Daca esti adepta preparatelor italienesti, si in special amatoare de pizza, incearca aceasta reteta speciala pentru vara: o combinatie insolita de aluat de pizza cu pesto si spanac!
Mod de preparare:
Aluatul:
L-am facut din aluatul meu universal si pe care il am mereu la frigider.
Ingrediente:
1 kg de faina
600 ml de apa
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita sare de mare
Amestec totul la robot (are carlig pentru aluat),acopar bolul si il pun in
cuptorul microunde. Acesta este locul ideal pentru ca aluatul sa creasca, insa bineinteles
ca nu este pornit.
Cand s-a dublat in volum, il apas in jos si il bag la frigider,unde tine 2
saptamani. Il poti folosi astfel de fiecare data cand ai nevoie. Se
poate lasa sa mai creasca,dar pentru o pizza nu mai e nevoie.
Pesto:
Ingrediente:
200 gr de spanac proaspat
o mana de busuioc proaspat sau congelat
o mana de nuci
1/2 cana ulei de masline extra virgin
Se pun toate ingredientele in robot si se pulseaza pana se obtine consistenta dorita.
Pizza
Ingrediente:
frunze de spanac
pesto
branza feta sfaramitata
Se oparesc frunzele de spanac.
Se intinde aluatul de pizza in tava de copt.
Se aplica pesto si apoi frunzele de spanac.
Se presara feta .
Se da tava la cuptor si se coace cam 10-15 minute.
Salata
Ingrediente:
frunze de spanac proaspete
capsuni
o lingura de otet balsamic
o lingura de ulei de masline extra virgin
cateva nuci
Se aseaza frunzele de spanac pe farfurie.
Se taie capsunele rondele si se presara peste spanac.
Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline.
Se presara nucile.
Pofta buna!
Aceasta reteta ti-a fost oferita de http://mitinitta.blogspot.com.