Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta pentru masa de Craciun: Friptura de porc cu ceapa si sos dulce-acrisor

Reteta pentru masa de Craciun: Friptura de porc cu ceapa si sos dulce-acrisor

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Pe masa de Craciun, friptura de porc este nelipsita! Insa, ce ai spune daca ai incerca o reteta diferita? Pe langa friptura de porc, adauga orez, ceapa si un sos dulce-acrisor. Vei obtine o macare cu care ii vei surprinde pe cei dragi intr-un mod placut.

Ai nevoie de:

- 250 grame orez basmati si orez salbatic
- 600 grame file de porc; taie carnea in bucati de 4 cm grosime
- 2 linguri piper negru
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie mare, feliata
- 150 ml otet de mere
- 75 ml sirop de artar
- Cateva frunze de patrunjel

Metoda de preparare:

Fierbe orezul urmand instructiunile de pe pachet. Scurge-l de apa dupa care acopera-l pentru a se pastra cald.

Intre timp, presara sare si piper pe ambele parti ale feliilor de carne. Apoi intr-o tigaie, lasa la incins o lingura de ulei, si adauga carnea. Las-o la prajit pana cand capata o culoare maronie.

In uleiul ramas, caleste ceapa timp de 5 minute, dupa care adauga otetul de mere si lasa amestecul sa scada. Toarna si siropul de artar, dupa care adauga carnea de porc si las-o sa se patrunda timp de 5 minute.

La final, pe o farfurie, aseaza carnea si ceapa peste un pat de orez si presara putin patrunjel, pentru decor.

Iata cum intr-un timp destul de scurt ai reusit sa prepari o friptura de porc delicioasa!

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Ce desert de Craciun esti?
Incepe quiz
Ce desert de Craciun esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.