Prepara un blat de pizza crocant in 5 pasi

De Ana Maria Stroe
Marţi, 06.04.2010

Cuprins

Nimic nu se compara cu o pizza preparata chiar in bucataria ta. Dar cum toti sunt mofturosi si obsinuiti cu tratamentul de la fast-food, nu ai de ales: trebuie sa inveti sa prepari orice tip de blat de pizza. Acum a venit randul unui blat de pizza crocant. De ce sa te umpli de coca daca poti avea mult topping pe un aluat de pizza crocant?

Vezi si
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 06.04.2010
 

Blat de pizza crocant si economic

Nu ai nevoie de cine stie ce ingredient secret pentru a putea sa pregatesti un blat de pizza crocant ca la carte. Poate aptitudinile de pizzari sa fie mai greu de dobandit. In rest, toate ingredientele sunt la indemana ta in aproape orice moment.


Ingrediente:

300 gr faina

100 ml apa

5 linguri de ulei

1 cub de drojdie

O lingurita sare


 

5 pasi esentiali pentru un aluat de pizza crocant

Pasul 1: Intr-un castron mare, amesteca toate ingredientele pana cand se formeaza o coca ce nu se mai lipeste nici de maini si nici de castron.

Pasul 2: Lasa coca la dospit doar pana cand isi mareste putin volumul dupa care intinde o foaie de aproximtiv o jumatate de centimetru grosime.

Pasul 3: Pune toppingul de pizza si da-o la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Pasul 4: Rade cascaval pe intreaga suprafata a blatului si mai da pizza la cuptor pentru inca 2 minute.

Pasul 5: Savureaza pizza facuta chiar de tine alaturi de cei dragi.

 
Articolul urmator »
Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete
Raluca Margean | Miercuri, 16.07.2025
Incepe quiz
Ce fel de pizza ar trebui sa comanzi?

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Ciuperci portobello: beneficii și idei de retete (683 vizite)