Rețete delicioase
Înapoi la

Placinta cu dovleac - Un desert de sezon

Placinta cu dovleac - Un desert de sezon

Andreea Gluh, redactor

Dovleacul este vedeta sezonului in materie de delicii culinare. Supele, preparatele la cuptor si deserturile cu dovleac reprezinta alegerea perfecta pentru mesele in familie ori pentru petrecerile la care vrei sa fii complimentata pentru talentul tau culinar. Printre retetele populare se numara si placinta cu dovleac. Afla si tu cum poti prepara aceasta prajitura.

Sursa: theresasmixednuts.blogspot.ro

Placinta cu dovleac este un desert iubit de toata lumea pentru gustul deosebit pe care il are. Prepararea sa este rapida, iar pentru aceasta trebuie sa urmezi cativa pasi simpli si sa ai la indemana o serie de ingrediente.

Ingredientele pentru aluatul placintei cu dovleac sunt urmatoarele:

- 800 de grame de faina;

- o bucata de drojdie cat o nuca, inmuiata in apa calda;

- cinci linguri de ulei;

- o ceasca de lapte;

- cinci linguri de zahar;

- doua oua;

- un varf de cutit de sare.

Pentru umplutura ai nevoie de cateva ingrediente:

- doua kilograme de dovleac;

- doua cesti de zahar;

- o jumatate de lingurita de scortisoara;

- doua plicuri de zahar vanilat;

- o jumatate de pachet de unt.

Cum se prepara placinta cu dovleac?

Mai intai trebuie sa prepari umplutura. Asadar, trebuie sa dai pe razatoare miezul dovleacului si sa il calesti in unt, impreuna cu cele doua cesti de zahar, scortisoara precum si cu zaharul vanilat. Amesteca in permanenta, avand grija sa nu se arda dovleacul. Cand observi ca si-a schimbat culoarea si a devenit auriu, il poti pune la racit.

In continuare trebuie sa prepari aluatul. In acest scop, amesteca faina cu drojdia si cu zaharul, framantand in permanenta. Adauga ouale, laptele, sarea si amesteca pana cand aluatul nu ti se mai lipeste de maini. Lasa compozitia la crescut timp de 15 minute, intr-un bol acoperit.

Cand timpul s-a scurs, poti trece la etapa urmatoare. Aceasta consta in pregatirea prajiturii pentru a fi coapta. Asadar, imparte aluatul in doua bucati si intinde-le sub forma de foi. Prima dintre acestea trebuie pusa intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Rastoarna umplutura de dovleac si asterne cea de-a doua foaie de aluat deasupra.

Placinta cu dovleac trebuie sa stea la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius. Dupa ce s-a copt, las-o la racit inainte de a o portiona. O poti servi ornata cu frisca sau cu inghetata de vanilie.

Placinta cu dovleac este un desert savuros, iar faptul ca nu poate fi preparata pe toata perioada anului o face sa fie si mai apreciata de catre pasionatii de gastronomie. Incearca si tu aceasta reteta tipica toamnei!

 

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
În ce desert te vei reîncarna
Incepe quiz
În ce desert te vei reîncarna

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.