Rețete delicioase
Înapoi la

Masa ta specific italieneasca: paste cu sos Alfredo

Masa ta specific italieneasca: paste cu sos Alfredo

Ana Maria Stroe

Iata un sos pe care l-am descoperit de curand. In cautarile mele de idei noi pentru mesele de seara, am gasit la un moment dat o noua reteta de paste: paste cu sos Alfredo. Fiind atenta la ingrediente, mi-am dat seama imediat ca vor fi exact pe gustul meu. Asadar, am incercat acest sos Alfredo, bineinteles tot inventie italieneasca si a fost exact asa cum m-am asteptat: extrem de delicios. De aceea m-am hotarat sa iti impartasesc si tie aceasta reteta, foarte usoara de altfel, de paste cu sos Alfredo.

O mancare usoara: paste cu sos Alfredo

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara paste cu sos Alfredo:
- un pachet paste fainoase (indiferent de forma)
- 200 ml smantana dulce
- 150 gr parmezan
- 100 gr branza dulce
- patrunjel
- o lingura unt
- sare, piper

Este un sos care se prepara in cateva minutele, fara cine stie ce efort. Smantana poate fi mai slaba sau cu mai multa grasime, in functie de preferintele fiecaruia. Acest aspect nu va schimba cu nimic gustul sosului. Totusi, trebuie sa ai putina grija pentru ca exista riscul ca sosul sa se taie daca nu il prepari asa cum trebuie.

Sos Alfredo

Paste si sos Alfredo - un deliciu

Iata ce este de facut!

Pune tigaia pe foc si toarna in ea smantana. Amesteca in permanenta in smantana pentru a nu se arde. Untul va trebui topit si amestecat cu parmezanul. Cand amestecul este gata, da smantana la o parte de pe foc si adauga parmezanul, branza dulce si untul. Amesteca pana cand obtii o crema fina pe care o vei adauga peste smantana. Atentie insa! Este foarte important ca tigaia cu smantana sa nu stea pe foc cand torni amestecul peste ea, deoarece sosul se poate taia.

Intre timp, pune si pastele la fiert intr-o oala cu putin ulei si un varf de cutit de sare. Cand ai terminat de preparat sosul, pastele trebuie sa fie gata fierte si scurse de apa. Sosul se adauga peste paste imediat ce le iei de pe foc. Toarna sos Alfredo peste pastele tale, presara deasupra putin patrunjel tocat proaspat si poti incepe sa te bucuri de o cina deosebita!

Asadar, acest sos Alfredo este unul putin pretentios, care necesita ceva atentie. Dupa cum vezi se prepara foarte usor iar pastele tale vor avea un gust de care nu te vei mai satura.

Sos Alfredo

 Alte articole care te-ar putea interesa:

Trei idei pentru retete de aperitive reci

Cea mai usoara reteta de chec aperitiv cu ciuperci

Adu picnic-ul la tine acasa: frigarui la gratar cu legume

Articolul urmator
Piper verde: beneficii și proprietăți
Piper verde: beneficii și proprietăți
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (26)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Eu si doar Eu (anonim)
    9 februarie 2012 13:01

    E super dar nustiu de unde sa iau parmezan.