Rețete delicioase Înapoi la
Beauty Fridays

Cum să prepari omletă japoneză: învață să faci Omurice!

Luni, 26.09.2016
de Alexa Galgau
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Cum să prepari omletă japoneză: învață să faci Omurice!

Caracteristici

Dacă până acum ai crezut că nu poate exista foarte multă variație în ceea ce privește rețetele de omletă, înseamnă că încă nu ai început să cochetezi cu cele provenite din alte culturi! De exemplu, omleta japoneză este un deliciu cu orez, carne și legume, toate „ambalate” într-o foiță de omletă. Copiii vor adora acest mic dejun, pentru că poți face cele mai simpatice omlete, decorate în fel și chip.

Descoperă cum să faci omleta japoneză, care cu siguranță va deveni preferata copiilor și nu numai!

Omletă japoneză: Omurice

Denumirea „Omurice” provine de la unirea celor două ingrediente-cheie ale acestui preparat: omletă (omlette) și orez (rice). Este un mic dejun foarte nutritiv, deoarece conține puțină carne, legume, orez și ou, adică o gamă largă de nutrienți. În plus, este și foarte sățios, fiind ideal pentru zilele în care ai nevoie de o doză zdravănă de energie încă de la primele ore ale zilei. 

Ingrediente (2-3 porții):

  • o jumătate de ceapă;
  • o pulpă de pui, partea superioară, spălată și ștearsă cu un prosop de hârtie;
  • o lingură de ulei de măsline;
  • 100 g legume congelate;
  • sare și piper după gust;
  • 100 g orez de sushi fiert;
  • ketchup;
  • o linguriță de sos de soia;
  • un ou mare;
  • o lingură de lapte;
  • o lingură de ulei de măsline;
  • 2 linguri de brânză cheddar (sau alt sortiment).

Mod de preparare:

  1. Toacă ceapa mărunt, taie puiul în cubulețe de circa 1 cm, apoi pune-le într-o tigaie cu ulei încins, pe foc mediu. Puiul trebuie lăsat până este pătruns și nu mai are porțiuni roz.

  2. Adaugă legumele și condimentele, apoi mai lasă amestecul pe foc până se întrepătrund aromele, circa 5 minute, amestecând din când în când.

  3. Adaugă orezul și amestecă foarte bine, apoi dă focul puțin mai mare și adaugă o linguriță sau două de ketchup (iute sau dulce). Folosește o spatulă pentru a omogeniza mixul și mai lasă-l pe foc circa 5 minute, apoi pune-l deoparte.

  4. Bate oul împreună cu laptele și prepară o omletă subțire, într-o tigaie pentru clătite, pe foc mic-mediu. Pune cașcavalul pe jumătate din omletă, apoi adaugă mixul de orez de mai devreme, având grijă să lași puțin spațiu la margine, ca să poți să împăturești omleta peste el.

  5. Folosește o spatulă pentru a împacheta orezul cu omleta, apoi răstoarnă omleta într-o farfurie. Cât încă este fierbinte, ia un prosop de hârtie și strânge omleta, mulând-o în jurul orezului. Poți să o decorezi cu ketchup și cu legume, mai ales dacă faci acest mic dejun pentru copii.

Iată și câteva idei geniale de decor pentru Omurice, micul dejun adorat de japonezi:

 

 

 

 

Prepară și tu omleta japoneză și vei vedea că nu prea vei mai dori să revii la cea clasică!

Află cum să prepari omletă la cuptorul cu microunde și cum să prepari o omletă mexicană!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016