Rețete delicioase Înapoi la

Prajitura pasiune intunecata pentru un Halloween decadent

Vineri, 30.10.2015
de Alexa Galgau

Pentru ca de Halloween nu te poti ocupa doar de costumele celor mici (si de al tau, de ce nu?), ci trebuie sa marchezi momentul si cu un preparat absolut fabulos, am pregatit pentru tine o reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata neagra si crema de Nutella! Este un desert decadent si "intunecat", dar numai ca si culoare, pentru ca gustul iti va lumina chipul!

Incearca si tu prajitura pasiune intunecata si lasa-te cuprinsa de spiritul Halloweenului cu ajutorul unui preparat dulce fenomenal!

Prajitura pasiune intunecata


	http://www.divahair.ro/images/speciale/articole/articole_imagini/alexag_135/29.10.2015/dark-chocolate-cake-with-nutella-buttercream-tasteandtellblog.com-6_-_copy.jpg

Ingrediente pentru prajitura:

- 260 g faina;

- 90 g pudra de cacao;

- 1 lingurita si jumatate de praf de copt;

- 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu;

- 1 lingurita de sare;

- 400 g zahar tos;

- 120 g unt topit;

- 240 ml lapte;

- 2 oua mari;

- 1 lingurita de extract de vanilie;

- 180 ml apa clocotinda.

 

Ingrediente pentru crema de Nutella:

-  165 g unt;

- 187 g zahar pudra;

- 10 linguri de Nutella;

- 1 lingurita de extract de vanilie;

- putina sare;

- 1 lingura de smantana grasa;

- 1 lingura de pudra de cacao.

 

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge 2 tavi rotunde de 22 cm cu putin unt sau ulei, apoi tapeteaza-le cu hartie pergament, dupa care da-o si pe aceasta cu foarte putin ulei. 

2. Intr-un vas mare, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, sarea si bicarbonatul.

3. Intr-un vas separat, amesteca zaharul si untul cu ajutorul unui mixer, apoi adauga laptele, ouale si vanilia, mixand pana obtii o compozitie omogena. Adauga ingredientele uscate peste ea si amesteca din nou, pana obtii un aluat fin. Toarna apa clocotita peste si amesteca usor cu o lingura de lemn, integrand-o in compozitie.

4. Imparte aluatul in doua parti egale, turnandu-l in cele doua forme rotunde. Pune blaturile la cuptor circa 30-35 minute, pana trec testul cu scobitoarea ( atunci cand infigi o scobitoare in centru trebuie sa iasa curata, fara aluat crud pe ea). S-ar putea ca blaturile sa se lase putin in centru, dar nu te speria, pentru ca le poti nivela apoi, folosind resturile de blat pentru a decora prajitura. 

5. Lasa blaturile la racit timp de 10 minute, apoi scoate-le din tavi, folosind un cutit lung pentru a le dezlipi inainte (cu tot cu hartie). Hartia se scoate dupa ce se racesc complet. 

6. Impacheteaza blaturile in folie alimentara si pune-le la frigider, pentru a decora mai usor prajitura si a intinde mai bine crema de Nutella. Important este sa fie racite complet atunci cand pui pe ele crema respectiva. 

7. Pentru a face crema pentru umplutura si acoperirea prajiturii, ia untul si mixeaza-l la viteza mica, pana devine pufos. Apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin, pana e incorporat complet. Adauga si Nutella, pudra de cacao, vanilia si sarea si bate mixul pana devine pufos si mai voluminos. Adauga si smantana, cate o lingurita o data, pana obtii o crema consistenta si in acelasi timp usor de intins (poti sa folosesti mai multa smantana decat in reteta). 

8. Pentru asamblarea prajiturii, trebuie mai intai sa nivelezi blaturile cat mai uniform, pastrand resturile pentru decor. Apoi pune intre cele doua blaturi un strat de crema, lasand la margine circa 2 cm (ca sa nu iti iasa crema in afara cand pui blatul al doilea deasupra primului). Acopera prajitura cu aceeasi crema, cu un strat destul de subtire si intins cat mai uniform (mai pastreaza crema pentru decor si pentru acoperirea prajiturii - circa jumatate). Pune desertul la frigider circa 10 minute. 

9. Cat prajitura este la frigider, ia resturile de blat si faramiteaza-le cat poti de mult. Foloseste restul de crema pentru a acoperi prajitura inca o data si a te asigura ca nu a ramas nicio parte "golasa". Apoi pune restul cremei intr-un pos cu dui (cap rotund) mai mic si creeaza cu ea forme decorative, impreuna cu firimiturile. Poti adauga si niste paianjeni din pasta de zahar si niste ochi (pe care ii poti cumpara de la magazinele cu materiale pentru deserturi).

Pofta buna!

Prajitura pasiune intunecata este un desert decadent ideal pentru Halloween, dar si pentru orice alta ocazie speciala, cand vrei sa ii lasi pe ceilalti fara grai cu ceva delicios!

Sursa: tasteandtellblog.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016