Afla reteta celui mai pufos aluat de pandispan!

Vineri, 19.03.2010

Cuprins

E normal ca o cafea sa fie insotita de o gustare. Dar cand gustarea e un deliciu s-ar putea sa iti doresti mai des pauze de cafea! Diva Hair iti recomanda cea mai simpla reteta pentru aluat de pandispan. Pregateste-l si bucura-te de cel mai pufos pandispan.

Vezi si
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Vineri, 19.03.2010

Pofta de ceva bun? Fa aluat de pandispan!

Ingrediente necesare pentru aluat de pandinspan:


4 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4 linguri de ulei
9 linguri de apa fiarta
1 praf de vanilie
½ praf de copt
zeama de la jumatate lamai
zahar pudra

 


Cum prepari aluat de pandispan?

  • Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul pana devin spuma. Peste se adauga zaharul si se amesteca in continuare.
  • Acum se adauga galbunusurile, uleiul si praful de vanilie. Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitie. La sfarsit adauga faina si apa fiarta.
  • Nu uita sa amesteci foarte bine.
  • Aceasta compozitie se pune intr-o tava unsa cu ulei in prealabil sau care are hartie de copt pe fund Se lasa la cuptor timp 40-45 de minute

Gata! Dupa ce scoti pandispanul din cuptor taie-l in orice forma vrei, presara zahar pudra peste si serveste-l ca desert sau gustare. De asemenea, poti sa folosesti aluat de pandispan si ca blat pentru tort. Mai mult, daca vrei poti adauga cacao. Tot ce trebuie sa faci e sa separi o parte din compozitie si sa o amesteci cu 2 linguri de cacao. Aceasta parte se adauga in tava peste restul compozitiei. Diva Hair iti recomanda sa pui bucatele de fructe (orice fruct) peste aluatul de pandispan inainte sa il bagi la cuptor.
     
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Emil Nico Emil Nico
6 iunie 2013 15:03

frumos!