Îţi cade părul? Vezi ce spune despre sănătatea ta!

Îţi cade părul? Vezi ce spune despre sănătatea ta!

Viorica Ghinea, redactor

Căderea părului este una dintre problemele cu care se confruntă tot mai multe persoane. Deși oferă deseori impresia că este ceva care poate fi tratat cu superficialitate, ea poate să ascundă informații importante despre sănătatea ta, cu atât mai mult dacă pierderea firelor de păr este masivă. Atunci când ciclul de regenerarea a podoabei capilare nu mai face față, înseamnă că trebuie să acorzi mai multă atenție sănătății organismului tău.

Află care sunt cauzele externe și interne ale căderii părului și la ce soluție poți să apelezi pentru a o stopa!  

Cauzele interne ale căderii părului

Atunci când te confrunți cu o căderea masivă a firelor de păr, nu trebuie să neglijezi posibilitatea existenței unei cauze interne. Găsirea unei soluții care să ofere rezultatele dorite va fi mai rapidă după ce ai depistat factorul respectiv.

Citește mai jos câteva dintre cauzele interne care pot conduce la pierderea părului!

Ereditatea este una dintre cele mai importante cauze interne care poate provoca pierderea firelor de păr, având în vedere cât de mult cântărește în balanță factorul genetic când vine vorba despre organismul nostru.

Dezechilibrele hormonale cu care te confrunți de-a lungul vieții sunt alți factori care afectează aspectul podoabei capilare. După naștere și la instalarea menopauzei, din cauza scăderii nivelului de estrogen, căderea părului este mai accentuată.

Și înaintarea în vârstă poate fi o cauză a pierderii podoabei capilare atât în cazul bărbaților, cât și în cel al femeilor. Unele reprezentante ale sexului frumos încep să aibă probleme după vârsta de 30 de ani, în timp ce altele se confruntă cu o cădere a părului masivă la instalarea menopauzei. Totul ține de organismul fiecăreia și de schimbările prin care trece de-a lungul vieții.

Factori interni care conduc la căderea părului

Există anumiți factori externi care afectează sănătatea scalpului și a firelor de păr, mai ales dacă te confrunți cu ei aproape în fiecare zi.

Stresul este un factor major care contribuie la pierderea podoabei capilare, provocând multe dezechilibre în corp. El poate avea efecte negative și asupra regenerării părului.

Mediul în care trăiești are și el o influență asupra aspectului părului tău. Substanțele nocive ce se regăsesc în aerul poluat pot să slăbească rădăcina firelor de păr treptat.

Fumatul este un alt factor care își pune amprenta asupra sănătății rădăcinii firelor de păr. Acest viciu afectează ciculația sângelui conducând astfel la probleme legate de creșterea părului. De asemenea, el favorizează îmbătrânirea prematură a țesuturilor, astfel că va conduce inevitabil și către pierderea podoabei capilare.

Deși există mai mulți factori interni și externi care pot conduce la căderea părului, alimentația săracă în vitamine și minerale este de cele mai multe ori răspunzătoare pentru această neplăcere. Dacă nu incluzi în dieta ta zilnică suficiente alimente bogate în proteine, fier, zinc, acid folic, cupru și complexul de vitamine B, C, D și E,podoaba ta capilară va avea mult de suferit.

Vitaminele din complexul B sunt foarte importante pentru sănătatea părului. Ele au rolul de a echilibra producția în exces a sebumului, de a preveni apariția mătreții, iritațiile scalpului și căderea firelor de păr. Carența de B2 (riboflavina) poate conduce la o pierdere masivă a podoabei capilare, în timp ce lipsa vitaminei B6 poate conduce la apariția dermatitei, o afecțiune a pielii care afectează regenerarea. B3 și B12 îmbunătățesc circulația sângelui de la nivelul scalpului, favorizând hrănirea optimă a rădăcinii firelor de păr, iar B7 (biotina) asigură elasticitate părului și previne uscarea lui.

Vitamina C (acidul ascorbic) previne degradarea, ruperea și pierderea firelor de păr, oferind strălucire și vitalitate podoabei capilare. Nici vitamina D nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, luând în considerare cât de importante sunt beneficiile ei pentru sănătatea scalpului și a părului.

Soluții pentru stoparea căderii firelor de păr

Nu este ușor să combați efectele tuturor factorilor care îți afectează sănătatea podoabei capilare, dar există soluții la care poți să apelezi pentru a preveni căderea ei.

Stresul emoțional poate fi combătut prin tehnici de relaxare și meditație. Dezechilibrele hormonale pot fi ținute sub control prin sport, o alimentație corespunzătoare și un program de somn adecvat organismului tău. Iar carențele de vitamine și minerale pot fi corectate prin administrarea unor suplimente alimentare cu formulă special concepută pentru podoaba capilară. Având în vedere că substanțele pe care le iei din alimentele pe care le consumi nu sunt suficiente pentru o bună funcționare a organismului, este mai bine să îți îndrepți atenția spre un produs care să îți acopere toate nevoile nutriționale.

Perfectil tablete - 36,04 Ron

Pentru a asigura organismului un aport optim de vitamine și minerale , încearcă Perfectil. Acesta este un supliment special creat pentru păr, unghii și piele. El conține o combinație unică de vitamine (B1, B2, B3, B6, B7, B12, C, D, E), minerale (magneziu, fier, zinc, cupru, mangan, seleniu, crom, iod) și extracte din plante, toate menite să stimuleze și să hrănească foliculii firului de păr prin intermediul sistemului circulator.

Căderea părului poate fi stopată treptat dacă acorzi mai multă atenție stilului tău de viață. Îngrijită corespunzător, podoaba ta capilară își va recăpăta vitalitatea și sănătatea.  

Articolul urmator
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Momentul adevărului: pepene roșu vs. galben? Mihaela Bilic face lumină și spune care este cel mai puțin periculos pentru siluetă
Ce spune parul tau despre tine?
Incepe quiz
Ce spune parul tau despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.