Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat

Un om de știință a reușit să-și întinerească organismul cu 10 ani! Ce rutină a urmat

Lorena Pintilie

Un cercetător din Australia a dezvăluit cum a reușit să „întinerească” vârsta corpului său cu aproape zece ani. Doctorul a vorbit despre rutina de dimineață care l-a ajutat să scadă atât de mult vârsta sa biologică. Schimbările pe care le-a făcut sunt destul de „banale”, potrivit acestuia, care susține că oricine poate să recurgă la aceste metode pentru a întineri.

Ești curios/curioasă? Te credem „pe cuvânt”!

David Sinclair, un cercetător australian de la Institutul de Cercetare Anti-îmbătrânire de la Harvard, în vârstă de 54 de ani, declară că vârsta sa biologică este „mai tânără” cu zece ani față de cea cronologică. Australianul susține că a găsit metodele ideale prin care și-a prelungit viața. „Vârsta mea biologică calculată a scăzut în ultimul deceniu până la un punct în care se prevede că voi trăi cu cel puțin 10 mai mult decât dacă nu aș fi făcut nimic”, a afirmat el.

Sinclair spune că această performanță se datorează unor schimbări minimale în stilul său de viață. Pe lângă renunțarea la băuturile alcoolice, cercetătorul urmează cu strictețe o dietă bazată pe plante și respectă cu sfințenie o rutină de dimineață care implică gargara cu ulei de cocos și folosirea unei paste de dinți „netoxică”.

Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea

David Sinclair, alături de colegii săi de la Institutul Național pentru Problemele de Îmbătrânire de la Harvard, susține că vârsta biologică (adică vârsta celulelor și a țesuturilor din organism) diferă față de cea cronologică (adică vârsta numărată în ani de la naștere până în prezent). De aceea, procesul de îmbătrânire poate fi accelerat, încetinit sau chiar stopat cu ajutorul unor diete și al unui stil de viață conștient, orientat către grija de sine.

Micile schimbări care l-au ajutat pe Sinclair să își întinerească organismul

1. Pastă de dinți „netoxică”

Cercetătorul a dezvăluit că pentru rutina de dimineață și pentru igiena orală folosește pastă de dinți netoxică, care nu conține parabeni, fluor sau alte substanțe chimice ce pot deteriora starea de sănătate a corpului. Practic, fără să dea un nume, Sinclair a spus că folosește o pastă de dinți din ingrediente naturale, fără îndulcitori, coloranți, substanțe chimice și fluor.

2. Gargară cu ulei de cocos

Potrivit doctorului, uleiul de cocos este un remediu foarte popular în India. Se spune că uleiul elimină bacteriile și toxinele din cavitatea orală și reduce placa bacteriană care se depune pe dinți. Acesta a mai sugerat că oricine își dorește să înceapă această procedură în mod cotidian trebuie să facă gargară timp de aproximativ 20 minute zilnic, pentru a avea parte de efecte rapide și de durată.

3. Apă caldă cu lămâie

Consumul de apă caldă cu lămâie este considerat, și pe bună dreptate, un obicei extrem de sănătos, unele voci afirmând că îmbunătățește aspectul tenului și reduce balonarea. Cu toate acestea, „nu există nicio dovadă științifică conform căreia oferă beneficii pentru sănătate”, afirmă nutriționista Joy Dubost, fosta purtătoare de cuvânt a Academiei de Nutriției și Dietetică.

Ce spune doctorul Virgiliu Stroescu despre un stil de viață sănătos. „Cine mănâncă dimineața slăbește."

4. Ceai verde matcha

După rutina de igienizare și îngrijire orală, îmi place să beau ceai verde matcha (pudră obținută prin procesul de măcinare a frunzelor de ceai verde), care este plin de polifenoli sănătoși, cum ar fi ECGC, care previne cancerul”, a explicat Sinclair.

5. Iaurt cu polifenoli

Un alt obicei sănătos aflat pe lista de zi cu zi a cercetătorului este reprezentat de consumarea de iaurt cu polifenoli, compuși organici răspândiți în număr mare în plante, cu potențial antioxidant. „Mănânc puțin iaurt cu polifenoli de aproximativ 15 ani. Cel despre care am vorbit cel mai mult este resveratrolul”, a dezvăluit australianul.

Resveratrolul, un conținut al vinului roșu, are beneficii antiinflamatorii, anticancerigene și menține sănătatea inimii și a creierului, prelungind, de asemenea, acțiunea drojdiei, ceea ce contribuie la creștere și fermentare.

6. Statul în picioare (chiar și atunci când este la birou)

De obicei stau în picioare chiar și când sunt la muncă sau acasă la birou. Fac tot posibilul să stau cât mai puțin timp jos”, a mai explicat el. Potrivit lui, dar și colegilor săi cercetători, statul pe scaun pentru perioade lungi de timp poate duce la depozitarea de grăsimi în organism și crește riscul de boli precum obezitate, diabet și depresie.

De partea cealaltă, statul în picioare poate ajuta la arderea caloriilor, îmbunătățește circulația sanguină și reduce riscul de boli cardiovasculare, a dezvăluit fiziologul Phung D. Tran, de la Colegiul American de Medicină Sportivă.

Ce părere ai despre metodele simple ale cercetătorului australian David Sinclair? Crezi că acestea sunt cele care au produs întinerirea metabolismului?

Surse foto: Facebook - David A. Sinclair

Surse articol: Insider, Digi24

Articolul urmator
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Colagen hidrolizat: ce este și ce beneficii are
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.