Alegeri SUA 2016: cum vrea Hillary Clinton să scrie istorie

Alegeri SUA 2016: cum vrea Hillary Clinton să scrie istorie

Redactor Alexa Galgau

Ne-am obișnuit deja ca America să fie un adevărat „trendsetter” din toate punctele de vedere, să fie prima care o ia într-o anumită direcție, pentru ca apoi restul lumii să o urmeze. Tocmai acesta a fost și scopul unei nații al cărei ideal suprem este libertatea totală: să elimine prejudecățile, să inoveze, să evolueze și să ofere un exemplu demn de urmat. Deși există mulți critici ai poporului american, care adesea este privit ca superficial și prea „tânăr” ca să conducă lumea, adevărul este că SUA este în continuare modelul de societate la care multe nații aspiră în continuare. Și nici nu e de mirare - cel mai recent exemplu al unei „victorii” morale este chiar evoluția candidatei Hillary Clinton la alegerile din SUA 2016.

Deși nu este prima femeie care a candidat la prezidențiale și nu ar fi nici prima femeie-conducător din lume, pentru SUA ar fi o premieră absolută ca o femeie să ajungă într-o astfel de funcție de putere. Iată cum reușește Hilary Clinton să scrie istorie și ce înseamnă acest lucru pentru femeile din toată lumea!

Alegeri SUA 2016: cum scrie istorie Hillary Clinton

America pare determinată să surprindă lumea la fiecare alegere prezidențială. Dacă în 2008 a avut loc alegerea primului președinte afro-american, lucru care ar fi părut absurd și imposibil acum câteva decenii, iată că acum, în 2016, lumea are parte de o altă surpriză plăcută, reprezentată de posibilitatea ca o femeie să ajungă la conducerea celei mai puternice nații a lumii.

Alegerile SUA din 2016 au pus o lume întreagă pe jar și au stârnit cele mai puternice dispute politice, în special din cauza contracandidatului Donald Trump. Perspectiva ca America să aibă un asemenea conducător este deopotrivă înspăimântătoare și ridicolă pentru foarte mulți oameni și nu trece zi în care candidatul să nu șocheze lumea cu o nouă afirmație scandaloasă. Chit că este doar un rol pe care și-l asumă sau aceasta este într-adevăr personalitatea lui Trump, cert este că aceste alegeri vor rămâne în istoria SUA ca fiind printre cele mai controversate.

Hillary Clinton scrie chiar acum istorie, prin simplul fapt că a ajuns atât de departe. Indiferent de rezultatele alegerilor, ea este dovada vie că o femeie poate să ajungă unde dorește. Lupta pe care a dus-o cu adversarii politici și modul în care a făcut față atacurilor sub centură ale lui Donald Trump, care a dat adesea dovadă de misoginism și lipsă de onoare în discursul său, sunt adevărate „miracole” care ar trebui să stârnească admirația și respectul, indiferent de orientarea politică.

Michelle Obama are numai cuvinte frumoase de spus despre Hillary Clinton, despre care consideră că dă speranță femeilor prin ceea ce a realizat:

„Prin cariera ei, Hillary ne-a oferit mie și fetelor mele, dar și fiicelor din lumea întreagă, o viziune diferită referitor la ceea ce ar putea ajunge, iar pentru acest lucru îi suntem veșnic recunoscătoare pentru munca ei. [...] Acum opt ani, când nu a câștigat nominalizarea la președinție, nu s-a înfuriat și nici nu s-a descurajat. Hillary nu și-a făcut bagajele să plece acasă. Pentru că, întocmai ca un adevărat funcționar public, ea știe că miza este mult prea mare și trece dincolo de dorințele și dezamăgirile ei. [...] Hillary Clinton nu s-a dat bătută niciodată în viața ei. Dacă stau să mă gândesc ce fel de președinte aș vrea pentru fetele mele și pentru toți copiii noștri, ea este ceea ce îmi doresc.”

Hillary Clinton nu este prima femeie care încearcă să scrie istorie. De fapt, au existat de-a lungul istoriei multe alte femei care au candidat pentru a fi nominalizate la alegerile prezidențiale, iar cele care au avut cel mai mult succes, conform numărului de voturi (chiar dacă nu au ajuns în faza alegerilor generale), sunt:

  • Gracie Allen, în 1940;
  • Margaret Chase Smith, în 1964;
  • Shirley Chisholm, în 1972, prima femeie de culoare care a candidat și a reușit să strângă 430.703 voturi;
  • Linda Jenness, în 1972;
  • Margaret Wright, în 1976;
  • Ellen McCormack, în 1980;
  • Sonia Johnson, în 1984;
  • Lenora Fulani, în 1988 și în 1992;
  • Elvena Lloyd-Duffie, în 1996;
  • Carol Moseley Braun, în 2004;
  • Hillary Clinton, în 2008 și 2016;
  • Cynthia McKinney, în 2008;
  • Jill Stein, în 2012;
  • Roseanne Barr, în 2012;
  • Carly Fiorina, în 2016.

După cum vezi, femeile au început să capete tot mai mult curaj și tocmai aceasta este victoria pe care deja a obținut-o Hillary Clinton la alegerile SUA 2016: chiar dacă nu câștigă, ea a arătat că lumea nu mai este în totalitate a bărbaților!

Articolul urmator
Cum te ajută sarea să scapi de energiile negative? Ce puteri nebănuite are acest condiment banal
Cum te ajută sarea să scapi de energiile negative? Ce puteri nebănuite are acest condiment banal
Ce poveste se va scrie despre tine după moarte?
Incepe quiz
Ce poveste se va scrie despre tine după moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.