Este olimpica la biologie și a fost admisă la toate facultățile de medicină, dar vinde roșii în piață. Povestea incredibilă a Dianei

Este olimpica la biologie și a fost admisă la toate facultățile de medicină, dar vinde roșii în piață. Povestea incredibilă a Dianei

Ramona Jurubita

Diana Necula este o tânără din Buzău care are o poveste de viață impresionantă. Deși a fost admisă la toate facultățile de Medicină din România, continuă să își ajute părinții la treburile gospodărești și să vândă roșii în piață. Viitoarea studentă este mândră de munca pe care o face acasă, cot la cot cu familia.

Tânăra este olimpică la biologie, iar cunoștințele dobândite la școală au ajutat-o să înțeleagă mai bine cum trebuie să se ocupe de culturile care îi oferă un venit stabil întregii familii. A învățat de la o vârstă fragedă cum să aibă grijă de plante și acum nu își vede viața fără această ocupație care a format-o ca om.

În timpul liber, atunci când nu învăța pentru examene și olimpiade, Diana Necula stătea la taraba ei din piață, unde socializa cu oamenii și le vindea roșii gustoase din propria grădină. Timpul a trecut, a promovat Bacalaureatul cu media 9.50, iar apoi a fost admisă nu la una, ci la toate facultățile de Medicină din România. În ciuda acestui fapt, nu are de gând să își schimbe stilul de viață.

„Noi cultivăm două soiuri. Acestea sunt roșii roz și acestea sunt inimă de bou. Studiind biologia, cu atât mai mult mi se pare și mai interesant, că încep să-mi dau seama ce se întâmplă aici. Știu cum crește planta, știu cum absoarbe apă. Pe timpul școlii am învățat foarte mult și este clar că părinții mei m-au ajutat foarte mult să învăț, însă nu puteam să-i las chiar așa singuri mereu când vedeam cât de multă treabă au și în momentele în care puteam și aveam timp și simțeam că sunt în regulă la capitolul timp, mă duceam și îi mai ajutam și eu, și sora mea, și era o muncă de familie.”, a explicat ea pentru Digi 24.

Deși viața ei se va schimba semnificativ începând cu toamna lui 2023, Diana Necula nu are de gând să părăsească definitiv casa părintească. Pe toată durata studiilor va sta la București, căci a ales să urmeze cursurile Facultății de Medicină din Capitală, dar în vacanțe speră să se poată întoarce la grădina de acasă și la taraba ei din Piața Centrală din Buzău. 

„Cred că și în vacanța de vară dintre anul 1 și anul 2 o să vin aici, pentru că e o plăcere și nu o faci numai pentru bani, este plăcerea de a cunoaște oameni, de a vedea că oamenii sunt foarte încântați de ceea ce faci aici și lumea apreciază un om care este zâmbăreț, care le urează o zi bună și care le mai dă și niște roșii foarte gustoase. După facultate, eu aș plănui să rămân în țară. Sper să nu mi se schimbe planurile.”, a mărturisit ea pentru aceeași sursă.

Părinții sunt mândri de rezultatele ei la învățătură și, în același timp, se bucură că au reușit să îi insufle dragostea pentru muncă și natură. Mama ei, Mădălina Necula, este directoarea unei școli din județul Buzău și a reușit să îi cultive fiicei sale înclinațiile spre învățătură. Iată ce a declarat femeia cu mândrie:

„Grădina pentru ele a fost spațiul de joacă. Le-am luat după mine prin grădină din dorința de a petrece mai mult timp cu ele și în joacă au învățat că munca nu este o rușine. Sunt la piață pentru că este singura modalitate prin care pot lua contact cu lumea reală. Prin fața tarabei se perindă tot felul de oameni, aici își dezvoltă abilitățile de comunicare, în primul rând. Diana a ales deja facultatea de medicină din București, acolo unde este și sora ei. Și nu are de gând să renunțe prea devreme la culesul roșiilor, dar nici la munca din piață.”

Pasiunea pentru plante și biologie a ajutat-o pe Diana Necula să participe inclusiv la faza națională a olimpiadei de biologie și cu siguranță o va ajuta pe viitor să se integreze în facultatea pentru care a optat. Cunoștințele sale sunt deja o temelie solidă pentru învățăturile pe care le va primi de la profesorii universitari.

Viața bate filmul! Fiul unei femei de serviciu din Suceava a ajuns director la școala unde lucrează mama lui

Surse foto: Facebook, Youtube

Surse articol: Digi24YoutubePaulnegoita

Articolul urmator
Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier
Revoluție în medicină! Un bărbat paralizat a putut merge din nou datorită unui disponizitv implantat în creier
Pentru ce ți-ai vinde sufletul?
Incepe quiz
Pentru ce ți-ai vinde sufletul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.