Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta traditionala de pancove: cele mai bune gogosi din lume!

Reteta traditionala de pancove: cele mai bune gogosi din lume!

Redactor Alexa Galgau

Pancovele ardelenesti sunt cele mai pufoase gogosi pe care le poti savura si se fac destul de simplu, nefiind nevoie sa fii experta in bucatarie pentru a le face celor dragi o bucurie cu ele. In primul si in primul rand, ar trebui sa ne cunoastem preparatele autohtone inainte de a trece la cele straine, asa ca te invitam sa incerci aceasta reteta inainte de a explora cofetaria de pe alte taramuri!

Cum sa faci pancove delicioase

In Ardeal, pancovele sunt reale vedete printe gogosi. Sunt foarte pufoase si fragede, iar gustul lor este unul delicios, pentru care membrii familiei te vor lauda!

Ingrediente: 

- 250 ml lapte;

- 60 g unt topit;

-  500 g faina;

- 4 galbenusuri;

- un pliculet de drojdie pudra;

- 60 g zahar;

- coaja de lamaie dupa gust;

- zahar pudra pentru decor;

- putina esenta de vanilie, daca vrei sa le dai o aroma putin mai intensa. 

Mod de preparare:

1. Se pune faina intr-un recipient mai adanc, apoi se pune putin lapte caldut, galbenusurile la temperatura camerei, zaharul si drojdia. Se framanta bine cu mainile si de adauga lapte caldut cate putin. 

2. Untul se topeste la microunde, dar nu trebuie sa fie fierbinte cand il adaugi la aluat, ci la temperatura camerei. Se adauga la aluat si iarasi se framanta foarte bine, astfel incat sa obtii o coca elastica, destul de moale, dar care sa nu se lipeasca de degete. Aceasta trebuie lasata la crescut cel putin o jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Pentru un efect sporit, o poti lasa in soare, la caldura acestuia. 

3. Dupa ce aluatul creste, se mai framanta o data si apoi se intinde, astfel incat sa aiba cam 1 cm grosime. 

4. Cu ajutorul unul pahar, se decupeaza cercuri din aluat si apoi se mai lasa o jumatate de ora la crescut, de preferat tot in soare sau, daca nu, cel putin la o temperatura destul de ridicata. 

5. Se pregateste o cratita cu margini inalte si se toarna ulei in aceasta, destul de mult incat sa poata fi prajite gogosile si sa pluteasca atunci cand sunt preparate. Se adauga pe rand si NU se inghesuie (ai nevoie de putin mai multa rabdare pentru aceasta faza, dar iti garantam ca rezultatul merita!). Se prajesc 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un prosop de hartie, pentru a fi eliminat excesul de ulei. 

6. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar farin inainte de a fi servite. Pot fi savurate cu o portie de frisca sau cu inghetata, ori, de ce nu, alaturi de cafeaua de dimineata!

Pofta buna!

Speram sa incerci si tu reteta de pancove si sa ne scrii un comentariu despre cat de mult v-au placut tie si familiei tale!

Iata alte doua retete delicioase de gogosi: cu iaurt si cu ciocolata!

Sursa: bucataras.ro

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.