumă tare, ca mai devreme, apoi adaugă treptat zahărul până când spuma devine lucioasă. Pune nuca și făina în albușuri, amestecând cu mișcări circulare de sus în jos, ca să nu iasă aerul din albuș. Tapetează fundul unei tăvi cu hârtie de copt și coace două blaturi din acest aluat.

3. Cât timp blaturile stau la răcit, te vei ocupa de cremă: bate gălbenușurile cu zahărul, oul întreg și laptele, până obții o cremă omogenă. Într-o oală mai încăpătoare, pune apă pe fundul acesteia și dă drumul la foc, apoi pune vasul cu crema în apa respectivă, până începe să se îngroașe. Amestecă bine, apoi adaugă nessul și untul. Amestecă într-o singură direcție, dar numai după ce se răcește bine crema de gălbenușuri. Lasă deoparte crema, apoi bate frișca împreună cu zahărul. 

4. Prăjitura „Șuvița lui Băsescu” are mai multe straturi: mai întâi, foaia de nucă, peste care adaugi crema de ness, apoi o foaie de cacao, peste care pui vișinele și o parte din frișcă, apoi încă o foaie de cacao, a doua parte a cremei și, deasupra, o foaie de nucă. Întinde restul de frișcă peste prăjitură, topește ciocolata amăruie și creează „șuvițele” buclucașe.

Încearcă și tu prăjitura „Șuvița lui Băsescu” și fie vei iubi și mai mult acest nume, fie vei începe să îl simpatizezi chiar dacă în trecut nu erai înnebunită după el!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016